HRSK

Glazba / Puhački orkestri / Arhiva

Online glazbeni seminar s Andrejom Šolar 2020.

Online glazbeni seminar za dirigente i članove puhačkih orkestara uspješno je održan od 26. svibnja do 3. lipnja 2020. godine pod vodstvom slovenske dirigentice Andreje Šolar. Obzirom na velik broj puhačkih orkestara u Hrvatskoj (u članstvu HSK trenutno je 134 puhačka orkestra) koji su tijekom pandemije koronavirusa bili onemogućeni u radu, HSK i Andreja Šolar prilagodili su program i način rada uvjetima socijalne distance, ostvarujući ga putem web platforme Zoom. 

Opširnije
ONLINE SEMINAR

Opširnije
33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

U subotu i nedjelju, 8. i 9. lipnja 2019. godine održan je 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Županije Primorsko-goranske, uz potporu Grada Novog Vinodolskog, Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice te tvrtke Jadran d.d. Crikvenica. 

Opširnije
Seminar za dirigente s Andrejom Šolar, Zagreb 2019.

Seminar za dirigente puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je 27. i 28. travnja 2019. godine u Zagrebu, pod vodstvom slovenske dirigentice ANDREJE ŠOLAR. Seminar je ostvaren u suradnji s Puhačkim orkestrom HKUD-a „Željezničar“, Zagreb u prostorijama njihovog KUD-a na adresi Trnjanska cesta 1, 10000 Zagreb. Dvodnevni program seminara održan je uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Na Seminaru je sudjelovalo 10 aktivnih polaznika iz Vrbovca, Zagreba, Virovitice, Zaprešića, Kašine, Gospića i Petrovine te 25 članova Puhačkog orkestra HKUD-a „Željezničar“, Zagreb. 

Opširnije
32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

U subotu i nedjelju, 9. i 10. lipnja 2018. godine održan je 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Županije Primorsko-goranske i uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice te tvrtke Jadran d.d. Crikvenica. 

Opširnije
Seminar za dirigente s Mirom Saje, Zadar, 2018.

Seminar za dirigente puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je 24. - 25. ožujka 2018. godine u Zadru u suradnji s Gradskom glazbom Zadar. Seminar je vodio slovenski dirigent Miro Saje. Dvodnevni program seminara održan je prostorijama Gradske glazbe Zadar na adresi Franje Tuđmana 24 u Zadru uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zadarske županije i Grada Zadra (sredstva Grada Zadra nisu prešla preko računa HSK).

Opširnije
31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

U subotu i nedjelju, 10. i 11. lipnja 2017. godine u gradu Novom Vinodolskom održan je 31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara U ORGANIZACIJI Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Županije Primorsko-goranske i uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice te tvrtke Jadran d.d. Crikvenica. 

Opširnije
Seminar za dirigente s Mirom Saje, Rovinj, 2017.

Seminar za dirigente puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je 6. - 7. svibnja 2017. godine u Rovinju, pod vodstvom slovenskog dirigenta i profesora g. Mira Saje. Iako je održavanje Seminara bilo planirano u Kastvu u suradnji s Glazbenim društvom Spinčići, obzirom da je u međuvremenu došlo do promjene vodstva i otežanog rada orkestra, seminar se nije mogao realizirati u Kastvu, te je preseljen u grad Rovinj. Seminar je ostvaren u suradnji s Limenom glazbom Rovinj i dirigentom Giuseppeom Bartolijem u prostorijama Limene glazbe Rovinj. Program se održao uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i suorganizaciju Maistre d.d.

Opširnije
Arhiva programa Susreta puhačkih orkestara

U povodu 30. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara, Hrvatski sabor kulture prikupio je i digitalizirao dostupne programske letke Susreta puhačkih orkestara Hrvatske od 1968. godine.

Programske letke prvog Susreta duhačkih orkestara održanog godine 1968. u Čakovcu u organizaciji Saveza muzičkih društava i organizacija Hrvatske, kao i prvog Susreta limenih puhačkih glazbi održanog 1973. godine u Pazinu u organizaciji Susreta radničkog kulturnog stvarlaštva pronađite u PDF formatu ispod teksta.

Obzirom na veličinu datoteka, ostale letke pronađite na linku OVDJE.

 

 

Opširnije
Seminar za dirigente s Robertom Homenom, Goričan, 2016.

Seminar za dirigente koncertnih puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je 3. prosinca 2016. godine u Goričanu u suorganizaciji s Puhačkim orkestrom Goričan i Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije u prostorijama Doma kulture Goričan (na adresi: Trg sv. Leonarda 40324 Goričan).

Opširnije
VRH