HRSK

Književnost/Likovnost / Suradnja sa srodnim udrugama

Gostovanje UHAZEKA-e u Velenju

Udruga hrvatskih zavičajnih književnika imala je čast odazvati se pozivu književnika Zlatka Kraljića i Kulturnog društva „Međimurci“ iz Velenja, koji su u suorganizaciji s gostujućom UHAZEKA-om i Hrvatskim saborom kulture organizirali književnu večer i gostovanje hrvatskih zavičajnih književnika u slovenskom Velenju.

Opširnije
Promocija knjige "Lice uz prozor" Vesne Markulin-Dye

U petak, 20. lipnja 2014. održana je 10. književna tribina UHAZEKA-e na kojoj je predstavljena prva zbirka pjesama članice UHAZEKA-e - Vesne Markulin-Dye "Lice uz prozor". 

Opširnije
Predstavljanje književnog stvaralaštva Zlatka Kraljića

Deveta književna tribina "Petkom u 18" održana je 9. svibnja 2014. u Velikoj dvorani HSK-a. Svoje književno stvaralaštvo i zbirku poezije "Za konec pritisni konec" predstavio je Zlatko Kraljić, hrvatski književnik iz Slovenije.

Opširnije
Predstavljena knjiga ČIČAK U KOSI autorice Branke Grakali

Na 8. književnoj tribini Udruge hrvatskih zavičajnih književnika autorica Branka Grakalić predstavila je knjigu "Čičak u kosi". Tribina je održana u petak, 4. travnja 2014. u Hrvatskom saboru kulture s početkom u 18 h. Književnu večer uljepšale su sopranistica Nikolina Pinko i mezzosopranistica Tihana Zrnić koje su uz pratnju na glasoviru izvele kompozicije gđe Branke Grakalić.

Opširnije
Na 7. tribini UHAZEKA-e predstavljena književna grupa Pegaz

Na 7. tribini Udruge hrvatskih zavičajnih književnika predstavila se književna grupa Pagaz – ljubitelji pera i kista iz Novog Zagreba. Tribina je održana u petak, 7. veljače 2014. u velikoj dvorani Hrvatskoga sabora kulture s početkom u 18 sati.

Opširnije
Književna večer uz stihove Jadranke Klobučar Gros

U petak, 29. studenoga 2013. u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture održana je  6. književna tribina Udruge hrvatskih zavičajnih književnika na kojoj su predstavljene 2 stihozbirke Jadranke Klabučar Gros  "Jesen u kosi" i "Ljubiti je glagol trajni".

Opširnije
Predstavljena knjiga "Ribarsko dite"

Na 5. književnoj tribini Udruge hrvatskih zavičajnih književnika spisateljica Gordana Burica predstavila nam je svoju prvu knjigu kratkih priča „RIBARSKO DITE“.

Opširnije
Promocija "Učenice" na 4. tribini UHAZEKA

Udruga hrvatskih zavičajnih književnika priredila je novu književnu tribinu koja je održana u petak, 10. svibnja 2013. u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture  Na 4. tribini UHAZEKA predstavljena je prva knjiga mlade spisateljice Morane Žunec „Učenica“. Književnu večer uljepšala je violinistica Nika Maslać, učenica 4. razreda srednje Glazbene škole Pavla Markovca izvedbom skladbi Nicole Paganinija i J. S. Bacha.

Opširnije
Klub bjelovarskih književnika u HSK-u

Na trećoj tribini Udruge hrvatskih zavičajnih književnika, održanoj u četvrtak, 11. travnja 2013. u Hrvatskom saboru kulture, predstavio se KLUB BJELOVARSKIH KNJIŽEVNIKA (KBK).

Opširnije
Poetska večer u HSK-u: 2. tribina UHAZEKA

U petak, 22. veljače 2013., u suradnji s Hrvatskim saborom kulture, održana je 2. tribina Udruge hrvatskih zavičajnih književnika: „Petkom u 18“.

Opširnije
VRH