HRSK

Glazba / Puhački orkestri / Novosti

Stanje i potrebe hrvatskog puhačkog amaterizma

Hrvatski sabor kulture Vas poziva na Okrugli stol pod nazivom „Stanje i potrebe hrvatskog puhačkog amaterizma“ koji će biti održan u subotu, 1. srpnja 2023. u prostorima Hrvatskog sabora kulture (Zvonimirova 17, Zagreb) s početkom u 13 sati.

Opširnije
Rezultati selekcija za 36. SHPO

Pravo nastupa na 36. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara koji će biti održan 10. i 11. lipnja 2023. u Opatiji ostvarilo je 12 orkestra B i D kategorije koncertnog programa putem selekcije u okviru 11 županijskih i regionalnih smotri te samostalnih preslušavanja.

Opširnije
Otvorene prijave Seminara za puhače

Hrvatski sabor kulture organizira Seminar za dirigente i članove puhačkih orkestara koji će biti održan pod vodstvom Ivana Josipa Skendera dana 25. i 26. ožujka 2023. godine u Vodicama. Seminar će se odviti uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Opširnije
Prijave za 36. Susret puhača 2023.

U nastavku pronađite Pravila 36. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara, koji će se održati 10. i 11. lipnja 2023. godine u Opatiji.

Opširnije
Zadane skladbe za 36. i 37. Susret hrv. puhačkih orkestara

Stručni savjet za puhačku glazbu HSK-a izabrao je  zadane skladbe za 36. i 37. Susret hrvatskih puhačkih orkestara. 

 
 

 

Opširnije
Održan Seminar za dirigente i članove puhačkih orkestara

Seminar za voditelje i članove puhačkih orkestara održan je 26. i 27. ožujka 2022. u Daruvarskom Brestovcu pod vodstvom slovenske dirigentice Andreje Šolar, u suradnji s Puhačkim orkestrom Daruvarskog Brestovca i Končanice.

 

Opširnije
PRIJAVE ZA 35. SUSRET PUHAČA

Pozivamo Vas da prijavite svoje orkestre za selekciju i nastup na 35. SUSRETU HRVATSKIH PUHAČKIH ORKESTARA koji će biti održan UŽIVO u Đurđevcu, 10. i 11. rujna 2022. godine. 

Opširnije
ONLINE OKRUGLI STOL O PUHAČKOM AMATERIZMU

Pozivamo Vas da se prijavite za ONLINE OKRUGLI STOL O PUHAČKOM AMATERIZMU koji će biti održan ove subote, 11. prosinca 2021. godine u 11 sati na web platformi ZOOM.

Opširnije
34. SUSRET HRVATSKIH PUHAČKIH ORKESTARA - ONLINE

Susret hrvatskih puhačkih orkestara jedan je od najdugovječnijih puhačkih festivala u Hrvatskoj koji je tijekom 2020. godine, poput većine kulturnih manifestacija, pogođen pandemijom bolesti COVID-19.
Obzirom na  vrlo nepovoljnu epidemiološku situaciju program 34. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i suroganizaciju HDS-ZAMP-a bit će realiziran u online formatu 12. prosinca 2020. od 19 sati putem web stranice HSK-a na HSK TV-u uz emitiranje i putem web servisa Facebook i Youtube. 

Opširnije
Seminar u Zaprešiću - ODGOĐEN

Seminar za dirigente i članove puhačkih orkestara koji je trebao biti održan u organizaciji Javnog sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti  i Puhačkog orkestra Zaprešić od 20. - 22. ožujka 2020. godine u Zaprešiću, odgođen je do daljnjega zbog epidemije COVID-a 19. Seminar je trebao voditi slovenski dirigent i član Savjeta za puhačku glazbu Hrvatskog sabora kulture g. Miro Saje,  kao dio  dirigentske škole 2019/20 za dirigiranje instrumentalnim skupinama koja se održava u organizaciji Javnog sklada za kulturne djelatnosti Republike Slovenije. Program je trebao biti održan u suradnji s Puhačkim orkestrom Zaprešić kao demonstracijskim orkestrom i pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije
VRH