HRSK

Književnost/Likovnost / Novosti

OTVORENE PRIJAVE ZA KNJIŽEVNU RADIONICU: URON U AUTOFIKCIJU

Hrvatski sabor kulture poziva vas na radionicu proznog pisma Uron u autofikciju pod vodstvom istaknute književnice  Darije Žilić.

08. i 09. lipnja 2024.

Velika dvorana HSK-a

Zvonimirova 17, Zagreb

Opširnije
REZULTATI NATJEČAJA I POZIV NA 43. KNJIŽEVNI SUSRET

Ovogodišnji 43.  Susret hrvatskih zavičajnih književnika bit će održan u subotu, 15. lipnja 2024. s početkom u 11:00 h u Zagrebu (Velika dvorana Hrvatskog sabora kulture, Zvonimirova 17, Zagreb). Pozivamo sve odabrane autore, kao i sve ljubitelje pisane riječi da nam se pridruže i budu dio bogatog književnog programa koji za vas kreiraju odabrani književnici.

Susretu je tradicionalno prethodio godišnji KNJIŽEVNI NATJEČAJ Hrvatskog sabora kulture na kojem je sudjelovalo čak 110 autora sa 421 književnih djela (361 poetskih radova, 47 proznih radova i 13 dramskih djela) pisanih hrvatskim standardnim jezikom te hrvatskim narječjima. Za susret je odabran 41 autor/ica.

Prosudbeno povjerenstvo djelovalo je u sastavu: književnice Sanja Baković i Ksenija Kušec te teatrologinja  Ozana Iveković.

Pročitavši sve pristigle radove, Povjerenstvo je odabralo dobitnike plaketa, kao i autore koji su kvalitetom svojih radova zaslužili pohvalnice Hrvatskog sabora kulture te autore koji su odabrani za sudjelovanje na Susretu (dobitnike priznanja).

Opširnije
KNJIŽEVNI NATJEČAJ 2024

Pred nama je 43. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će 15. lipnja 2024. u Zagrebu okupiti brojne autore te predstaviti najbolja književna ostvarenja prema odabiru stručnog povjerenstva. Susretu tradicionalno prethodi književni natječaj koji je otvoren do 26. ožujka 2024.

Opširnije
Održana radionicu PISANJE I KAZIVANJE POEZIJE

U suradnji s istaknutom hrvatskom književnicom Dortom Jagić te uz potporu Fonda za kulturu Društva hrvatskih književnika, Hrvatski sabor kulture pripremio je književnu radionicu PISANJE I KAZIVANJE POEZIJE. Radionica je održana 28. i 29. listopada 2023. u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu.

 

Opširnije
Brojni autori u Đurđevcu na 39. LIKOVNOM SUSRETU

U nedjelju, 15. listopada 2023. u Đurđevcu su se susreli brojni autori i likovne udruge iz gotovo cijele Hrvatske na 39. Susretu likovnih stvaralaca koji je održan u Muzeju Grada Đurđevca u prekrasnom ambijentu Utvrde Stari grad. Susretom je tradicionalno zatvorena prateća izložba odabranih radova.

Opširnije
U Đurđevcu otvorena izložba 39. SLS-a

U petak, 15. rujna 2023. u Muzeju Grada Đurđevca otvorena je izložba likovnih radova 39. Susreta likovnih stvaralaca. Izložba će u postavu od 15. rujna do 15. listopada 2023. predstaviti više od 100 autora iz gotovo cijele Hrvatske s izvrsnim radovima u različitim tehnikama – od olovke, pastela, akvarela, tuša, akrila i ulja na platnu pa sve do kombiniranih tehnika i radova u mediju skulpture i keramike.

Opširnije
REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA 2023.

Likovni natječaj Hrvatskog sabora kulture 2023. završen je izborom radova za 39. Susret likovnih stvaralaca i prateću izložbu Susreta. Više od 100 radova ispunit će galerijski prostor Muzeja Grada Đurđevca gdje će od od 15. rujna do 14. listopada 2023. biti postavljena spomenuta izložba. Rezultate natječaja pronađite u nastavku.

Opširnije
ODRŽAN 42. KNJIŽEVNI SUSRET

Susret hrvatskih zavičajnih književnika, književna manifestacija u organizaciji Hrvatskoga sabora kulture okupila je u subotu 24. lipnja 2023. u Velikoj dvorani HSK-a u Zagrebu najuspješnije zavičajne autore iz raznih krajeva Hrvatske. U bogatom književnom programu, uz interpretacije autora i dramskog umjetnika Dubravka Sidora, proglašeni su dobitnici plaketa, pohvalnica i priznanja HSK-a za književno stvaralaštvo. 

Opširnije
REZULTATI KNJIŽEVNOG NATJEČAJA 2023.

Na ovogodišnjem književnom natječaju Hrvatskog sabora kulture sudjelovalo je čak 108 autora sa čak 418 književnih djela (355 poetskih radova, 50 proznih radova i 13 dramskih djela) pisanih hrvatskim standardnim jezikom te hrvatskim narječjima.
U nastavku pronađite rezultate natječaja za 42. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će biti održan u subotu, 24. lipnja 2023. u Zagrebu s početkom u 11 h.

Opširnije
Održana RADIONICA IZRADE SKULPTURE

Edukativno-kreativni vikend proveli smo u Karlovcu 15. i 16. travnja 2023. na Likovno-kiparskoj radionici: IZRADA SKULPTURE pod vodstvom izvrsne akademske kiparice Vesne Osojnički. Neki polaznici prvi su se puta okušali u izradi skulpture u glini i iznenadili sami sebe. Radionica je rezultirala vrlo uspješnim portretima i apstraktnim figurama. Realizirana je uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH te u suorganizaciji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Karlovačke županije i Udrugom likovnih autora Karlovac.
    

Opširnije
VRH