HRSK

Glazba / Zborovi / Novosti

PRAVILA SUSRETA ZBOROVA 2019.

Dragi dirigenti i pjevači, pozivamo Vas da se pripremite za 52. Susret hrvatskih pjevačkih zborova dana koji će se u listopadu održati u Gradu Rovinju

U nastavku pronađite PRAVILA Susreta! 

Opširnije
Seminar za zborske dirigente u novom terminu!

Pozivamo Vas na sudjelovanje na jednodnevnom Seminaru za zborske dirigente koji će biti održan pod vodstvom dirigenta Luke Vukšića u prostorijama Hrvatskog sabora kulture i u dvorani Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, umjesto dana 27. listopada 2018. - u nedjelju 25. studenog 2018.

Seminar će biti ostvaren uz potporu Grada Zagreba, a u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz suradnju Akademskog zbora 'Ivan Goran Kovačić' koji oboje ove godine slave 70. obljetnicu djelovanja. 

Opširnije
51. Susret zborova po treći puta u Rovinju!

6. i 7. 10. 2018. bit će održano 51. izdanje jednog od najvažnijih zborskih festivala u Hrvatskoj. 51. Susret hrvatskih pjevačkih zborova ove će godine okupiti 18 zborova iz 13 hrvatskih županija s više od 650 pjevača. Zborovi će se osim u natjecateljskom dijelu u dvorani Adris, predstaviti i u revijalnom programu na glavnom rovinjskom trgu i prekrasnom hotelu Lone. 

Opširnije
Prijava smotri i samostalnih preslušavanja za 51. SHPZ

U pripremama za 51. Susret hrvatskih pjevačkih zborova koji će ove godine biti održan 6. i 7. 10. 2018. u Rovinju, ovim putem podsjećamo organizatore županijskih i regionalnih smotri koji to još nisu napravili da nam čim prije prijave termin održavanja Smotri pjevačkih zborova HSK-u radi pravovremene organizacije selekcije. 

Opširnije
Pravila Susreta hrvatskih pjevačkih zborova 2018

Dragi zboraši, nakon uspješno održanog jubileja, najavljujemo održavanje 51. izdanja Susreta hrvatskih pjevačkih zborova dana 6.-7. listopada 2018. godine u Gradu Rovinju

U nastavku pronađite PRAVILA Susreta i dodatne informacije! 

Opširnije
Najbolji zborovi 50. Susreta na zagrebačkom Adventu

Na poziv Udruge Musica Nota, Hrvatski sabor kulture uključio se u organizaciju i drugog Festivala adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu. Zajedničkim je pozivom, u program Festivala uvršten značajan broj zborova i malih vokalnih sastava članova Hrvatskog sabora kulture. 

Opširnije
Uspješno održan međunarodni skup o zborskom amaterizmu

Protekle subote, 11. studenog 2017. godine, Hrvatski sabor kulture okupio je istaknute stručnjake i predstavnike zborske scene u okviru Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa pod nazivom „Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji“. 
Ukupno 14 izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije i Slovenije predstavilo je u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu aktualne teme iz područja zborskog amaterizma u Hrvatskoj i regiji. 

Opširnije
Skup "Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji“

Međunarodni znanstveno-stručni skup na temu „Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji“  bit će održan uz 50.-u obljetnicu Susreta hrvatskih pjevačkih zborova, dana 11. studenoga 2017. godine u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije
Svečano završen jubilarni 50. Susret zborova

14 zborova s preko 600 pjevača dostojno je predstavilo najbolje od hrvatskog zborskog amaterizma u okviru bogatog dvodnevnog programa jubilarnog 50. izdanja Susreta hrvatskih pjevačkih zborova.

Opširnije
Poziv izlagačima na međunarodni stručno-znanstveni skup

Pozivamo sve zainteresirane izlagače na međunarodni znanstveno-stručni skup na temu „Zborski amaterizam u Hrvatskoj i regiji“ koji će biti održan uz 50.-u obljetnicu Susreta hrvatskih pjevačkih zborova, dana 11. studenoga 2017. godine u velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (Ulica kralja Zvonimira 17, 10000 Zagreb).

Opširnije
VRH