HRSK

Kazalište / Novosti

ODRŽANA RADIONICA SCENSKI GOVOR I POKRET

Dramska radionica SCENSKI GOVOR I POKRET uspješno je održana 4. i 5. lipnja 2022. u Visokom. Pod vodstvom glumca Roberta Kurbaše polaznici su usavršavali svoje vještine scenskog iskaza. Radionica je realizirana u suorganizaciji sa Zajednicom KUU Varaždinske županije, KUD-om "Braća Radić" Visoko i Dramskom družinom Ozana.

Opširnije
DODJELOM NAGRADA ZAVRŠEN 62. FHKA U VODICAMA

Proglašenjem festivalskih nominacija i nagrada u nedjelju, 29. svibnja 2022. u Vodicama je završeno 62. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Nominacije i nagrade pripale su...

Opširnije
62. FHKA - najbolje predstave igraju u Vodicama

Čak 20 kazališnih skupina, više od 300 glumaca i kazališnih entuzijasta nastupit će u Vodicama na 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Tijekom dva svibanjska vikenda, 20. - 22. 5. te 27. - 29. 5. u Vodicama ćemo gledati najbolje hrvatske amaterske kazališne predstave iz gotovo svih krajeva Hrvatske, odabrane u selekciji za ovogodišnji Festival. U nastavku zavirite u program i dođite u Vodice🎭

Opširnije
Pod vedrim nebom i druge glume za školu i kaz. dobrovoljce

Zahvaljujući inicijativi g. Ivana Ivančana, Kazališna biblioteka HSK-a obogaćena je zbirkom "Pod vedrim nebom" (i druge glume za školu i kazališne dobrovoljce) koja objedinjuje 6 dramskih tekstova/igrokaza autora Andrije Ivančana (1902. – 1971.). Uvrštavanjem u Kazališnu biblioteku HSK-a dramski tekstovi ove vrijedne zbirke, izdane 1936. godine, dostupni su dramskim skupinama bez naknade za njihovo korištenje. Više o ovoj vrijednoj inicijativi namijenjenoj kazališnim amaterima i entuzijastima pročitajte u nastavku.

Opširnije
FESTIVAL HRVATSKE PUČKE DRAME

Hrvatski sabor kulture, kao suorganizator i pokrovitelj, u suradnji sa Zajednicom HKUU Međimurske županije, Centrom za kulturu Mursko Središće i KUD-om Mura, koji su iskazali interes i mogućnosti za domaćinstvo i organizaciju, u 2022. godini pokreće FESTIVAL HRVATSKE PUČKE DRAME (FHPD) koji će biti održan od 2. do 4. rujna 2022. u Murskom Središću.

Opširnije
Održano HSK kazališno saborovanje

Hrvatski sabor kulture održao je online KAZALIŠNO SABOROVANJE koje je održano 14. prosinca 2021. s početkom u 18 h putem ZOOM platforme. U online okruženju okupila se nekolicina predstavnika kazališnih udruga koji su o aktualnim pitanjima i prijedlozima u području kazališne djelatnosti HSK-a razgovarali s predstavnicima HSK-a i članicama Stručnog savjeta za kazališnu djelatnost HSK-a.

Opširnije
Nominacije i nagrade 61. FHKA PRIPALE SU...

Proglašenjem festivalskih nominacija i nagrada u nedjelju, 21. studenog 2021. u Vodicama je završeno 61. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Nominacije i nagrade pripale su...

Opširnije
Otvoren je 61. FHKA! S veseljem očekujemo njegov drugi dio

Nakon prvog dijela 61. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji je uspješno održan u Vodicama protekloga vikenda, Hrvatski sabor kulture i vodički Kulturni centar pozivaju vas na drugi dio Festivala koji se narednoga vikenda, 19., 20. i 21. studenog 2021. održava u Vodicama.

Opširnije
PROGRAM 61. FESTIVALA HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

Dragi kazalištarci, dragi ljubitelji kazališta i kazališne igre!

Pozivamo vas na Festival hrvatskih kazališnih amatera, koji se nakon prošlogodišnjeg online formata, u svom 61. izdanju ponovo vraća na vodičke daske koje život znače. U vodičkom Kulturnom centru, u koji se naši kazalištarci uvijek rado s veseljem vraćaju, zaigrat će 9 kazališnih skupina koje su u ovogodišnjoj selekciji izborile nastup na Festivalu.

Festival igra u terminima: 12. - 14. 11. te 19. - 21. 11. 2021. Zavirite u festivalski program i dođite u Vodice.

Opširnije
ODABRANE PREDSTAVE ZA 61. FHKA

Završene su selekcije predstava za 61. Festival hrvatskih kazališnih amatera (FHKA) koji će, ukoliko to dopusti epidemiološka situacija, biti održan u Vodicama 12. – 14. 11. te 19. – 21. 11. 2021. Odlukom izbornika Festivala odabrane su predstave za ovogodišnji festivalski program. Pogledajte koje će predstave zaigrati na vodičkim daskama.

Opširnije
VRH