HRSK

Glazba / Zborovi / Novosti

Prijave za Susret zborova

Otvorene su prijave za 57. Susret hrvatskih pjevačkih zborova koji će se održati u listopadu 2024. godine.

Opširnije
56. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

56. Susret hrvatskih pjevačkih zborova bit će održan tijekom vikenda 14. i 15. listopada 2023. godine u Novigradu-Cittanovi. Susret će se održati uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH i Istarske županije te supokroviteljstvo Grada Novigrada-Cittanova i Turističke zajednice grada Novigrada-Cittanova.

Opširnije
REZULTATI ŽUPANIJSKIH SELEKCIJA ZA 56. SHPZ

Pravo nastupa na 56. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova koji će biti održan 14. i 15. listopada 2023. u Novigradu ostvarilo je 6 klasičnih malih vokalnih sastava i 8 pjevačkih zborova putem selekcije u okviru 10 županijskih i regionalnih smotri te samostalnih preslušavanja.

Opširnije
Otvorene prijave Seminara za zborske dirigente

Hrvatski sabor kulture organizira Seminar za zborske dirigente koji će biti održan pod vodstvom Igora Vlajnića 1. i 2. travnja 2023. godine u Zadru. Seminar će se odviti uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Opširnije
Prijave za 56. Susret zborova 2023.

U nastavku pronađite Pravila 56. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova, koji će se održati 14. i 15. listopada 2023. godine u Novigradu.

Opširnije
Održan Seminar za zborske dirigente i pjevače

Seminar za zborske dirigente i pjevače održan je 2. i 3. travnja 2022. u Križevcima pod vodstvom Roberta Homena, u suradnji s Hrvatskim pjevačkim društvom „Kalnik“ Križevci kao demonstracijskim ansamblom.

Seminar je realiziran uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, uz suorganizaciju Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i pokroviteljstvo Grada Križevaca. Dvodnevni edukativni program odvijao se u Dvorani Hrvatskog doma u Križevcima. Na Seminaru je sudjelovalo 6 aktivnih polaznika, zborskih dirigenata iz Splita, Zadra, Daruvara i Križevaca te 16 pjevača HPD „Kalnik“ Križevci.

Opširnije
Prijava na 55. Susret zborova u 2022. godini

Poštovani/a,
Hrvatski sabor kulture objavio je Poziv za prijave na 55. Susret hrvatskih pjevačkih zborova.  

Opširnije
54. Susret hrvatskih pjevačkih zborova održan u Varaždinu

54. izdanje Susreta hrvatskih pjevačkih zborova protekle je nedjelje, pred varaždinskom publikom okupilo 8 zborova iz Zagreba, Ivanca, Nedelišća, Pazina, Rijeke i Belišća s više od 200 pjevača

Opširnije
Objavili smo Program 54. Susreta zborova

Nakon održanih smotri i samostalnih preslušavanja, odabrani su sudionici i sastavljen program 54. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova koji će ove godine biti održan, po prvi puta u Varaždinu, gradu kojeg desetljećima krasi ljubav prema zborskoj glazbi.

Opširnije
PRIJAVE ZA 54. SUSRET PJEVAČKIH ZBOROVA

54. SUSRET HRVATSKIH PJEVAČKIH ZBOROVA će ovisno o epidemiološkoj situaciji biti održan 7. 11. 2021. u Varaždinu.

Opširnije
VRH