HRSK

O nama / Osvrti na djelovanje HSK-a

Zahvala HSK-u i osvrt na djelovanje

Zahvaljujem svim djelatnicima HSK na odgovornoj predanosti poslu kojeg obavljate, na usmjeravanju i obavještavaju o odlukama, promjenama, dopunama i novitetima, na poticaju na rad, edukaciji i povezivanju sa ostatkom kolega u RH u razmjeni iskustva i upoznavanja običaja. 

Radujemo se daljnjoj suradnji.

Silvija Bartol
AKUD "Žensko kazalište" Jesenje 

Opširnije
Osvrt na likovnu online radionicu

Poštovani,

Hvala Vama, ali i voditeljici Aleksandri Goreti na izvrsnoj radionici "Slikanje akrilom". Sretna sam što sam bila dio jedne izvrsno organizirane radionice na kojoj sam mnogo naučila. Nadam se da će biti još radionica na kojima bih rado učila o slikanju. Čestitke i uspješan rad. 

Zalkida Hadžibegović

Opširnije
LAJKOVI ZA RADIONICU "KAZ KAO ISKAZ"

U Godini čitanja interpretativno smo čitali uz glumca Roberta Kurbašu na izvrsnoj online radionici interpretativnog čitanja proznog i poetskog teksta "KAZ KAO ISKAZ" u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Radionica je održana 25. i 26. ožujka 2021. putem mrežne platforme ZOOM i okupila brojne sudionike koji su usavršavali vještine javnog nastupa tj. čitanja. Pozitivnih dojmova ne nedostaje, a u nastavku pročitajte neke od njih.

Opširnije
O online likovnoj radionici

Cijelom stručnom timu veliko hvala za jako uspješnu radionicu slikanja uljem. Oduševljenje dijele i moje četiri kolegice sudionice radionice. Posebno hvala slikarici gđi Oleni koja nas je izvrsno educirala i motivirala za daljnji rad. Dvije kolegice Ivanka i Blanka namjeravaju uzeti sate daljnje edukacije kod prof. Olene. Ja osobno cijenim izrečeno na anlizi mojih slika i koristi mi u daljnjem radu.
Velika čestitka na uspješnoj radionici.


 
Srdačan pozdrav, Zora Šušak

Opširnije
O online 36. Susretu likovnih stvaralaca

Poštovani! Želim zahvaliti HSK na organizaciji natječaja likovnog stvaralaštva i realizaciju virtualne izložbe. Hvala što ste pružili mogućnost zaljubljenicima u likovnost, među njima i meni, da mi i naši radovi budemo viđeni i vrednovani. Hvala žiriju na trudu i iscrpnoj ocjeni i procjeni kvalitete umjetničkih djela i našeg stvaralaštva! Želim vam uspjeh u idućem aktivnostima kojim podupirete amaterizam u umjetnosti. I veliki umjetnici počeli su amaterski. Sigurno će i među amaterima koje vi podupirete, biti "velikana". Hvala vam i srdačan pozdrav!

Ana Narandžić

Opširnije
HRVATSKI SABOR KULTURE - PROZOR U SVIJET

Ovih mjeseci kada  smo zbog koronavirusa bili kod kuće, u krugu obitelji, Hrvatski sabor kulture je domišljato i uzbudljivo postao naš prozor u svijet kulture, likovnosti i književnosti, umjetnosti koja oplemenjuje čovjeka i uzdiže u sferu duhovnosti. Putovali  smo u središte kratke priče i  uživali u likovnim ostvarenjima kroz radionice koje je online priredio za nas naš Sabor kulture. 
Priče su bile neposredne, vješto napisane rukom kratkopričaša diljem Hrvatske, znalački analizirane od strane poznatog književnika Miroslava Mićanovića, koji je pri tome nesebično svima nama opaskama i obradom teme dao puno savjeta koji nam mogu u budućnosti koristiti u pisanju i promišljanju pisanja kratkih priča. Stručno, neposredno i ljupko radionicu je vodila draga nam Martina Brumen dajući joj time svoj posebni doprinos. 
U iščekivanju 39. Susreta hrvatskih zavičajnih književnika u Saboru kulture, sigurna sam u to da ćemo opet, kao jedna velika online obitelj, prisustvovati Susretu koji će nas ponovo zbližiti i pružiti nam užitak  bez premca u stihovima i prozi naših zavičajnih književnika.

Zdenka Čavić

Opširnije
O ONLINE KAZALIŠNOJ RADIONICI

Četiri dana online druženja i edukacije s istinskim zaljubljenicima u kazalište na online kazališnoj radionici "Od teksta do emocije na sceni - razvijanje glumačkih tehnika i vještina" bila su ispunjena interakcijom, razmjenom iskustava i radom na ulogama i tekstovima aktivnih sudionika. Virtualna radionica, održana od 5. do 8. lipnja 2020., s više od 50 polaznika iz raznih krajeva Hrvatske te sudionicima iz Njemačke i Crne Gore pod vodstvom odličnog redatelja i glumca Jasmina Novljakovića rezultirala je zadovoljstvom svih sudionika i brojnim pohvalama. U nastavku pročitajte dojmove.

Opširnije
O ONLINE GLAZBENOM SEMINARU S MARTINOM BURGER

Zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom glazbeni seminar „Vokalna tehnika u uvjetima socijalne distance“ uspješno je održan putem online aplikacije od 8. do 11. svibnja 2020. pod vodstvom slovenske sopranistice i vokalne pedagoginje Martine Burger.  

Opširnije
O ONLINE KNJIŽEVNOJ RADIONICI

"Voditeljica kroz radionicu, gospođa Martina, odradila je vrhunski posao, smirena, organizirana, neposredna, srdačna. Voditelj radionice, gospodin Miroslav, uložio je puno truda, pronalazeći  primjere koji bi nas potaknuli, svojim analizama poslanih radova, sugestijama, savjetima umnogome nam je pomogao da i naše priče postanu smislenije, životnije, bolje. Dao nam je mnogo savjeta, samo ih treba primjenjivati. Sama radionica je imala neobičan početak, ali vrlo dinamičan i organizirani tok. Vrijeme provedeno na radionici je proletjelo. Putem nje upoznali smo i divne ljude širom Hrvatske koji su nas svojim pričama obogatili, iako smo bili udaljeni, kao da smo svi sjedili u jednoj prostoriji.
Postali ste dio naše obitelji, organizacijom on-line radionica pružili ste nam jedno nezaboravno iskustvo i oplemenili ovo vrijeme ružnih događanja."

Blanka Salkić

Opširnije
PRIJEDLOG DOPUNE PREPORUKE HZJZ-a

Objavljujemo u nastavku reakciju gospođe Vesne Belošević i Udruge žena Gudovac na inicijativu Hrvatskog sabora kulture od 11. svibnja 2020. upućenu Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo da nadopuni svoju Preporuku za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja proba umjetnika i djelatnika u kulturi pojedinačno ili u manjim skupinama na način da se ista odnosi i na članove amaterskih udruga, a ne samo na profesionalne umjetnike i djelatnike u kulturi.

 

Opširnije
VRH