Organizacijske informacije o manifestacijama HSK-a

Poštovani,

 

u nastavku Vam dostavljamo ažurirane organizacijske informacije o manifestacijama od državnog značaja u organizaciji Hrvatskog sabora kulture koje će biti održane u 2020. godini:

Opširnije...

Predlaže se donošenje Preporuke HZJZ-a za rad amatera

 

Dana 15. svibnja 2020. Hrvatski sabor kulture uputio je prijedlog Ministarstvu kulture RH da inicira potrebu hitnog donošenja Preporuke HZJZ-a za sprječavanje bolesti COVID-19 namijenjene radu udruga kulturno-umjetničkog amaterizma RH jer se postojeća Preporuka za održavanje proba profesionalnih umjetnika i djelatnika u kulturi od 10. svibnja 2020. različito tumači od strane stožera civilne zaštite u jedinicama lokalne i regionalne samouprave te na nacionalnom nivou što uzrokuje probleme i pravnu nesigurnost ovom sektoru, ali je i potencijalna prijetnja zdravlju samih nositelja djelatnosti.

 

Opširnije...

Prijedlog dopune Preporuke HZJZ-a za profesionalce

 

Dana 11. svibnja 2020. HSK-a je predložio Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo dopunu Preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja proba umjetnika i djelatnika u kulturi pojedinačno ili u manjim skupinama od 10. svibnja 2020. godine na način da se ona ne odnosi samo na profesionalne umjetnike i djelatnike već i na amaterske djelatnike u kulturi, odnosno članove amaterskih udruga, koje mogu osigurati provođenje svih navedenih epidemioloških mjera u Preporuci.

 

Opširnije...

Javni poziv za online seminare i radionice

 

Hrvatski sabor kulture (u nastavku Naručitelj) objavljuje javni Poziv za predlaganje online autorskih i originalnih umjetničko-edukativnih seminara i/ili radionica namijenjenih voditeljima amaterskih kulturno-umjetničkih udruga.

 

Opširnije...

Poslovanje Hrvatskog sabora kulture

Radnici Hrvatskog sabora kulture započet će s obavljanjem poslova svojih radnih mjesta u poslovnim prostorijama Hrvatskog sabora kulture od 27. travnja 2020. nadalje u kliznom radnom vremenu od 8:00-8:30 do 16-16:30 sati.

Opširnije...

Obavijest o novom načinu rada Hrvatskog sabora kulture

Nastavno na preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i prijedlog stručnih suradnika HSK-a, a zbog sprječavanja širenja bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom SARS-CoV-2 na radnom mjestu, Hrvatski sabor kulture donio je odluku da će u razdoblju od 30. ožujka 2020. godine njegovi djelatnici Martina Brumen, Valentina Dačnik, Davor Tonklin i Srđana Vrsalović raditi kod kuće u radnom vremenu od 8:30 do 16:30 sati. Tajnik HSK-a Dražen Jelavić kao neophodan djelatnik radit će izmjenično dva tjedna u uredu HSK-a od 7:00-7:30 sati do 15:00-15:30 sati, a dva tjedna kod kuće.

Opširnije...

Obavijest o radu ureda HSK-a

Poštovani,

temeljem preporuka i odluka Stožera civilne zaštite RH, a u cilju prevencije širenja bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom SARS-CoV-2, ured Hrvatskog sabora kulture od dana 24. ožujka 2020. do daljega neće primati stranke te će njegovi djelatnici raditi isključivo u poslovnim prostorijama HSK-a i to putem elektroničke pošte i službenih telefona navedenih u nastavku.

Opširnije...

Preminuo prof. mr. art. Josip Jerković

Sa žaljenjem obavještavamo javnost da je 26. veljače 2020. godine u Zagrebu preminuo maestro JOSIP JERKOVIĆ, redoviti profesor u trajnom zvanju u mirovini, dirigent i glazbeni pedagog, dugogodišnji predsjednik Savjeta za vokalnu glazbu Hrvatskog sabora kulture.  

Opširnije...

Čestitka Predsjedniku RH i obavijest o krizi KUA

Dana 21. veljače 2020. Hrvatski sabor kulture uputio je čestitku predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Zoranu Milanoviću uz obavijest o kriznom stanju kulturno-umjetničkog amaterizma i potrebi donošenja Zakona o amaterskoj kulturi.

Opširnije...

NATJEČAJ ZA NOVE SKLADBE 16. ČANSONFEST - KASTAV 2020.

UDRUGA KANAT - KASTAV RASPISALA JE NATJEČAJ za skladbe koje će biti izvedene na  16. Festivalu čakavske šansone ČANSONFEST – KASTAV 2020.

U nastavku navodimo Uvjete natječaja:

Opširnije...