HRSK

Ples / Suvremeni ples / Novosti

Natječaj 33. Susreta hrvatskih plesnih ansambala

Hrvatski sabor kulture Vas poziva da se prijavite na Natječaj i izborite svoje mjesto na 33. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji će se održati u POU Velika Gorica 26. i 27. 11. 2022. Prijave se primaju do 21. 10. 2022., a ovogodišnja tema Susreta je kominikacija.

Opširnije
Međunarodni dan plesa 2022

Međunarodni dan plesa obilježava se od 1982. godine na inicijativu Međunarodnog plesnog odbora (IDC) u sklopu Svjetskog ITI (International theatre institute) centra. Jedna od glavnih zadaća IDC-a je stvaranje okvira za dijalog i suradnju svjetske plesne zajednice te promicanje plesne umjetnost i jačanje njenog kulturnog i političkog položaja.

Kao dan posvećen slavljenju plesa odabran je 29. travnja, u spomen na jednog od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta.

Opširnije
JAVNI POZIV ZA NOVE NASLOVE PLESNIH EDICIJA HSK

Hrvatski sabor kulture poziva sve stručnjake, kustose, etnokoreologe, folkloriste, plesne pedagoge da se jave na ovaj poziv ukoliko imaju prijedloge novih naslova za edicije Narodni plesovi Hrvatske i Hrvatske narodne nošnje te prijedloge za stručna i znanstvena izdanja na temu plesa i plesne umjetnosti.

Opširnije
Seminar/radionica Umjetnost i multimedija

Sezonu edukativnih programa u 2022. Hrvatski sabor kulture nastavlja u Zagrebu i organizira jednodnevni seminar/radionicu na temu:„UMJETNOST I MULTIMEDIJA – FOTO PERFORMANS“. Seminar/radionica otvoren je za sve voditelje i članove plesnih, kazališnih, likovnih udruga i pojedinaca koji u svom radu koriste različite medije ili bi to htjeli naučiti, a u umjetničke, promotivne ili marketinške svrhe. Održava se 2. 4. 2022. s početkom u 10 sati, u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture, Ulica kralja Zvonimira 17, pod vodstvom Selene Beram i Tamare Barešić. Prijave se primaju putem e-maila najkasnije do 1. 4. 2022.

Opširnije
32. Susret plesača opet uživo

U nedjelju 21. 11. 2021. plesači će se ponovno okupiti na plesnom podu Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan uz obveznu EU digitalnu covid potvrdu, masku i fizičku distancu. Ukoliko niste u mogućnosti svojim dolaskom podržati ovaj plesni projekt, možete nas uživo pratiti putem Youtube i Facebook kanala HSK-a.

Opširnije
Međunarodni dan plesa 2021

Međunarodni dan plesa obilježava se od 1982. godine na inicijativu Međunarodnog plesnog odbora (IDC) u sklopu Svjetskog ITI (International theatre institute) centra. Jedna od glavnih zadaća IDC-a je stvaranje okvira za dijalog i suradnju svjetske plesne zajednice te promicanje plesne umjetnost i jačanje njenog kulturnog i političkog položaja.

Kao dan posvećen slavljenju plesa odabran je 29. travnja, u spomen na jednog od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta.

Opširnije
Međunarodni dan plesa 2021

I u ovim pandemijskim uvjetima Hrvatski sabor kulture obilježit će Međunarodni dan plesa.

Dana 28. 4. 2021. u 18 sati pozivamo vas na ZOOM PLESNI CAFFE na kojem ćemo okupiti sve ljubitelje plesne umjetnosti, voditelje, plesače, koreografe i pedagoge.

Opširnije
Natječaj 32. Susreta hrvatskih plesnih ansambala

Hrvatski sabor kulture Vas poziva da se prijavite na Natječaj i izborite svoje mjesto na 32. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji se planira održati u POU Velika Gorica 21. 11. 2021. Susret će se organizirati u skladu s epidemiološkim mjerama, a u slučaju specifičnih okolnosti uzrokovanih višom silom Susret će se realizirati online.

Hrvatski sabor kulture, kao glavni organizator, raspisuje Natječaj na koji se mogu javiti svi zainteresirani Ansambli. Pravo sudjelovanja na Susretu stječu Ansambli, članice HSK-a, odabrani od strane Povjerenstva za provedbu natječaja i odabir programa Susreta. 

Opširnije
Plesna djelatnost u 2021.

Dragi plesači, pedagozi, voditelji i umjetnici pozivamo Vas da i ovu plesačku sezonu budete dio velike plesne zajednice Hrvatskog sabora kulture i sudjelovanjem na Susretu i seminarima ostvarite sve pogodnosti svoga članstva. U očekivanju boljih uvjeta za rad objavljujemo ovogodišnja Pravila Susreta hrvatskih plesnih ansambala.

Opširnije
Natječaj 31. susreta hrvatskih plesnih ansambala

Pozivamo Vas da se prijavite na Natječaj i izborite svoje mjesto na 31. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji će se i ove godine održati u POU Velika Gorica od 7. – 8. 11. 2020. Rok za prijavu plesnih uradaka je 11. 10. 2020. 

Opširnije
VRH