HRSK

Glazba / Tamburaški orkestri i sastavi / Novosti

Objavljena Izabrana djela Bože Potočnika

Pozivamo Vas na otkup jedinstvenog tiskanog izdanja za tamburaške orkestre autora Bože Potočnika: „Izabrana djela“ koje obuhvaća do sada neobjavljene skladbe u tiskanom izdanju „Sunčane ravni“, „Dohvati crvenu trešnju“ i „Golubica vukovarska“ u nakladi Hrvatskog sabora kulture. Izdanje obuhvaća knjižni blok s 3 dirigentske partiture s dionicama i tiskano je u nakladi od 220 primjeraka. Materijalnu potporu ovom programu osigurali su Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Zagreb.

Opširnije
29. Susret tamburaša

Poštovani tamburaši,
nastavno na zamolbu suorganizatora i potrebu prilagodbe novim okolnostima, obavještavamo Vas da će 29. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava biti održan u Dugom Selu 5. (orkestri) i 6. (sastavi) studenoga 2022. umjesto prije najavljenog 11. i 12. studenoga 2022.
Zahvaljujemo se na razumijevanju izmjene datuma održavanja 29. Susreta.

 

Opširnije
Održan Seminar za tamburaše

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture u Požegi je 19. i 20. 3. 2022. održan SEMINAR ZA VODITELJE I ČLANOVE TAMBURAŠKIH ORKESTARA I SASTAVA pod vodstvom Saše Botičkog. 

Opširnije
Nagrade 28. Susreta tamburaša, 13. i 14. 11. 2021.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 13. i 14. studenoga 2021. održan je 28. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. 


Opširnije
ARANŽIRANJE ZA TAMBURAŠKE ANSAMBLE I ORKESTARE

ONLINE GLAZBENI SEMINAR ARANŽIRANJA ZA TAMBURAŠKE ANSAMBLE I ORKESTRE održan je pod vodstvom skladatelja i dirigenta Siniše Leopolda dana 15. i 23. svibnja 2021. godine na online platformi ZOOM.

Seminar je ostvaren uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Opširnije
27. Susret tamburaških orkestara i sastava

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, 14. i 15. studenoga 2020. održan je online 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. 
Na njemu se natjecalo sveukupno 18 tamburaških orkestara i sastava s 300 tamburaša, izabranih od strane selektora na temelju evaluacije video snimaka prijavljenih programa i jedne jedine održane županijske smotre tamburaških ansambala ZAKUD-a Karlovačke županije.

Opširnije
TAMBURAŠKI SEMINAR U SL. BRODU

Seminar za voditelje i članove tamburaških orkestara i sastava održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a u suradnji s Folklornim ansamblom Broda dana 7. i 8. ožujka 2020. u Radničkom domu u Slavonskom Brodu. Seminar su vodili Dražen Varga i Petar Varga, a bio je namijenjen polaznicima koji do sad nisu imali priliku voditi tamburaški orkestar, kao i glazbenicima, učiteljima glazbe, glazbenim amaterima i drugima.

Opširnije
Rezultati 26. Susreta tamburaških orkestara i sastava

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 2. i 3. studenoga 2019. održan je 26. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

 

 Opširnije
Seminar za voditelje i članove tamburaških ansambala 2019.

Seminar za voditelje i članove tamburaških orkestara i sastava održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a  u suradnji s HPD-om "Rodoljub" Virovitica dana 9. i 10. 3. 2019. u Virovitici. Seminar su vodili Dražen Varga i Petar Varga u prostorijama nekadašnjeg Vatrogasnog doma i Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitica.

Opširnije
Održan 25. Susret hrvatskih tamburaša

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 3. i 4. studenoga 2018. održan je 25. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. 

Opširnije
VRH