HRSK

Glazba / Zborovi / Novosti

56. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

56. Susret hrvatskih pjevačkih zborova bit će održan tijekom vikenda 14. i 15. listopada 2023. godine u Novigradu-Cittanovi. Susret će se održati uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH i Istarske županije te supokroviteljstvo Grada Novigrada-Cittanova i Turističke zajednice grada Novigrada-Cittanova.

Opširnije
REZULTATI ŽUPANIJSKIH SELEKCIJA ZA 56. SHPZ

Pravo nastupa na 56. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova koji će biti održan 14. i 15. listopada 2023. u Novigradu ostvarilo je 6 klasičnih malih vokalnih sastava i 8 pjevačkih zborova putem selekcije u okviru 10 županijskih i regionalnih smotri te samostalnih preslušavanja.

Opširnije
Otvorene prijave Seminara za zborske dirigente

Hrvatski sabor kulture organizira Seminar za zborske dirigente koji će biti održan pod vodstvom Igora Vlajnića 1. i 2. travnja 2023. godine u Zadru. Seminar će se odviti uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Opširnije
Prijave za 56. Susret zborova 2023.

U nastavku pronađite Pravila 56. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova, koji će se održati 14. i 15. listopada 2023. godine u Novigradu.

Opširnije
Održan Seminar za zborske dirigente i pjevače

Seminar za zborske dirigente i pjevače održan je 2. i 3. travnja 2022. u Križevcima pod vodstvom Roberta Homena, u suradnji s Hrvatskim pjevačkim društvom „Kalnik“ Križevci kao demonstracijskim ansamblom.

Seminar je realiziran uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, uz suorganizaciju Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i pokroviteljstvo Grada Križevaca. Dvodnevni edukativni program odvijao se u Dvorani Hrvatskog doma u Križevcima. Na Seminaru je sudjelovalo 6 aktivnih polaznika, zborskih dirigenata iz Splita, Zadra, Daruvara i Križevaca te 16 pjevača HPD „Kalnik“ Križevci.

Opširnije
Prijava na 55. Susret zborova u 2022. godini

Poštovani/a,
Hrvatski sabor kulture objavio je Poziv za prijave na 55. Susret hrvatskih pjevačkih zborova.  

Opširnije
54. Susret hrvatskih pjevačkih zborova održan u Varaždinu

54. izdanje Susreta hrvatskih pjevačkih zborova protekle je nedjelje, pred varaždinskom publikom okupilo 8 zborova iz Zagreba, Ivanca, Nedelišća, Pazina, Rijeke i Belišća s više od 200 pjevača

Opširnije
Objavili smo Program 54. Susreta zborova

Nakon održanih smotri i samostalnih preslušavanja, odabrani su sudionici i sastavljen program 54. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova koji će ove godine biti održan, po prvi puta u Varaždinu, gradu kojeg desetljećima krasi ljubav prema zborskoj glazbi.

Opširnije
PRIJAVE ZA 54. SUSRET PJEVAČKIH ZBOROVA

54. SUSRET HRVATSKIH PJEVAČKIH ZBOROVA će ovisno o epidemiološkoj situaciji biti održan 7. 11. 2021. u Varaždinu.

Opširnije
Objavili smo Pravila Susreta zborova 2021.

Unatoč teškim okolnostima za sve pjevače i zborove početkom 2021. godine, Hrvatski sabor kulture pripremio je Pravila 54. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova kojeg ćemo, ovisno o situaciji održati u živo u Rovinju krajem rujna 2021.

Ovogodišni Susret ponovno smo namijenili revijalnim programima koje će zborovi moći oblikovati prema svojim mogućnostima! 

Novost Susreta mogućnost je prijave za selekciju pjevačkih udruga Hrvata izvan RH koji se biraju putem video selekcija.

Opširnije
VRH