Prijedlog ukidanja obustave održavanja amaterskih programa

Predmet: Prijedlog Hrvatskog sabora kulture u cilju ukidanja obustave održavanja amaterskih izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima

Opširnije...

Izvedbe na otvorenom, probe i u zatvorenom prostoru

Novom odlukom Stožera civilne zaštite RH, od 18. lipnja 2021. (stupila je na snagu 1. srpnja 2021.) i nadalje je na snazi obustava održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima.

Izvedbe amaterskih kulturno-umjetničkih programa i manifestacija dozvoljene su isključivo na otvorenom, a probe su dozvoljene i u zatvorenom prostoru.

Opširnije...

Novosti o manifestacijama HSK-a u 2021.

Usvojene su IZMJENE I DOPUNE ORGANIZACIJSKIH INFORMACIJA ZA MANIFESTACIJE HSK-a u 2021. godini na 7. sjednici Upravnog odbora održanoj 18. lipnja 2021.

Opširnije...

Odgovor Porezne uprave na prijedlog HSK-a

Dana 10. lipnja 2021. pristigao je odgovor Porezne uprave, Područnog ureda Zagreb na prijedlog Hrvatskog sabora kulture u cilju donošenja nove Upute na način da udruge kulturno-umjetničkog amaterizma koje obavljaju gospodarsku djelatnost i koje su obveznici plaćanja poreza na dobit imaju mogućnost nadoknade fiksnih troškova od početka obustave djelovanja od strane Stožera civilne zaštite RH, 28. studenoga 2020. godine, odnosno za razdoblje od prosinca 2020. godine do ožujka 2021. i nadalje, a u skladu s daljnjim trajanjem iste mjere.

 

Opširnije...

Obnova rada udruga KUA

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas kako su napori Hrvatskog sabora kulture i cjelokupnog sektora kulturno-umjetničkog amaterizma RH u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH urodili plodom.
Načelnik Stožera civilne zaštite RH, dr. sc. Davor Božinović, na konferenciji za medije održanoj 26. svibnja 2021. objavio je da se od ovog petka, 28. svibnja 2021. godine, mogu održavati sve amaterske kulturno-umjetničke izvedbe, programi i manifestacije na otvorenim prostorima, a probe i u zatvorenim prostorima uz obvezno pridržavanje strogih mjera fizičkog distanciranja, svih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa HZJZ-a te nužnih epidemioloških mjera propisanih Odlukom. 

Opširnije...

Održavanje manifestacija i proba

Odlukom Stožera civilne zaštite RH od ovog petka, 28. svibnja 2021. mogu se održavati sve amaterske kulturno-umjetničke izvedbe, programi i manifestacije na otvorenim prostorima, a probe i u zatvorenim prostorima uz obvezno pridržavanje strogih mjera fizičkog distanciranja, svih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa HZJZ te nužnih epidemiološklih mjera propisanih ovom Odlukom. 

Opširnije...

In memoriam Andreju Jakušu (1928.-2021.)

Gotovo da nema osobe koja je povezana sa glazbom u Zadarskoj županiji, a da nije čula za maestra Andreja Jakuša poznatog muzikologa, legende hrvatske tamburaške glazbe. On je bio čuveni i društveno priznati glazbeni pedagog koji je više od pedeset godina aktivno djelovao na polju hrvatske glazbene umjetnosti, a gotovo isto tako dugo unutar zadarske regije. U svojoj bogatoj pedagoškoj, glazbenoj i društvenoj praksi, svojim predanim radom odgojio je čitave generacije, na stotine i stotine mladih glazbenika, od kojih su mnogi postali profesionalni glazbenici.

Opširnije...

Obustava kulturno-umjetničkog amaterizma u RH

Novom Odlukom o izmjeni Odluke Stožera civilne zaštite RH, od 14. svibnja 2021. i nadalje ostaje na snazi mjera obustave održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija te proba amaterskih sastava, družina i zborova.

Mjere iz ove Odluke određuju se u trajanju do 31. svibnja 2021. godine.

Opširnije...

UVRŠTENJE UDRUGA KUA U PILOT PROJEKT PROBNIH OKUPLJANJA

Dana 14. svibnja 2021. dostavili smo Stožeru civilne zaštite RH, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Ministarstvu kulture i medija RH, zamolbu sljedećeg sadržaja, a za uvrštenje udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u pilot projekt "probnih okupljanja".

Opširnije...

I nadalje je na snazi obustava kulturnog amaterizma

Novom izmjenom Odluke Stožera civilne zaštite RH, od 30. travnja 2021. i nadalje ostaje na snazi mjera obustave održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija te proba amaterskih sastava, družina i zborova, uključujući i crkvene zborove.

Mjere iz ove Odluke određuju se u trajanju do 15. svibnja 2021. godine.

Opširnije...