HRSK

Književnost/Likovnost / Novosti

ODRŽAN 41. SUSRET ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA

Nakon virtualnog 39. i 40. izdanja, radosno smo dočekali 41. SUSRET HRVATSKIH ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA koji je nakon dvije godine u subotu, 25. lipnja 2022. ponovno u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu uživo okupio čuvare i baštinike našega jezika i pisane riječi. U bogatom književnom programu proglašeni su laureati ovogodišnjeg književnog natječaja te dobitnici pohvalnica i priznanja HSK-a. Snimku Susreta i kako je bilo na toj književnoj manifestaciji HSK-a pronađite u nastavku.

Opširnije
RADIONICA DRAMSKOG PISANJA

Hrvatski sabor kulture poziva vas na radionicu dramskog pisanja pod nazivom „Što pisac radi u svojoj ili bilo kojoj priči ili elementi dramskog pisanja“. Radionica će biti održana 25. i 26. lipnja 2022. u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu (Zvonimirova 17) pod vodstvom teatrologinje i kazališne kritičarke dr. sc. Sanje Nikčević. 

Opširnije
LIKOVNI NATJEČAJ 2022.

Dragi likovni entuzijasti,
otvoren je likovni natječaj za 38. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta. Susret likovnih stvaralaca u svom će 38. izdanju biti održan 22. listopada 2022. u Galeriji grada Zaboka, izložbenom prostoru suorganizatora - Pučkog otvorenog učilišta Zabok, gdje će od 20. rujna do 22. listopada 2022. biti postavljena izložba Susreta. Prijavite svoje radove na natječaj i izborite sudjelovanje na izložbi i Susretu. Više informacija o natječaju i prijavama pronađite u nastavku.

Opširnije
REZULTATI KNJIŽEVNOG NATJEČAJA 2022.

Na ovogodišnjem književnom natječaju sudjelovalo je ukupno 95 autora sa čak 392 književna djela (331 pjesma, 48 proznih radova i 13 dramskih djela) pisanih hrvatskim standardnim jezikom te hrvatskim narječjima. U nastavku pronađite rezultate natječaja.

Opširnije
Održana likovna radionica Crtež i crtačke tehnike

HSK likovnu sezonu započeli smo edukativnom likovnom radionicom "CRTEŽ I CRTAČKE TEHNIKE" koja je uspješno održana 2. i 3. travnja 2022. u Križevcima pod vodstvom akademske slikarice Aleksandre Goreta. Tijekom dvodnevnog programa, kroz teorijski i praktični dio, polaznici su usavršavali svoje crtačke vještine koje su često vrlo važne kao početni stadij u nastajanju likovnih djela. Za izvrsno domaćinstvo i suorganizaciju zaslužni su Križevački likovni krug i Zajednica KUU Koprivničko-križevačke županije.

Opširnije
PRAVILA KNJIŽEVNOG I LIKOVNOG NATJEČAJA 2022.

Dragi članovi, radujemo se novoj 2022. godini, natječajima i susretima s vama. Pred nama su 41. Susret hrvatskih zavičajnih književnika i 38. Susret likovnih stvaralaca. U nastavku pronađite pravila Susreta i informacije o terminima raspisivanja natječaja.

Opširnije
37.Susret likovnih stvaralaca i izložba najboljih u Otočcu

Najuspješnije hrvatske likovne udruge i autori okupili su se u Otočcu 23. listopada 2021. na 37. Susretu likovnih stvaralaca i pratećoj izložbi radova odabranih na godišnjem likovnom natječaju Hrvatskog sabora kulture. Domaćin i suorganizator izložbe i Susreta  Gacko pučko otvoreno učilište Otočac otvorilo je vrata brojnim hrvatskim likovnim udrugama, autorima i zaljubljenicima u likovnu umjetnost, a u svečanom programu Susreta dodijeljene su ovogodišnje nagrade, pohvale i priznanja Hrvatskog sabora kulture. Tko su ovogodišnji laureati, pročitajte u nastavku.

Opširnije
OBJAVLJENA „IZGUBLJENA RIJEKA“ NADE VUKAŠINOVIĆ

Dvanaesto izdanje u Književnoj biblioteci HSK-a knjiga je kratkih priča „Izgubljena rijeka“ nagrađivane autorice Nade Vukašinović, članice Hrvatskog sabora kulture-a. Knjigu je uredio istaknuti hrvatski književnik Miroslav Mićanović, a za izvrsnu recenziju zaslužna je književnica Božica Jelušić. Knjiga je objavljena u 2021. godini uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, u nakladi Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije
REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA 2021.

Likovni natječaj Hrvatskog sabora kulture 2021. završen je izborom radova za 37. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta.
Članovi Prosudbenog povjerenstva likovnog natječaja HSK-a 2021.: Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja i slikar Zoran Homen, pregledavši ukupno 313 pristiglih radova: 289 radova iz 31 prijavljene likovne udruge i 24 rada samostalno prijavljenih autora, odabrali su radove za izložbu 37. Susreta likovnih stvaralaca. Rezultate natječaja pronađite u nastavku.

Opširnije
Putopisna online radionica: S NOTESOM U RUCI

Na novoj književnoj HSK radionici okupili smo ljubitelje putovanja koji svoje utiske i doživljaje vole zabilježiti tj. vole putpisati. Online radionica „S NOTESOM U RUCI“  pod vodstvom književnika i novinara Tomislava Šovagovića uspješno je održana 25. i 26. lipnja 2021. putem ZOOM platforme.

Opširnije
VRH