HRSK

Glazba / Zborovi / Novosti

Objavljujemo sudionike 50. Susreta zborova!

Susret hrvatskih pjevačkih zborova zborski je festival od nacionalne važnosti s dugogodišnjom tradicijom koji na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske zborove s više od 500 pjevača. Ova razglednica hrvatskog zborskog amaterizma zamišljena je kao natjecanje i susret ljubitelja zborskog pjevanja koju Hrvatski sabor kulture kontinuirano održava od 1968. godine, s ciljem okupljanja i poticanja amatera i njihovog sustavnog razvoja. 50. izdanje Susreta bit će održano 7.-8. listopada 2017. godine u Gradu Rovinju. Ovdje navodimo odabrane zborove sudionike!

Opširnije
Prijave za 50. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Pozivamo sve zborove i zboraše da se prijave za selekciju i izbore svoj nastup na jubilarnom 50. Susretu hrvatskih pjevačih zborova koji će biti održan 7. i 8. listopada 2017. u Gradu Rovinju. 

Niže objavljujemo Pravila i Prijavnicu Susreta, kao i popis imena skladatelja obljetničara za odabir repertoara! 

Opširnije
Produljen rok prijave za smotru Grada Zagreba

Obavještavamo vas kako je produljen rok prijave pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava Grada Zagreba za županijsku smotru. Prijavnice primamo do kraja OŽUJKA 2016.

Za više informacija, kontaktirajte nas mailom ili telefonom na: glazba@hrsk.hr01/4621-737.

Opširnije
Poziv na 49. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Pozivamo sve zainteresirane zborove da ove godine, putem županijskih smotri, nastupe u konkurenciji za 49. Susret hrvatskih pjevačih zborova. Kao novi termin održavanja Susreta najavljujemo 8. i 9. listopada 2016. godine.

Niže objavljujemo Pravila i Prijavnicu za Susret! 

Opširnije
Seminari u 2015.

Tijekom 2015. održana su dva seminara za dirigente zborova i malih vokalnih sastava.

Seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava, pod vodstvom dirigenta Roberta Homena, održan je u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Zvonimirova 17, 3. kat., Zagreb) dana 10. i 11. listopada 2015. Seminar je ostvaren u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz potporu Grada Zagreba, a u suradnji s Mješovitim pjevačkim zborom Židovske općine Zagreb „LIRA“, kao demonstracijskim ansamblom.

Seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava pod vodstvom Tomislava Fačinija, a u suradnji s Renesansnim ansamblom „Laudate“ iz Zagreba, održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz potporu Ministarstva kulture RH, u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu, dana 16. i 17. svibnja 2015. 

 

Opširnije
Poziv na Konferenciju za medije, 20.10.2015. u 11 sati

Pozivamo Vas na Konferenciju za medije u povodu 48. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova koji će u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH biti održan 24.-25. 10.2015. u Novigradu-Cittanova. 

Konferencija će biti održana u utorak 20. listopada u 11 sati u Gradskoj vijećnici Grada Novigrada-Cittanova (Veliki trg 11). 

Opširnije
Produljen rok prijave za smotru Grada Zagreba

Obavještavamo vas kako je produljen rok prijave pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava Grada Zagreba za županijsku smotru. Prijavnice primamo do kraja OŽUJKA 2015.

Za više informacija, kontaktirajte nas mailom ili telefonom na: glazba@hrsk.hr01/4621-737.

 

 

Opširnije
Poziv na 48. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Novigrad - Cittanova, 24. i 25. listopada 2015. godine, okupit će najuspješnije zborove iz cijele Hrvatske koji svoj nastup prethodno moraju izboriti pobjedom na županijskim smotrama.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane zborove da se prijave za nastup i osiguraju svoje mjesto na nacionalnom 48. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova.

Niže objavljujemo Pravila i Prijavnicu za Susret! 

Opširnije
Europa Cantat objavljuje program za 2015.

Međunarodno zborsko udruženje - Europa Cantat objavilo je godišnji program za 2015. koji uključuje trogodišnji festival Europa Cantat u Pečuhu, kao i Međunarodni pjevački tjedan CHORALP u Briançonu, Francuska (kraj srpnja), Međunarodno natjecanje za mlade zborske dirigente u Torinu (kraj svibnja), Europsku akademiju za dirigente u Fanu (rujan) kao i različita događanja za zborove i dirigente koji se održavaju uz preporuku Međunarodnog zborskog udruženja Europa Cantat.

Opširnije
HPD "Slavulj" Petrinja slavi 150. obljetnicu

U subotu, 15. studenoga u 19 i 30 sati, u Velikoj dvorani POU Hrvatski dom Petrinja, Hrvatsko pjevačko društvo "Slavulj" Petrinja održava svečani koncert u povodu obilježavanja 150.-e obljetnice osnutka i neprekinutog djelovanja. Tom prigodom, brojnim članovima "Slavulja", bit će dodijeljene diplome Hrvatskog sabora kulture, čiji će predstavnici također nazočiti ovoj svečanoj prigodi. 

Opširnije
VRH