Odluka Stožera od 8. 1. 2022.

Nova odluka Stožera civilne zaštite RH donesena 8. siječnja 2022. stupila je na snagu 11. siječnja 2022.

 

Opširnije...

NEMOGUĆNOST RADA UDRUGA U KULTURI GRADA ZAGREBA U ŠKOLAMA

Dana 10. siječnja 2021. Hrvatski sabor kulture poslao je zamolbu za sastanak u Ured za obrazovanje, sport i mlade grada Zagreba na temu: Nemogućnost rada udruga u kulturi grada Zagreba (plesnih klubova, studija i umjetničkih organizacija) u školskim športskim dvoranama, a na kojem bi se dodatno razmotrile mogućnosti rješenja spomenutog problema. 

Opširnije...

Natječaj za stručnog suradnika za glazbenu kulturu

Hrvatski sabor kulture objavio je natječaj za radno mjesto "stručni/a suradnik/ica za glazbenu kulturu" na neodređeno vrijeme.

Opširnije...

Odluka Stožera civilne zaštite RH od 15. 12. 2021

Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 15. prosinca 2021. produžuju se postojeće mjere Odluke Stožera od 5. studenoga 2021. do 31. prosinca 2021. te se donose izmjene u vezi javnih događanja ili okupljanja na otvorenom prostoru (v. Odluku).

Opširnije...

Odluka Stožera civilne zaštite od 30.11. 2021.

Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 30. studenoga 2021. produžuju se postojeće mjere Odluke Stožera od 5. studenoga 2021. do 15. prosinca 2021.

Opširnije...

Odluka Stožera civilne zaštite RH na snazi od 5. 11. 2021.

Opširnije...

Odluka Stožera civilne zaštite RH na snazi od 30. 10. 2021

Nužne epidemiološke mjere iz ove Odluke određuju se u trajanju do 15. studenoga 2021.

Opširnije...

Posljednji pozdrav dragoj suradnici Miri Muhoberac

U četvrtak, 30. rujna 2021. iznenada nas je napustila naša draga suradnica Mira Muhoberac, istaknuta hrvatska dramaturginja, teatrologinja, kazališna i književna kritičarka, profesorica… Uvijek ćemo pamtiti njezin predan rad, profesionalalnost, ljubav prema kazalištu… Hrvatski sabor kulture izražava izrazitu zahvalnost na njezinom predanom djelovanju i doprinosu hrvatskom kazališnom i književnom amaterizmu, uz izrazite duboke sućuti koje upućujemo obitelji, prijateljima i suradnicima.

Opširnije...

Prijedlog dopune Upute HZJZ-a

Dana 8. rujna 2021. Hrvatski sabor kulture dostavio je HZJZ-u i nadležnim ministarstvima, prijedlog dopuna Uputa HZJZ-a od 26. kolovoza 2021. na način da u školskim i vrtićkim dvoranama bude dopušten rad i udrugama u kulturi (plesnim klubovima, plesnim studijima i umjetničkim organizacijama), a ne samo sportskim klubovima uz pridržavanje protuepidemijskih mjera kako bi se djeci i mladima omogućilo kvalitetno sudjelovanje u kulturnim aktivnostima i kulturnom stvaralaštvu po njihovom izboru. 

Tekst prijedloga donosimo u cijelosti.

Opširnije...

Održavanje amaterskih aktivnosti u zatvorenim prostorima

Novom odlukom Stožera civilne zaštite RH koja je stupila na snagu 1. rujna 2021. dopušteno je održavanje amaterskih kulturno - umjetničkih proba, izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima isključivo uz obvezu predočenja EU digitalne COVID potvrde za sve prisutne osobe (izvođače, gledatelje i dr.), dok je na otvorenom prostoru dozvoljeno održavanje istih bez obveze predočenja EU digitalne COVID potvrde, ali uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Opširnije...