HRSK

Kazalište / Novosti

Održana dramska radionica: MIZANSCEN I REKVIZITI

Druga HSK dramska radionica u 2023. godini bila je posvećena je mizanscenu i rekvizitima. Radionica je uspješno održana 11. i 12. studenoga 2023. u Rijeci pod vodstvom redateljice i dramske pedagoginje Ive Srnec Hamer, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Rijeke.  Više informacija pronađite u nastavku. 

Opširnije
USPJEŠAN 2. FESTIVAL HRVATSKE PUČKE DRAME

Tri bogata kazališna dana, druženje i radost publike obilježili su 2. izdanje Festivala hrvatske pučke drame „Murski cimeri“ koji je od 6. do 8. listopada 2023. održan u najsjevernijem hrvatskom gradu - Murskom Središću. Tijekom tri festivalska dana na sceni Centra za kulturu „Rudar“ igrale su kazališne skupine iz Županje, Čakovca, Šolte, Zaboka, Zagreba, Nove Gradiške, Draganića, Virja i Lepoglave koje su zaslužne za izvrsna ostvarenja pučkog dramskog izričaja. 

Opširnije
U VODICAMA ODRŽAN 17. MEĐUNARODNI FESTIVAL A. KAZALIŠTA

Vodice su protekloga vikenda, 29. i 30. rujna 2023. bile domaćin nagrađivanim kazališnim trupama iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske na 17. Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta. Hrvatsku su predstavili Dramski amateri Murter, a iz susjednih zemalja pristigli su Žaba Gleda&Išče Vrhovo i Kazalište mladih "Korifej" Nova Bila.

Opširnije
ZAVRŠEN 63. FHKA - OVOGODIŠNJI LAUREATI SU...

Proglašenjem festivalskih nominacija i nagrada u nedjelju, 21. svibnja 2023. u Vodicama je završeno 63. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice. Nominacije i nagrade pripale su...

Opširnije
63. FESTIVAL KAZALIŠNIH AMATERA U VODICAMA

Vodice nestrpljivo iščekuju najuspješnije kazališne trupe koje su izborile svoje sudjelovanje na 63. FESTIVALU HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA, nacionalnoj smotri najuspješnijih amaterskih kazališta i skupina. Ovogodišnje, 63. izdanje ovog dugovječnog festivala igra u Vodicama tijekom 6 festivalskih dana: 12. - 14. svibnja & 19. - 21. svibnja 2023. U nastavku zavirite u festivalski program i dođite u Vodice! Očekuje vas radost igre na daskama koje život znače!

Opširnije
ODRŽANA RADIONICA KAZALIŠNE IMPROVIZACIJE

Prva HSK dramska radionica u 2023. godini bila je posvećena je improvizaciji. Radionica kazališne improvizacije uspješno je održana 25. i 26. ožujka 2023. u Karlovcu pod vodstvom redateljice i dramske pedagoginje Ive Srnec Hamer, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH i Zajednice KUU Karlovačke županije.

Opširnije
Upute za pisanje dramskog teksta

U nastavku pronađite više o formi drame i upute za pisanje dramskih tekstova s primjerima.

Opširnije
Održana dramska radionica: DRAMATIZACIJA I REŽIJA

Ovogodišnju HSK kazališnu sezonu završili smo dramskom radionicom pod nazivom "Od teksta do predstave: DRAMATIZACIJA I REŽIJA". Radionica je održana 12. i 13. studenoga 2022. u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu pod vodstvom teatrologinje dr. sc. Sanje Nikčević i istaknute hrvatske redateljice Nine Kleflin. Radionica je realizirana uz materijalnu potporu Grada Zagreba.

Opširnije
16. MEĐUNARODNI FESTIVAL AMATERSKIH KAZALIŠTA U ČAKOVCU

Nagrađene kazališne skupine iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske odigrale su svoje kazališne uspješnice u Čakovcu na 16. Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta. Festival je održan 23. i 24. rujna 2022. u Centru za kulturu Čakovec, a festivalski program ponudio je publici 3 izvrsne komedije.

Opširnije
ODRŽAN 1. FESTIVAL HRV. PUČKE DRAME

Hrvatska pučka drama dobila je svoj festival koji je svoje mjesto i izvrsno domaćinstvo pronašao na samom sjeveru Hrvatske, u prekrasnom Murskom Središću! Prvo izdanje Festivala hrvatske pučke drame uspješno je održano od 2. do 4. rujna 2022. u Centru za kulturu "Rudar" u kojem su izvrsne predstave uspješno odigrale kazališne skupine iz Retkovaca, Gornjeg Jesenja, Bjelovara, Šibenika, Žiškovca, Prološca, Viljeva, Kalinovca, Novog Marofa i Zeline.

Opširnije
VRH