OTVORENA HSK VIDEOTEKA

S veseljem vas obavještavamo da je VIDEOTEKA HSK-a otvorena! 
Od 15. lipnja 2020. posjetite Info ured članica HSK-a (Zvonimirova 17, Zagreb) i zavirite u novootvorenu HSK VIDEOTEKU u kojoj možete pogledati video snimke održanih online seminara i radionica u organizaciji HSK-a. Više pročitajte u nastavku.

Opširnije...

Rezultati javnog Poziva HSK-a

 

Hrvatski sabor kulture objavljuje rezultate javnog Poziva za predlaganje online autorskih i originalnih umjetničko-edukativnih seminara i/ili radionica namijenjenih voditeljima amaterskih kulturno-umjetničkih udruga objavljenog 27. travnja 2020. godine.

 

Opširnije...

Primanje korisnika u prostorije HSK-a

Poštovani,

obavještavamo  vas kako od 1. lipnja 2020. Hrvatski sabor kulture započinje s redovnim primanjem korisnika u svojim poslovnim prostorijama u Ulici kralja Zvonimira 17 u Zagrebu i  to svakim radnim danom od 8-8:30 do 16-16:30 sati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka za sprečavanje zaraze bolešću COVID-19.

Opširnije...

Organizacijske informacije o manifestacijama HSK-a

Poštovani,

 

u nastavku Vam dostavljamo ažurirane organizacijske informacije o manifestacijama od državnog značaja u organizaciji Hrvatskog sabora kulture koje će biti održane u 2020. godini:

Opširnije...

Predlaže se donošenje Preporuke HZJZ-a za rad amatera

 

Dana 15. svibnja 2020. Hrvatski sabor kulture uputio je prijedlog Ministarstvu kulture RH da inicira potrebu hitnog donošenja Preporuke HZJZ-a za sprječavanje bolesti COVID-19 namijenjene radu udruga kulturno-umjetničkog amaterizma RH jer se postojeća Preporuka za održavanje proba profesionalnih umjetnika i djelatnika u kulturi od 10. svibnja 2020. različito tumači od strane stožera civilne zaštite u jedinicama lokalne i regionalne samouprave te na nacionalnom nivou što uzrokuje probleme i pravnu nesigurnost ovom sektoru, ali je i potencijalna prijetnja zdravlju samih nositelja djelatnosti.

 

Opširnije...

Prijedlog dopune Preporuke HZJZ-a za profesionalce

 

Dana 11. svibnja 2020. HSK-a je predložio Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo dopunu Preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja proba umjetnika i djelatnika u kulturi pojedinačno ili u manjim skupinama od 10. svibnja 2020. godine na način da se ona ne odnosi samo na profesionalne umjetnike i djelatnike već i na amaterske djelatnike u kulturi, odnosno članove amaterskih udruga, koje mogu osigurati provođenje svih navedenih epidemioloških mjera u Preporuci.

 

Opširnije...

Javni poziv za online seminare i radionice

 

Hrvatski sabor kulture (u nastavku Naručitelj) objavljuje javni Poziv za predlaganje online autorskih i originalnih umjetničko-edukativnih seminara i/ili radionica namijenjenih voditeljima amaterskih kulturno-umjetničkih udruga.

 

Opširnije...

Poslovanje Hrvatskog sabora kulture

Radnici Hrvatskog sabora kulture započet će s obavljanjem poslova svojih radnih mjesta u poslovnim prostorijama Hrvatskog sabora kulture od 27. travnja 2020. nadalje u kliznom radnom vremenu od 8:00-8:30 do 16-16:30 sati.

Opširnije...

Obavijest o novom načinu rada Hrvatskog sabora kulture

Nastavno na preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i prijedlog stručnih suradnika HSK-a, a zbog sprječavanja širenja bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom SARS-CoV-2 na radnom mjestu, Hrvatski sabor kulture donio je odluku da će u razdoblju od 30. ožujka 2020. godine njegovi djelatnici Martina Brumen, Valentina Dačnik, Davor Tonklin i Srđana Vrsalović raditi kod kuće u radnom vremenu od 8:30 do 16:30 sati. Tajnik HSK-a Dražen Jelavić kao neophodan djelatnik radit će izmjenično dva tjedna u uredu HSK-a od 7:00-7:30 sati do 15:00-15:30 sati, a dva tjedna kod kuće.

Opširnije...

Obavijest o radu ureda HSK-a

Poštovani,

temeljem preporuka i odluka Stožera civilne zaštite RH, a u cilju prevencije širenja bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom SARS-CoV-2, ured Hrvatskog sabora kulture od dana 24. ožujka 2020. do daljega neće primati stranke te će njegovi djelatnici raditi isključivo u poslovnim prostorijama HSK-a i to putem elektroničke pošte i službenih telefona navedenih u nastavku.

Opširnije...