HRSK

Glazba / Tamburaški orkestri i sastavi / Novosti

30. Susret tamburaša

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 4. i 5. studenoga 2023. održan je jubilarni 30. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. 

Opširnije
1. Regionalna smotra tamburaša Slavonije i Baranje

Poštovani tamburaški orkestri i sastavi, članice Hrvatskog sabora kulture s područja Požeško-slavonske županije, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije,
 
budući da se na području vaših županija ne organiziraju selekcijske županijske smotre tamburaških orkestara i sastava, ovim pozivom želimo ispitati interes tamburaških ansambala za sudjelovanje na 1. Regionalnoj smotri tamburaških orkestara i sastava Slavonije i Baranje u organizaciji KUD-a „Matija Gubec“, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture, koja bi ovisno o broju prijavljenih sudionika, bila održana tijekom listopada 2023. godine u Slavonskom Kobašu.
 

Opširnije
Održan Seminar za tamburaše u Karlovcu

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture uspješno je održan Seminar za voditelje i članove tamburaških orkestara i sastava u Karlovcu, 25. i 26. veljače 2023. godine.

Opširnije
Otvorene prijave Seminara za tamburaše

Hrvatski sabor kulture organizira seminar za voditelje i članove tamburaških orkestara i sastava koji će biti održan pod vodstvom Igora Kudeljnjaka u suorganizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije, dana 25. i 26. veljače 2023. u Karlovcu.

Opširnije
Nagrade 29. Susreta tamburaša

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 5. i 6. studenoga 2022. održan je 29. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. 

Opširnije
Objavljena Izabrana djela Bože Potočnika

Pozivamo Vas na otkup jedinstvenog tiskanog izdanja za tamburaške orkestre autora Bože Potočnika: „Izabrana djela“ koje obuhvaća do sada neobjavljene skladbe u tiskanom izdanju „Sunčane ravni“, „Dohvati crvenu trešnju“ i „Golubica vukovarska“ u nakladi Hrvatskog sabora kulture. Izdanje obuhvaća knjižni blok s 3 dirigentske partiture s dionicama i tiskano je u nakladi od 220 primjeraka. Materijalnu potporu ovom programu osigurali su Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Zagreb.

Opširnije
Održan Seminar za tamburaše

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture u Požegi je 19. i 20. 3. 2022. održan SEMINAR ZA VODITELJE I ČLANOVE TAMBURAŠKIH ORKESTARA I SASTAVA pod vodstvom Saše Botičkog. 

Opširnije
Nagrade 28. Susreta tamburaša, 13. i 14. 11. 2021.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 13. i 14. studenoga 2021. održan je 28. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. 


Opširnije
ARANŽIRANJE ZA TAMBURAŠKE ANSAMBLE I ORKESTARE

ONLINE GLAZBENI SEMINAR ARANŽIRANJA ZA TAMBURAŠKE ANSAMBLE I ORKESTRE održan je pod vodstvom skladatelja i dirigenta Siniše Leopolda dana 15. i 23. svibnja 2021. godine na online platformi ZOOM.

Seminar je ostvaren uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Opširnije
27. Susret tamburaških orkestara i sastava

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, 14. i 15. studenoga 2020. održan je online 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. 
Na njemu se natjecalo sveukupno 18 tamburaških orkestara i sastava s 300 tamburaša, izabranih od strane selektora na temelju evaluacije video snimaka prijavljenih programa i jedne jedine održane županijske smotre tamburaških ansambala ZAKUD-a Karlovačke županije.

Opširnije
VRH