HRSK

O nama / Novosti HSK-a

Osnovana Zajednica KUU ŠKŽ

Dana 12. 4. 2024. u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Šibensko-kninske županije u Adriatic Business Centru (ABC) u Šibeniku održana je osnivačka skupština Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Šibensko-kninske županije.

Opširnije
Novi saziv Skupštine i Upravnog odbora 2024.-2028.

Održana je konstituirajuća sjednica Skupštine Hrvatskog sabora kulture, 23. veljače 2024. u prostorijama HSK-a u Zagrebu. 

Opširnije
Dopuna Nacionalnog plana razvoja kulture i medija

Hrvatski sabor kulture dana 13. listopada 2023. sudjelovao je u javnom savjetovanju o prijedlogu Nacrta prijedloga Nacionalnog plana razvoja kulture i medija za razdoblje od 2023. do 2027.

 

Opširnije
Natječaj za stručnog/u suradnika/cu HSK-a

Predmet: Objava natječaja za stručnog/u suradnika/cu za kazališnu, književnu i likovnu kulturu HSK-a.

Dana 9. studenoga 2023. godine, Hrvatski sabor kulture raspisao je natječaj za stručnog/u suradnika/cu za kazališnu, književnu i likovnu kulturu HSK-a. Natječaj vrijedi do 26. studenoga 2023.

 

Opširnije
NOVA NAKLADNIČKA IZDANJA U MUZIČKOJ BIBLIOTECI HSK-A 2022

Zahvaljujući potpori Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u 2022. godini, Hrvatski sabor kulture tiskao je sedam nagrađenih skladbi s provedenih Natječaja za nove skladbe u 2020. godini.

Opširnije
Revitalitacija Zajednice KUU-a Primorsko-goranske županije

U četvrtak 15. rujna 2022., u prostorijama Primorsko-goranske županije u Rijeci, održan je sastanak kojemu su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Sonja Šišić, savjetnik za kulturu Sanjin Dragozetić te predstavnici ZKUU-a Primorsko-goranske županije, predsjednica Vedrana Spadoni Štefanić i Marijana Kalčić te tajnik HSK-a dr. sc. Dražen Jelavić. 

Opširnije
Novi kontakti HDS ZAMP-a

Poštovani,

            Hrvatski sabor kulture i Hrvatsko društvo skladatelja, stručna služba za zaštitu autorskih muzičkih prava i u tekućoj kalendarskoj godini nastavljaju dosadašnju suradnju temeljem Ugovora o uvjetima za korištenje glazbe na nastupima amaterskih ansambala od 27. prosinca 2016. godine, zaključenog između HSK-a i HDS ZAMP-a (dalje u tekstu: Sporazum).

Opširnije
Imenovanje članova Stručnih savjeta HSK-a

Na temelju članka 38. Statuta Hrvatskog sabora kulture i Javnog poziva od 25. travnja 2022. Upravni odbor Hrvatskog sabora kulture na 11. sjednici održanoj 23. lipnja 2022. donio je Odluku o imenovanju članova Stručnih savjeta Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije
Tarifni model opskrbe strujom i plinom za udruge KUA

Nastavno na odgovor i prijedlog Hrvatske energetske regulatorne agencije pristigao 12. svibnja 2022.,Hrvatski sabor kulture dana 13. svibnja 2022. uputio je Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja prijedlog normativnog uređenja statusa udruga kulturno-umjetničkog amaterizma kao krajnjeg kupca struje i plina ili uvođenje posebno prilagođenog tarifnog modela za udruge KUA koji donosimo u nastavku.

Opširnije
Rezultati javnog savjetovanja

HSK-a i njegove članice sudjelovale su u iznimno bitnom (posebice za amaterski kulturno-umjetnički sektor) javnom savjetovanju o Nacrtu prijedloga zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi koje je bilo otvoreno do 14. ožujka 2022. godine. 

Opširnije
VRH