Posljednji pozdrav dragoj suradnici Miri Muhoberac

U četvrtak, 30. rujna 2021. iznenada nas je napustila naša draga suradnica Mira Muhoberac, istaknuta hrvatska dramaturginja, teatrologinja, kazališna i književna kritičarka, profesorica… Uvijek ćemo pamtiti njezin predan rad, profesionalalnost, ljubav prema kazalištu… Hrvatski sabor kulture izražava izrazitu zahvalnost na njezinom predanom djelovanju i doprinosu hrvatskom kazališnom i književnom amaterizmu, uz izrazite duboke sućuti koje upućujemo obitelji, prijateljima i suradnicima.

Opširnije...

Prijedlog dopune Upute HZJZ-a

Dana 8. rujna 2021. Hrvatski sabor kulture dostavio je HZJZ-u i nadležnim ministarstvima, prijedlog dopuna Uputa HZJZ-a od 26. kolovoza 2021. na način da u školskim i vrtićkim dvoranama bude dopušten rad i udrugama u kulturi (plesnim klubovima, plesnim studijima i umjetničkim organizacijama), a ne samo sportskim klubovima uz pridržavanje protuepidemijskih mjera kako bi se djeci i mladima omogućilo kvalitetno sudjelovanje u kulturnim aktivnostima i kulturnom stvaralaštvu po njihovom izboru. 

Tekst prijedloga donosimo u cijelosti.

Opširnije...

Održavanje amaterskih aktivnosti u zatvorenim prostorima

Novom odlukom Stožera civilne zaštite RH koja je stupila na snagu 1. rujna 2021. dopušteno je održavanje amaterskih kulturno - umjetničkih proba, izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima isključivo uz obvezu predočenja EU digitalne COVID potvrde za sve prisutne osobe (izvođače, gledatelje i dr.), dok je na otvorenom prostoru dozvoljeno održavanje istih bez obveze predočenja EU digitalne COVID potvrde, ali uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Opširnije...

Pokretanje amaterskih aktivnosti u zatvorenim prostorima

Poštovane članice HSK-a,

o mogućnostima popuštanja mjera i ponovnom pokretanju amaterskih kulturnih aktivnosti u zatvorenim prostorima, ministrica kulture i medija  dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Krešimir Partl, u sklopu redovitog radnog on-line sastanka održanog 30. kolovoza 2021. godine razgovarali su s predsjednikom Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture Dejanom Buvačem i tajnikom HSK-a dr. sc. Draženom Jelavićem (izvor Ministarstvo kulture i medija RH).

Opširnije...

Prijedlog ukidanja obustave održavanja amaterskih programa

Predmet: Prijedlog Hrvatskog sabora kulture u cilju ukidanja obustave održavanja amaterskih izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima

Opširnije...

Izvedbe na otvorenom, probe i u zatvorenom prostoru

Novom odlukom Stožera civilne zaštite RH, od 18. lipnja 2021. (stupila je na snagu 1. srpnja 2021.) i nadalje je na snazi obustava održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima.

Izvedbe amaterskih kulturno-umjetničkih programa i manifestacija dozvoljene su isključivo na otvorenom, a probe su dozvoljene i u zatvorenom prostoru.

Opširnije...

Novosti o manifestacijama HSK-a u 2021.

Usvojene su IZMJENE I DOPUNE ORGANIZACIJSKIH INFORMACIJA ZA MANIFESTACIJE HSK-a u 2021. godini na 7. sjednici Upravnog odbora održanoj 18. lipnja 2021.

Opširnije...

Odgovor Porezne uprave na prijedlog HSK-a

Dana 10. lipnja 2021. pristigao je odgovor Porezne uprave, Područnog ureda Zagreb na prijedlog Hrvatskog sabora kulture u cilju donošenja nove Upute na način da udruge kulturno-umjetničkog amaterizma koje obavljaju gospodarsku djelatnost i koje su obveznici plaćanja poreza na dobit imaju mogućnost nadoknade fiksnih troškova od početka obustave djelovanja od strane Stožera civilne zaštite RH, 28. studenoga 2020. godine, odnosno za razdoblje od prosinca 2020. godine do ožujka 2021. i nadalje, a u skladu s daljnjim trajanjem iste mjere.

 

Opširnije...

Obnova rada udruga KUA

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas kako su napori Hrvatskog sabora kulture i cjelokupnog sektora kulturno-umjetničkog amaterizma RH u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH urodili plodom.
Načelnik Stožera civilne zaštite RH, dr. sc. Davor Božinović, na konferenciji za medije održanoj 26. svibnja 2021. objavio je da se od ovog petka, 28. svibnja 2021. godine, mogu održavati sve amaterske kulturno-umjetničke izvedbe, programi i manifestacije na otvorenim prostorima, a probe i u zatvorenim prostorima uz obvezno pridržavanje strogih mjera fizičkog distanciranja, svih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa HZJZ-a te nužnih epidemioloških mjera propisanih Odlukom. 

Opširnije...

Održavanje manifestacija i proba

Odlukom Stožera civilne zaštite RH od ovog petka, 28. svibnja 2021. mogu se održavati sve amaterske kulturno-umjetničke izvedbe, programi i manifestacije na otvorenim prostorima, a probe i u zatvorenim prostorima uz obvezno pridržavanje strogih mjera fizičkog distanciranja, svih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa HZJZ te nužnih epidemiološklih mjera propisanih ovom Odlukom. 

Opširnije...