Dodatne teme za sastanak s ministricom kulture i medija RH

Dana 19. travnja 2021. dostavili smo nadležnom Ministarstvu kulture i medija RH, ažurirane podatke i dodatne teme za sastanak s ministricom kulture i medija RH, gospođom dr. sc. Ninom Obuljen Koržinek.

 

 

Opširnije...

Prijedlozi Uredu za udruge Vlade RH

Dana 9. travnja 2021. godine Hrvatski sabor kulture uputio je dopis Uredu za udruge Vlade RH sljedećeg sadržaja u kojem moli među inim i termin za online sastanak sa članovima Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

Preminuo Mirko Kovačević, dragi kolega i prijatelj...

S velikim žaljenjem i tugom obavještavamo vas da je 6. travnja 2021. u Zagrebu preminuo naš dragi kolega Mirko Kovačević, umirovljeni tajnik, stručni suradnik za kazališnu, književnu i likovnu kulturu Hrvatskoga sabora kulture te predsjednik Stručnog savjeta za književnost HSK-a.

U našim sjećanjima ostat će njegov vedar duh, ljubaznost i ljubav prema životu i umjetnosti.

Hrvatski sabor kulture izražava izrazitu zahvalnost našem Mirku za sav njegov doprinos radu i djelovanju HSK-a, uz izraze duboke sućuti koje upućujemo obitelji, prijateljima i suradnicima.

Opširnije...

IZJEDNAČAVANJE MJERA ZA TRENINGE I PROBE

Dana 6. travnja 2021. Hrvatski sabor kulture uputio je medijima priopćenje sljedećeg sadržaja.

Opširnije...

IZJEDNAČAVANJE MJERA ZA TRENINGE I PROBE

Dana 1. travnja 2021. Hrvatski sabor kulture uputio je zamolbu Stožeru civilne zaštite RH sljedećeg sadržaja na koju nije dobio odgovor do dana objavljivanja iste na web stranici Hrvatskog sabora kulture. 

Opširnije...

Ostvarivanje prava na nadoknadu fiksnih troškova

PREDMET: Ostvarivanje prava na nadoknadu fiksnih troškova za udruge kulturno-umjetničkog amaterizma s gospodarskom djelatnošću i obvezom plaćanja poreza na dobit 

Dana 31. ožujka 2021., Hrvatski sabor kulture uputio je dopis Ministarstvu financija i Poreznoj upravi kojim traži da udruge kulturno-umjetničkog amaterizma koje obavljaju gospodarsku djelatnost i koje su obveznici plaćanja poreza na dobit imaju mogućnost nadoknade fiksnih troškova od početka obustave djelovanja od strane Stožera civilne zaštite RH, 28. studenoga 2020. godine, odnosno za razdoblje od prosinca 2020. godine do ožujka 2021. i nadalje, a u skladu s daljnjim trajanjem iste mjere.  

Opširnije...

POTPORE ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA U UDRUGAMA KUA

Dana 31. ožujka 2021. godine Hrvatski sabor kulture dostavio je prijedloge Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kojima bi se osigurale financijske potpore za očuvanje radnih mjesta u udrugama kulturno-umjetničkog amaterizma i amaterskih plesnih umjetnosti sklopljenih temeljem ugovora o radu, a zbog negativnih utjecaja pandemije bolesti COVID-19. 
Usvajanjem spomenutih prijedloga doprinijelo bi se izjednačavanju radnopravnog statusa hrvatskih državljana zaposlenih u kulturi i sportu.

 

Opširnije...

Potpore za očuvanje radnih mjesta u udrugama KUA

Prijedlozi za donošenje mjere potpore za očuvanje radnih mjesta u udrugama kulturno-umjetničkog amaterizma i amaterskih plesnih umjetnosti 

Dana 25. ožujka 2021. godine dostavili smo prijedloge Ministarstvu kulture i medija RH kojima bi se osigurale financijske potpore za očuvanje radnih mjesta u udrugama kulturno-umjetničkog amaterizma i amaterskih plesnih umjetnosti sklopljenih temeljem ugovora o radu, a zbog negativnih utjecaja pandemije bolesti COVID-19. 

Opširnije...

DISKRIMINACIJA UDRUGA KUA U ODNOSU NA SPORTSKE UDRUGE

DISKRIMINACIJA UDRUGA KULTURNO-UMJETNIČKOG AMATERIZMA U ODNOSU NA SPORTSKE UDRUGE 

Poštovani,

obavještavamo Vas o zaključcima Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture sa 6. sjednice održane 17. ožujka 2021. godine.
Hrvatski sabor kulture smatra kako je posljednjom Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke Stožera civilne zaštite RH (6. izmjena, stupila je na snagu 13. ožujka 2021.) kojom je i nadalje obustavljeno održavanje svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija te proba amaterskih sastava, družina i zborova, nastavljena diskriminacija udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u odnosu na amaterske sportske udruge.

Opširnije...

I dalje je na snazi obustava programa i proba udruga KUA

Poštovani,
unatoč zajedničkom zagovaranju naših članica i HSK-a da se dozvoli održavanje proba svim udrugama kulturno-umjetničkog amaterizma na način da pritom ne smije doći do kontakta između članova, odnosno na posve jednaki način kao što je dopušteno održavanje amaterskih sportskih treninga prilikom čega ne smije doći do kontakta, obavještavamo Vas kako nažalost nismo uspjeli u realizaciji navedenog.
Stoga i nadalje stoji na snazi nužna epidemiološka mjera obustave održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija te proba amaterskih sastava, družina i zborova.

Opširnije...