HRSK

Glazba / Puhački orkestri / Novosti

TERMINI ŽUPANIJSKIH SMOTRI I SAMOSTALNIH PRESLUŠAVANJA

U nastavku pronađite datume održavanja Županijskih smotri puhačkih okrestara i samostalnih preslušavanja 2018. prema prijavama organizatora:

 

Opširnije
Prijava smotri i samostalnih preslušavanja za 32. SHPO

 

U pripremama za 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, koji će ove godine biti održan 9. i 10. 6. 2018. u Novom Vinodolskom, ovim putem podsjećamo organizatore županijskih i regionalnih smotri koji to još nisu napravili da nam čim prije prijave termin održavanja Smotri puhačkih orkestara HSK-u radi pravovremene organizacije selekcije. 

Niže pronađite obrazac za prijavu Smotre.

 

Opširnije
Prolongiran rok za prekategorizaciju

Ove godine, 32. Susret puhača predviđa nastup orkestara B i D kategorije, pa pozivamo orkestre C kategorije koji žele nastupiti u D kategoriji koncertnog programa, a koji to još nisu napravili, da nam pošalju molbu za prekategorizacijom.

Ovdje pozivamo i sve orkestre koji do sada nisu bili kategorizirani, a htjeli bi se uključiti u mrežu i rad HSK-a da pošalju svoje molbe za kategorizacijom kako bismo ih uvrstili u popis.

Rok za slanje molbe prolongirali smo na 18. 3. 2018. 

Opširnije
Najava promjena u Pravilima Susreta puhačkih orkestara 2018

Upravni odbor HSK-a na prošloj je sjednici 19.12.2017. donio odluku o Pravilima Susreta za 2018. godinu. Ovdje pronađite cjeloviti tekst pravila i glavne novosti!

Opširnije
Objavljujemo odabrane sudionike 31.SHPO

Poznati su svi sudionici 30. susreta hrvatskih puhačkih orkestara koji će biti održan 10. i 11. lipnja 2017. u Novom Vinodolskom.

Niže navodimo odabrane orkestre po županijama.

Opširnije
„Amaterska puhačka glazba u Hrvatskoj i regiji“

Stručni skup pod nazivom „Amaterska puhačka glazba u Hrvatskoj i regiji“ bit će održan u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Ulica kralja Zvonimira 17, 10000 Zagreb) dana 4. ožujka 2017. godine u 10 sati. 
Ciljevi Skupa su predstaviti nositelje i okosnice povijesnog razvoja puhačke glazbe i repertoara u Hrvatskoj, predstaviti aktualno stanje, probleme i potrebe puhačkog amaterizma u RH i regiji, te primjere dobre prakse, ukazati na važnost očuvanja i poticanja prakse amaterskog glazbovanja u kontekstu izvođenja i promocije glazbe, ali i razvoja civilnog društva predložiti smjernice razvitka puhačkog amaterizma u RH.

U nastavku navodimo izlagače te redoslijed njihovih izlaganja prema temama.

Opširnije
Poziv izlagačima na stručno-znanstveni skup

Stručno-znanstveni skup na temu „Amaterska puhačka glazba u Hrvatskoj i regiji“ bit će održan u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Ulica kralja Zvonimira 17, 10000 Zagreb) dana 4. ožujka 2017. godine u 10 sati.

Opširnije
Prijave za 31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

U prilogu pronađite cjelovita Pravila 31. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara koji će biti održan 10.-11.6.2017. u Novom Vinodolskom.

 

Opširnije
Seminar za dirigente u Gospiću - je odgođen

Seminar za dirigente puhačkih orkestara planiran 26.-27. studenoga 2016. godine u Gospiću odgođen je zbog tehničkih razloga.

Seminar će biti održan u novom terminu 3.12. 2016. i novoj lokaciji, u Goričanu.Opširnije
Objavljujemo odabrane sudionike 30.SHPO

Poznati su svi sudionici 30. susreta hrvatskih puhačkih orkestara koji će biti održan 11. i 12. lipnja 2016. u Novom Vinodolskom.

Niže navodimo odabrane orkestre po županijama.

Više detalja o programu Susreta objavit ćemo uskoro. (Vidi LINK)

 

 

Opširnije
VRH