HRSK

Glazba / Puhački orkestri / Arhiva

ODRŽAN SEMINAR ZA PUHAČE U VODICAMA

Seminar za voditelje i članove puhačkih orkestara održan je 25. i 26. ožujka 2023. u Vodicama pod vodstvom dirigenta Ivana Josipa Skendera i u suradnji s Vodičkom glazbom.

Opširnije
Rezultati županijskih selekcija za 36. SHPO

Pravo nastupa na 36. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara koji će biti održan 10. i 11. lipnja 2023. u Opatiji ostvarilo je 12 orkestra B i D kategorije koncertnog programa putem selekcije u okviru 11 županijskih i regionalnih smotri te samostalnih preslušavanja.

Opširnije
35. SUSRET HRVATSKIH PUHAČKIH ORKESTARA

U nedjelju 11. rujna, održan je 35. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, središnja manifestacija puhačkog amaterizma koja na godišnjoj razini predstavlja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske. U bogatom natjecateljsko-revijalnom programu 35. Susreta koji se odvijao u Đurđevcu predstavilo se više od 400 glazbenika iz 9 hrvatskih županija.

Opširnije
Online glazbeni seminar s Andrejom Šolar 2020.

Online glazbeni seminar za dirigente i članove puhačkih orkestara uspješno je održan od 26. svibnja do 3. lipnja 2020. godine pod vodstvom slovenske dirigentice Andreje Šolar. Obzirom na velik broj puhačkih orkestara u Hrvatskoj (u članstvu HSK trenutno je 134 puhačka orkestra) koji su tijekom pandemije koronavirusa bili onemogućeni u radu, HSK i Andreja Šolar prilagodili su program i način rada uvjetima socijalne distance, ostvarujući ga putem web platforme Zoom. 

Opširnije
ONLINE SEMINAR

Opširnije
33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

U subotu i nedjelju, 8. i 9. lipnja 2019. godine održan je 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Županije Primorsko-goranske, uz potporu Grada Novog Vinodolskog, Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice te tvrtke Jadran d.d. Crikvenica. 

Opširnije
Seminar za dirigente s Andrejom Šolar, Zagreb 2019.

Seminar za dirigente puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je 27. i 28. travnja 2019. godine u Zagrebu, pod vodstvom slovenske dirigentice ANDREJE ŠOLAR. Seminar je ostvaren u suradnji s Puhačkim orkestrom HKUD-a „Željezničar“, Zagreb u prostorijama njihovog KUD-a na adresi Trnjanska cesta 1, 10000 Zagreb. Dvodnevni program seminara održan je uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Na Seminaru je sudjelovalo 10 aktivnih polaznika iz Vrbovca, Zagreba, Virovitice, Zaprešića, Kašine, Gospića i Petrovine te 25 članova Puhačkog orkestra HKUD-a „Željezničar“, Zagreb. 

Opširnije
32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

U subotu i nedjelju, 9. i 10. lipnja 2018. godine održan je 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Županije Primorsko-goranske i uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice te tvrtke Jadran d.d. Crikvenica. 

Opširnije
Seminar za dirigente s Mirom Saje, Zadar, 2018.

Seminar za dirigente puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je 24. - 25. ožujka 2018. godine u Zadru u suradnji s Gradskom glazbom Zadar. Seminar je vodio slovenski dirigent Miro Saje. Dvodnevni program seminara održan je prostorijama Gradske glazbe Zadar na adresi Franje Tuđmana 24 u Zadru uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zadarske županije i Grada Zadra (sredstva Grada Zadra nisu prešla preko računa HSK).

Opširnije
31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

U subotu i nedjelju, 10. i 11. lipnja 2017. godine u gradu Novom Vinodolskom održan je 31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara U ORGANIZACIJI Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Županije Primorsko-goranske i uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice te tvrtke Jadran d.d. Crikvenica. 

Opširnije
VRH