HRSK

Književnost/Likovnost / Novosti

Održana radionicu PISANJE I KAZIVANJE POEZIJE

U suradnji s istaknutom hrvatskom književnicom Dortom Jagić te uz potporu Fonda za kulturu Društva hrvatskih književnika, Hrvatski sabor kulture pripremio je književnu radionicu PISANJE I KAZIVANJE POEZIJE. Radionica je održana 28. i 29. listopada 2023. u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu.

 

Opširnije
Brojni autori u Đurđevcu na 39. LIKOVNOM SUSRETU

U nedjelju, 15. listopada 2023. u Đurđevcu su se susreli brojni autori i likovne udruge iz gotovo cijele Hrvatske na 39. Susretu likovnih stvaralaca koji je održan u Muzeju Grada Đurđevca u prekrasnom ambijentu Utvrde Stari grad. Susretom je tradicionalno zatvorena prateća izložba odabranih radova.

Opširnije
U Đurđevcu otvorena izložba 39. SLS-a

U petak, 15. rujna 2023. u Muzeju Grada Đurđevca otvorena je izložba likovnih radova 39. Susreta likovnih stvaralaca. Izložba će u postavu od 15. rujna do 15. listopada 2023. predstaviti više od 100 autora iz gotovo cijele Hrvatske s izvrsnim radovima u različitim tehnikama – od olovke, pastela, akvarela, tuša, akrila i ulja na platnu pa sve do kombiniranih tehnika i radova u mediju skulpture i keramike.

Opširnije
REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA 2023.

Likovni natječaj Hrvatskog sabora kulture 2023. završen je izborom radova za 39. Susret likovnih stvaralaca i prateću izložbu Susreta. Više od 100 radova ispunit će galerijski prostor Muzeja Grada Đurđevca gdje će od od 15. rujna do 14. listopada 2023. biti postavljena spomenuta izložba. Rezultate natječaja pronađite u nastavku.

Opširnije
ODRŽAN 42. KNJIŽEVNI SUSRET

Susret hrvatskih zavičajnih književnika, književna manifestacija u organizaciji Hrvatskoga sabora kulture okupila je u subotu 24. lipnja 2023. u Velikoj dvorani HSK-a u Zagrebu najuspješnije zavičajne autore iz raznih krajeva Hrvatske. U bogatom književnom programu, uz interpretacije autora i dramskog umjetnika Dubravka Sidora, proglašeni su dobitnici plaketa, pohvalnica i priznanja HSK-a za književno stvaralaštvo. 

Opširnije
REZULTATI KNJIŽEVNOG NATJEČAJA 2023.

Na ovogodišnjem književnom natječaju Hrvatskog sabora kulture sudjelovalo je čak 108 autora sa čak 418 književnih djela (355 poetskih radova, 50 proznih radova i 13 dramskih djela) pisanih hrvatskim standardnim jezikom te hrvatskim narječjima.
U nastavku pronađite rezultate natječaja za 42. Susret hrvatskih zavičajnih književnika koji će biti održan u subotu, 24. lipnja 2023. u Zagrebu s početkom u 11 h.

Opširnije
Održana RADIONICA IZRADE SKULPTURE

Edukativno-kreativni vikend proveli smo u Karlovcu 15. i 16. travnja 2023. na Likovno-kiparskoj radionici: IZRADA SKULPTURE pod vodstvom izvrsne akademske kiparice Vesne Osojnički. Neki polaznici prvi su se puta okušali u izradi skulpture u glini i iznenadili sami sebe. Radionica je rezultirala vrlo uspješnim portretima i apstraktnim figurama. Realizirana je uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH te u suorganizaciji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Karlovačke županije i Udrugom likovnih autora Karlovac.
    

Opširnije
KNJIŽEVNI NATJEČAJ 2023.

U 2023. godini pred nama je 42. izdanje Susreta hrvatskih zavičajnih književnika koji će u Zagrebu 24. 6. 2023. okupiti brojne autore te predstaviti najbolja književna ostvarenja prema odabiru stručnog povjerenstva. Susretu tradicionalno prethodi književni natječaj koji je bio otvoren do 5. travnja 2023. Slijedi vrednovanje pristiglih radova, a rezultati natječaja bit će objavljeni 24. svibnja 2023.

Opširnije
PRAVILA KNJIŽEVNOG I LIKOVNOG NATJEČAJA 2023.

Dragi članovi, radujemo se novoj 2023. godini, natječajima i susretima s vama.
Pred nama su 42. Susret hrvatskih zavičajnih književnika i 39. Susret likovnih stvaralaca koji tradicionalno prati izložba odabranih radova. U nastavku pronađite pravila Susreta te informacije o terminima raspisivanja natječaja i održavanja Susreta.

Opširnije
OBJAVLJENA ZBIRKA POEZIJE "SLIKE NA KOŽI"

Nakladnička djelatnost HSK-a 2022. u polju književnosti zaokružena je izdavanjem knjige pjesama „Slike na koži“ nagrađivane autorice Nade Vukašinović, članice HSK-a. Knjigu je uredio istaknuti hrvatski književnik Miroslav Mićanović.

Opširnije
VRH