HRSK

Glazba / Mali vokalni sastavi / Novosti

OTVORENE SU PRIJAVE ZA 19. SHMVS

Hrvatski sabor kulture objavljuje Poziv za prijave na 19. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava koji će biti realiziran u 2022. godini. 

Opširnije
18. SUSRET MALIH VOKALNIH SASTAVA

Dana 28. studenoga 2021. godine, po prvi puta u Gradu Koprivnici održan je 18. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, nacionalna manifestacija posvećena bogatstvu vokalnog stvaralaštva RH. Na 18. Susretu, koji je održan u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a uz suorganizaciju Zajednice KUU-a Koprivničko-križevačke županije, Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica i Hrvatskog društva skladatelja, pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH, nastupilo je 13 vokalnih sastava s više od 160 pjevača. 

Opširnije
Objavili smo Pravila 18. Susreta MVS 2021!

Unatoč teškim okolnostima za sve pjevače i male vokalne sastave početkom 2021. godine, Hrvatski sabor kulture pripremio je Pravila 18. Susreta hrvatskih malih vokalnih sastava kojeg ćemo, ovisno o situaciji održati u živo krajem lipnja 2021.

Novost Susreta mogućnost je prijave za selekciju pjevačkih udruga Hrvata izvan RH koji se biraju putem video selekcija.

Opširnije
Odabrani sudionici 17. Susreta

Završena je Selekcija malih vokalnih sastava za 17. Susret koja se ove godine vršila putem županijskih smotri i video snimaka (u županijama gdje nije bilo organizirane županijske smotre.).

Opširnije
Odgođen Seminar hrv. tradicijske vok. baštine u Dugopolju

Seminar hrvatske tradicijske vok. baštine koji je trebao biti održan pod vodstvom dr.sc. Joška Ćalete u suorganizaciji KUD-a "Pleter" Dugopolje tijekom vikenda 29. i 30. 8. 2020. godine u Dugopolju ODGOĐEN JE DO DALJNJEG ZBOG epidemiološke situacije i koronavirusa

INFORMACIJE O NOVOM DATUMU SEMINARA BIT ĆE OBJAVLJENE OVISNO O POVOLJNIM UVJETIMA ORGANIZACIJE. 

Opširnije
Seminar pučkog korizmenog pjevanja ODGOĐEN

Obzirom na novonastalu situaciju i širenje koronavirusa, a sukladno preporuci Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije da se do daljnjega odgode manifestacije, skupovi i slično s ciljem smanjenja rizika daljnjeg širenja zaraze koronavirusom na području RH, obavještavamo Vas kako Seminar pučkog korizmenog pjevanja u Dugopolju planiran za naredni vikend 14. - 15. 3. 2020., nažalost, mora biti odgođen. O novom terminu održavanja pjevačkog seminara u Dugopolju pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

 

Opširnije
PRAVILA SUSRETA MALIH VOKALNIH SASTAVA 2020.

Dragi dirigenti i pjevači, pozivamo Vas da se pripremite za 17. SUSRET HRVATSKIH MALIH VOKALNIH SASTAVA ! 

U nastavku pronađite PRAVILA i PRIJAVNICU Susreta! 

Opširnije
16. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

26 pjevačkih sastava iz 12 hrvatskih županija nastupilo je proteklog vikenda na 16. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u Sisku.

Opširnije
PRAVILA SUSRETA MALIH VOKALNIH SASTAVA 2019.

Dragi dirigenti i pjevači, pozivamo Vas da se pripremite za 16. SUSRET HRVATSKIH MALIH VOKALNIH SASTAVA koji će biti održan u studenom 2019. godine Gradu Sisku ! 

U nastavku pronađite PRAVILA i PRIJAVNICU Susreta! 

Opširnije
15. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava

Tijekom vikenda 10. i 11. studenoga 2018. godine, po prvi puta u Gradu Sisku i dvorani Miroslav Miletić Glazbene škole Frana Lhotke održan je 15. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava. Riječ je o jednoj od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja ove godine svečano obilježava 70. obljetnicu uspješnog djelovanja na unaprjeđivanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture. 

Opširnije
VRH