PRIJAVITE SE NA 1. HSK ONLINE KAZALIŠNI SEMINAR

Pozivamo vas na prvi HSK kazališni online seminar-radionicu za voditelje, redatelje i glumce amaterskih kazališnih skupina na temu "Od teksta do emocije na sceni – razvijanje glumačkih tehnika i vještina". Seminar će biti održan od 5. do 8. lipnja 2020., a dio je ciklusa online webinara i radionica Hrvatskog sabora kulture. U nastavku pročitajte plan i način realizacije kazališnog online seminara koji će biti realiziran uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH  te pronađite upute za sudjelovanje i prijavu. Prijave su otvorene za sve zainteresirane.

Opširnije...

Stručno-znanstveni skup "KAZALIŠNI AMATERIZAM U HRVATSKOJ"

Obzirom na novonastalu situaciju i širenje koronavirusa te uvođenje preporuka, ali i konkretnih mjera s ciljem smanjenja rizika daljnjeg širenja zaraze koronavirusom na području RH, planirani termin održavanja skupa 28. 3. 2020. ODGOĐEN JE DO DALJNJEGA. Novi termin održavanja objavit ćemo naknadno, sukladno daljnjem razvoju situacije i preporukama nadležnih institucija.

Opširnije...

JUBILARNI 60. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

U novoj 2020. godini slavimo 60. obljetnicu Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji će biti održan u Vodicama, od 22. do 24. 5. te od 29. do 31. 5. Prijave za jubilarni 60. FHKA su zatvorene. Slijede županijske smotre i selektiranja putem kojih će izbornici Festivala odabrati najbolje za nastup na slavljeničkom FHKA-u u Vodicama. Više informacija o Festivalu pronađite u nastavku. 

Obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz širenje koronavirusa, ukoliko bude potrebno, rokovi za održavanje selekcijskih smotri i samostalnih selekcija, navedeni u pravilima manifestacija HSK-a, bit će prolongirani i posebno prilagođeni pojedinačnim manifestacijama u organizaciji HSK-a.

Opširnije...

KAZALIŠNI SEMINAR U VODICAMA

Pozivamo sve ljubitelje kazališne umjetnosti da se ponovo okupimo u Vodicama 19. i 20. listopada na seminaru pod nazivom "Iza scene: Režija predstave i dramske vježbe". Voditelj seminara je istaknuti redatelj Mario Kovač pa pozivamo sve zainteresirane da do 11. listopada pošalju svoje prijave koje ćete naći na dnu ove obavijesti.

Opširnije...

MEĐUNARODNI KAZALIŠNI FESTIVAL

Nastavljajući prošlogodišnju praksu, Međunarodni festival amaterskih kazališta ponovo je napunio čakovečki Centar za kulturu. Publiku je uživala u predstavama koje su „pomele konkurenciju“ u Sloveniji i Srbiji te Hrvatskoj!

Opširnije...

MEĐUNARODNI KAZALIŠNI FESTIVAL

Održan 15. Međunarodni festival amaterskih kazališta po drugi puta u čakovečkom Centru za kulturu. Tri iznimne predstave, predstavnici Srbije, Slovenije i Hrvatske nasmijale su i rasplakale publiku, a po završetku Festivala dodijeljen je i Grand Prix Grada Čakovca kao nagrada publike.

Opširnije...

"KUNTRATA" U TREBINJU

Najuspješnija predstava 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera - Kazališna amaterska udruga "Kuntrata" iz Sv. Filipa i Jakova - sudjelovala je na 62. Festivalu festivala u Trebinju 23. srpnja ove godine.

Opširnije...

KOPRIVNIČANI IGRALI U BUGOJNU

Prošlogodišnji pobjednici Festivala hrvatskih kazališnih amatera - skupina Kaotis teatralis Dramskog studija Ludens teatra predstavila se pobjedničkom predstavom "Ispod površine" bosansko-hercegovačkoj publici u Bugojnu na 47. Teatarskom festivalu Fedra.

Opširnije...

ZAVRŠEN KAZALIŠNI FESTIVAL U VODICAMA

Drugi kazališni vikend 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera završio je svečanom dodjelom čak deset festivalskih nagrada. Najbolja predstava je „Kod Lepanta, sunce moje“ Kazališne amaterske udruge „Kuntrata“ iz Svetog Filipa i Jakova.

Opširnije...

Poziv za iskaz interesa

S obzirom na veliki broj predstava pučke drame koje se svake godine prijavjluju na selekcije za Festival hrvatskih kazališnih amatera, ukazala se potreba za osnivanjem festivala upravo tog kazališnog izričaja. Ovim putem Hrvatski sabor kulture poziva sve zainteresirane kazališne skupine, udruge i zajednice udruga da, sukladno svojim mogućnostima, iskažu interes za osnivanjem i organizacijom takvog festivala.

Opširnije...