HRSK

Kazalište / Novosti

ZAVRŠEN JE 64. FHKA - OVOGODIŠNJE NOMINACIJE I NAGRAĐENI

Proglašenjem festivalskih nominacija i nagrada u nedjelju, 19. svibnja 2024. u Vodicama je završen je 64. Festival hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Centra za kulturu i umjetnost Vodice. 

Opširnije
64. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA U VODICAMA

Ovogodišnji 64. po redu FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA održava se 10. - 12. te 17. - 19.  svibnja u dragom nam gradu Vodicama!

Na šestodnevnom programu ove nacionalne smotre naći će se najbolje predstave kazališnog amaterizma iz svih krajeva Lijepe naše. 

Pridružite nam se, dođite slaviti s nama ljepotu kazališne igre! 

 

 

Opširnije
OTVORENE PRIJAVE ZA "RADIONICU KAZALIŠNE SCENOGRAFIJE"

 

 

Hrvatski sabor kulture uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH te u partnerstvu sa Sinjskim pučkim kazalištem organizira „RADIONICU KAZALIŠNE SCENOGRAFIJE“ za članove amaterskih kazališnih družina.

Radionica će biti održana 23. – 24. ožujka 2024. u Sinju (zgrada Palacine, Andrije Kačića Miošića 5, 21230 Sinj)  a vodit će je likovni i multimedijalni umjetnik, scenograf i kazališni producent Leo Vukelić.

Opširnije
OTVORENE PRIJAVE ZA 64. FESTIVAL KAZALIŠNIH AMATERA

Dragi kazališni entuzijasti,

prijave za 64. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA (64. FHKA) su otvorene! Prijavite svoje predstave i izborite sudjelovanje na Festivalu koji će biti održan u Vodicama: 10. - 12. svibnja & 17. - 19. svibnja 2024. Prijave su otvorene do 18. 2. 2024. Više informacija, pravila festivala i obrazac prijave pronađite u nastavku.

Opširnije
Održana dramska radionica: MIZANSCEN I REKVIZITI

Druga HSK dramska radionica u 2023. godini bila je posvećena je mizanscenu i rekvizitima. Radionica je uspješno održana 11. i 12. studenoga 2023. u Rijeci pod vodstvom redateljice i dramske pedagoginje Ive Srnec Hamer, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Rijeke.  Više informacija pronađite u nastavku. 

Opširnije
USPJEŠAN 2. FESTIVAL HRVATSKE PUČKE DRAME

Tri bogata kazališna dana, druženje i radost publike obilježili su 2. izdanje Festivala hrvatske pučke drame „Murski cimeri“ koji je od 6. do 8. listopada 2023. održan u najsjevernijem hrvatskom gradu - Murskom Središću. Tijekom tri festivalska dana na sceni Centra za kulturu „Rudar“ igrale su kazališne skupine iz Županje, Čakovca, Šolte, Zaboka, Zagreba, Nove Gradiške, Draganića, Virja i Lepoglave koje su zaslužne za izvrsna ostvarenja pučkog dramskog izričaja. 

Opširnije
U VODICAMA ODRŽAN 17. MEĐUNARODNI FESTIVAL A. KAZALIŠTA

Vodice su protekloga vikenda, 29. i 30. rujna 2023. bile domaćin nagrađivanim kazališnim trupama iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske na 17. Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta. Hrvatsku su predstavili Dramski amateri Murter, a iz susjednih zemalja pristigli su Žaba Gleda&Išče Vrhovo i Kazalište mladih "Korifej" Nova Bila.

Opširnije
ZAVRŠEN 63. FHKA - OVOGODIŠNJI LAUREATI SU...

Proglašenjem festivalskih nominacija i nagrada u nedjelju, 21. svibnja 2023. u Vodicama je završeno 63. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Vodice. Nominacije i nagrade pripale su...

Opširnije
63. FESTIVAL KAZALIŠNIH AMATERA U VODICAMA

Vodice nestrpljivo iščekuju najuspješnije kazališne trupe koje su izborile svoje sudjelovanje na 63. FESTIVALU HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA, nacionalnoj smotri najuspješnijih amaterskih kazališta i skupina. Ovogodišnje, 63. izdanje ovog dugovječnog festivala igra u Vodicama tijekom 6 festivalskih dana: 12. - 14. svibnja & 19. - 21. svibnja 2023. U nastavku zavirite u festivalski program i dođite u Vodice! Očekuje vas radost igre na daskama koje život znače!

Opširnije
ODRŽANA RADIONICA KAZALIŠNE IMPROVIZACIJE

Prva HSK dramska radionica u 2023. godini bila je posvećena je improvizaciji. Radionica kazališne improvizacije uspješno je održana 25. i 26. ožujka 2023. u Karlovcu pod vodstvom redateljice i dramske pedagoginje Ive Srnec Hamer, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH i Zajednice KUU Karlovačke županije.

Opširnije
VRH