HRSK

O nama / Novosti HSK-a

NOVA NAKLADNIČKA IZDANJA U MUZIČKOJ BIBLIOTECI HSK-A 2022

Zahvaljujući potpori Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u 2022. godini, Hrvatski sabor kulture tiskao je sedam nagrađenih skladbi s provedenih Natječaja za nove skladbe u 2020. godini.

Opširnije
Revitalitacija Zajednice KUU-a Primorsko-goranske županije

U četvrtak 15. rujna 2022., u prostorijama Primorsko-goranske županije u Rijeci, održan je sastanak kojemu su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Sonja Šišić, savjetnik za kulturu Sanjin Dragozetić te predstavnici ZKUU-a Primorsko-goranske županije, predsjednica Vedrana Spadoni Štefanić i Marijana Kalčić te tajnik HSK-a dr. sc. Dražen Jelavić. 

Opširnije
Novi kontakti HDS ZAMP-a

Poštovani,

            Hrvatski sabor kulture i Hrvatsko društvo skladatelja, stručna služba za zaštitu autorskih muzičkih prava i u tekućoj kalendarskoj godini nastavljaju dosadašnju suradnju temeljem Ugovora o uvjetima za korištenje glazbe na nastupima amaterskih ansambala od 27. prosinca 2016. godine, zaključenog između HSK-a i HDS ZAMP-a (dalje u tekstu: Sporazum).

Opširnije
Imenovanje članova Stručnih savjeta HSK-a

Na temelju članka 38. Statuta Hrvatskog sabora kulture i Javnog poziva od 25. travnja 2022. Upravni odbor Hrvatskog sabora kulture na 11. sjednici održanoj 23. lipnja 2022. donio je Odluku o imenovanju članova Stručnih savjeta Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije
Tarifni model opskrbe strujom i plinom za udruge KUA

Nastavno na odgovor i prijedlog Hrvatske energetske regulatorne agencije pristigao 12. svibnja 2022.,Hrvatski sabor kulture dana 13. svibnja 2022. uputio je Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja prijedlog normativnog uređenja statusa udruga kulturno-umjetničkog amaterizma kao krajnjeg kupca struje i plina ili uvođenje posebno prilagođenog tarifnog modela za udruge KUA koji donosimo u nastavku.

Opširnije
Rezultati javnog savjetovanja

HSK-a i njegove članice sudjelovale su u iznimno bitnom (posebice za amaterski kulturno-umjetnički sektor) javnom savjetovanju o Nacrtu prijedloga zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi koje je bilo otvoreno do 14. ožujka 2022. godine. 

Opširnije
JAVNI POZIV ZA ČLANOVE STRUČNIH SAVJETA HSK-a

Na temelju članka 38. Statuta Hrvatskog sabora kulture i zaključaka 10. sjednice održane 25. veljače 2022., Upravni odbor Hrvatskog sabora kulture upućuje JAVNI POZIV za predlaganje članova Stručnih savjeta Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije
Ukidanje epidemioloških mjera za okupljanja

U subotu, 9. travnja 2022. godine, na temelju Odluke (na dnu stranice) prestaju vrijediti sve mjere Stožera civilne zaštite RH kojima su se ograničavala dosadašnja okupljanja.

Opširnije
DOPUNA TARIFNOG MODELA ZA STRUJU I PLIN ZA UDRUGE KUA

Dana 5. travnja 2022. godine Hrvatski sabor kulture dostavio je prijedlog Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji i Ministarstvu kulture i medija RH kojim se traži poseban međutarifni model i odgovarajuća cijena električne energije i plina za udruge KUA koje trenutno plaćaju cijenu istog po kategoriji poduzetništva iako one nisu poduzetnici.

Opširnije
Rezultati natječaja za stručnog suradnika

Dana 14. veljače 2022. objavljen je natječaj za radno mjesto stručnog/e suradnika/ce za plesnu kulturu Saveza udruga-Hrvatskog sabora kulture (zamjena na godinu dana - do povratka djelatnice s roditeljskog dopusta). Natječaj je vrijedio do 4. ožujka 2022.

 

Opširnije
VRH