HRSK

Seminar za zborske dirigente i pjevače u Križevcima!

Seminar za zborske dirigente i pjevače

Voditelj: Robert Homen

2. - 3. 4. 2022., Križevci

 

Pozivamo Vas na sudjelovanje na Seminar za zborske dirigente i pjevače koji će biti održan pod vodstvom ROBERTA HOMENA u Dvorani Hrvatskog doma u Križevcima (Adresa: Ul. Antuna Gustava Matoša 4, 48260, Križevci) dana 2. i 3. travnja 2022. godine.

Seminar će biti ostvaren u organizaciji Hrvatskog sabora kulture (www.hrsk.hr) u suradnji s Hrvatskim pjevačkim društvom „Kalnik“ Križevci, uz suorganizaciju Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, uz pokroviteljstvo Grada Križevaca i materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Više o prijavama i rasporedu Seminara pročitajte u nastavku.

 

 

Seminar je namijenjen svim dirigentima i voditeljima zborova i malih vokalnih sastava bez obzira na količinu prethodnog iskustva kao i zainteresiranim pjevačima.

SATNICA SEMINARA 
Subota, 2. 4. 2022.
11.00 – 13:00 (rad voditelja sa polaznicima)    
13:30 – 15:00 (pauza)
15:30 – 18:30 (praktičan rad na zadanim djelima sa zborom) 

Nedjelja, 3. 4. 2022.
10.00 – 13:30 (praktičan rad na zadanim djelima sa zborom)

ZADANE SKLADBE

Emil Cossetto: Dorica pleše
P.I. Tchaikovsky: Legenda
Traditional spiritual: I'm gona sing (arr. André van Ryckeghem)


TEME SEMINARA
-    Uporaba i značaj manualne tehnike prilikom izvođenja glazbenog djela
-    Poznavanje vokalne tehnike i primjena iste u radu sa amaterskim zborovima
-    Pedagoški elementi značajni za rad i unapređenje kvalitete zbora

Sudionici će osim teorijskog znanja, dobiti i mogućnost samostalnog rada sa demonstracijskim zborom na zadanim djelima uz prethodnu pripremu. Polaznicima će nakon prijave za seminar biti poslane partiture zadanih skladbi, s kojima su se polaznici dužni upoznati prije početka seminara. Nakon održanog seminara, sudionici će dobiti UVJERENJE O POHAĐANJU.

 

BIOGRAFIJA VODITELJA SEMINARA:

Robert Homen rođen je u Kotoru 07.06.1972. Osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje završava u Sarajevu, smjer - klavir. U tom razdoblju je osvajao nekoliko prvih nagrada na državnim natjecanjima kao mladi pijanist.  Diplomirao je Dirigiranje na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu. Dobitnik je Rektorove nagrade.  Dugi niz godina djeluje u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Zagrebu. Ispočetka u svojstvu zborovođe a potom i kao stalni operni dirigent.

Kao simfonijski i operni dirigent radio je sa gotovo svim profesionalnim orkestrima i opernim kućama u Hrvatskoj (HNK Split, HNK Osijek, HNK Rijeka, HNK Zagreb -  gdje je bio zaposlen kao kućni dirigent 10 godina); Zagrebačka Filharmonija , Simfonijski orkestar HRT-a, Simfonijski Puhački Orkestar OSRH, Dubrovački Simfonijski Orkestar, Varaždinski Komorni Orkestar i dr. Stalni je gost dirigent u Narodnom Pozorištu  u Sarajevu. Također, već dugi niz godina surađuje sa Crnogorskim Simfonijskim Orkestrom. Posebno se ističe suradnja kao dirigenta sa  Orchestre Philharmonique de Monte -  Carlo u sezoni 2013 – 2014 god. Čest je gost dirigent Zbora Hrvatske Radio Televizije.

Učestalo djeluje kao član stručnih komisija na natjecanjima vokalnih ansambala i smotrama puhačkih orkestara te drži seminare iz dirigiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Još od studentskih dana je vrlo aktivan i na području zborskog stvaralaštva. Vodio je zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu Palma s kojim je osvajao brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima (četiri puta  prvak Hrvatske, Zlatna plaketa i 1. nagrada na Natjecanju G. P. Da Palestrina – Rim, zlato na Svjetskoj smotri zborova u Ukrajini  - Lavov i još mnoga druga). Trenutno vodi  Mješoviti Pjevački Zbor Židovske Općine Zagreb – Lira s kojim je gostovao širom svijeta (Europa, Australija, Israel) kao i Puhački orkestar KUD-a Lovro Ježek u Mariji Bistrici.

Član je vokalnog ansambla Gospodnetić singers od 2014. godine. Ansambl je 2016. godine nastupio na Međunarodnom natjecanju Venezia in Musica gdje je osvojio zlatnu medalju i ukupni je pobjednik natjecanja sa najvećim brojem bodova. Ansambl osvaja zlatnu medalju i 2017. godine na Međunarodnom natjecanju zborova i vokalnih sastava Festivala glazbe Zagreb s najvećim brojem bodova od svih sudionika. Isti uspjeh, zlato i najveći broj bodova ponavlja i na državnom Susretu malih vokalnih sastava 2018 godine.

Stalno je zaposlen kao docent na odsjeku za pjevanje na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu.

PRIJAVE

PRIJAVNICA
- Za prijavu na seminar potrebno je ispuniti priloženu prijavnicu i poslati je elektronskom poštom na e-mail: glazba@hrsk.hr, najkasnije do 23. 3. 2022.
- Nakon zaprimljene prijavnice, polaznicima ćemo poslati notne materijale za Seminar. (e-mailom) 

KOTIZACIJA
- Za sve članice Hrvatskog sabora kulture i njihove članove seminar je BESPLATAN.
- Sudionici Seminara iz udruga koje nisu članice Hrvatskog sabora kulture dužni su najkasnije do 23. 3. 2022. uplatiti kotizaciju u iznosu od 350,00 kn.
- Za sudjelovanje u Seminaru potrebno je posjedovati EU digitalnu COVID potvrdu u svrhu sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19.

Podsjećamo da ukoliko niste član HSK-a, godišnja članarina za udruge i druge pravne osobe iznosi 350,00 kn čime članovi Vaše udruge stječu pravo besplatnog pohađanja svih naših 20-ak seminara i radionica na godišnjoj razini kao i mogućnost sudjelovanja u selekcijama za manifestacije od državnog značaja u organizaciji HSK-a. Kalendar aktivnosti HSK-a pronađite na poveznici: https://bit.ly/3CehznB. Tu su dakako i brojne druge pogodnosti članstva u HSK-u (iznimno povoljna notna, kazališna, plesna, etnografska, etnomuzikološka i druga tiskana izdanja HSK, dodjeljivanje priznanja HSK-a (udrugama članicama i njihovim članovima), znatno povoljnije naknade za korištenje glazbe na nastupima amaterskih udruga te na oslobođenje od plaćanja spomenute naknade za izvedbe isključivo tradicionalnih djela u izvornom obliku temeljem Ugovora HDS-ZAMP-a i Hrvatskog sabora kulture. Članice HSK-a mogu koristiti novootvoreni "Info ured članica HSK-a" i digitalnu platformu Mreža hrvatske kulture (www.mreza.hr). Također, dostupna im je i stručna i organizacijska pomoć stručnih suradnika za specifične djelatnosti unutar HSK-a. 

Podaci za uplatu kotizacije (za NEČLANOVE HSK-a):
Prilikom plaćanja kotizacije, molimo da unutar rubrika uplate navedete sljedeće podatke:
Uplatitelj: Ime i prezime/Naziv uplatitelja 
Poziv na broj: OIB uplatitelja
Svrha doznake: Seminar za zborske dirigente i pjevače– ime i prezime (svih) polaznika
Podaci o HSK-u:
Hrvatski sabor kulture, Ulica kralja Zvonimira 17, 10 000 Zagreb, OIB: 45263394181
Broj žiro računa (IBAN): HR7223600001101534566 (Zagrebačka banka)
Potvrdu o uplati potrebno je poslati e-mailom - glazba@hrsk.hr.


Napomena: U slučaju da polaznik ne prisustvuje seminaru, uplaćena kotizacija se ne vraća jer se njome sufinanciraju troškovi seminara.

SMJEŠTAJ I PREHRANU polaznika organiziraju i pokrivaju sami polaznici.

Predlažemo smještaj u sljedećim objektima:

Apartmani i sobe restorana Klara
Adresa: Ul. Nikole Tesle 20/3, Križevci
Kontakt: 048 628 564, motel@ktc.hr
https://www.ktc.hr/turizam/smjestaj-kontinent/apartmani-i-sobe-restorana-klara/

Kapetanova kuća, hotel s dvije zvjezdice
Adresa: Ul. Franje Markovića 54, Križevci
Kontakt:  091 754 5059, kontakt@kapetanova-kuca.hr
http://kapetanova-kuca.hr/index.html

Hostel Križevci
Adresa: Trg sv. Florijana bb, Križevci
Kontakt: 099 577-1122, hostel.krizevci@gmail.com
https://www.facebook.com/hostel.krizevci/

Predlažemo slijedeće restorane:
Calypso Križevci
Adresa: Ul. Ivana Zakmardija Dijankovečkog 5, Križevci
Radno vrijeme: 07:00 – 00:00
Telefon: 048 270 833

Restoran Tomislav
Adresa: Trg J. J. Strossmayera 6, Križevci
Telefon: 048/271-021 (besplatna dostava)
Radno vrijeme: 
Subota 07:00 - 01:00
Nedjelja 08:00 - 23:00

Pizzeria – slastičarna Mrak
Obrtnička 29, Križevci
Telefon: 048/681-015
Radno vrijeme: 
Subota 09:00 - 23:00
Nedjelja 13:00 - 23:00

 

Molimo Vas da informacije i prijavnicu za Seminar proslijedite dalje!

 


Robert Homen

HPD „Kalnik“ Križevci

Prijavnica za Seminar

VRH