HRSK

Ples / Suvremeni ples / Novosti

2. svjetsko prvenstvo u plesu

Ovim putem pozivamo sve plesne klubove, udruge i grupe da sudjeluju na „2. svjetskom prvenstvu u plesu“. Kako već dugi niz godina IDF federacija organizira natjecanja u različitim državama, i sve do prošle 2011. godine natjecanje je bilo samo u moderno-sportskom plesu, IDF federacija je odlučila otvoriti novi ogranak gdje će se moći natjecati i oni koji se bave ostalim oblicima plesa koji nisu samo sportskog karaktera, kao: ballet, jazz dance, funky, moderan ples i suvremeni ples.

Organizator eventa: KUD „TASA“-plesni studio Art Dance pod okriljem INTERNATIONAL DANCE FEDERATION (IDF)

Opširnije
11. Požeški plesokaz

Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja tradiciju okupljanja i druženja plesača iz  Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije u sklopu projekta POŽEŠKOG PLESOKAZA koji će se održati  jedanaestu godinu uzastopno  uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Požege, Požeško – slavonske županije te Turističke zajednice Grada Požege. Očekuje se nastup plesnih grupa iz 19 hrvatskih gradova: Zagreba, Varaždina, Čakovca, Siska, Jastrebarskog, Koprivnice, Slavonskog Broda, Osijeka, Pazina  Šibenika, Karlovca, Đakova,  Virovitice, Splita, Rijeke, Pule, Zadra, Velike Gorice i Požege. Nadamo se i ove godine gostima iz susjednih nam država Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Opširnije
4 rivers 2012

1. međunarodni festival plesnih ansambala "4 Rivers 2012", lipanj, Karlovac

Opširnije
Step by step na Svjetskom prvenstvu u stepu, Riesa,Njemačka

Od. 30. 11. - 04. 12. 2011.g. u odličnoj organizaciji svjetske show dance federacije IDO koja broji 70 zemalja članica i koja ove godine slavi 30 godina rada održano je, u Riesi (Njemačka), Svjetsko prvenstvo u Stepu i Show dancu za djecu, juniore i seniore. Na Svjetskom prv. u stepu Hrvatsku su zastupali plesači iz Plesnog studija "Step by Step" iz Zagreba i plesnog kluba "Step& Jazz" iz Dubrovnika.

Opširnije
Gostovanje Plesne skupine "The Spirit" u Ljubljani

Slijedom dugogodišnje uspješne suradnje s Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti putem recipročnih sudjelovanja plesnih ansambala na državnim susretima, a po odabiru selektora, ove je godine Plesna skupina „The Spirit“ iz Pazina predstavljala Hrvatsku na Festivalu plesne ustvarjalnosti mladih „Živa 2011“.

Opširnije
22. susret hrvatskih plesnih ansambala

 

Kako su Susreti hrvatskih plesnih ansambala danas jedan od važnijih godišnjih manifestacija plesnog amaterizma u Hrvatskoj i prilično objektivni pokazatelj uspješnosti i razvojnog potencijala pojedinih plesnih izričaja, ali i općih trendova u razvoju amaterske plesne umjetnosti u Hrvatskoj, bilo je važno nastaviti dugogodišnju tradiciju održavanja Susreta. Stoga smo uz pomoć Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca i Zajednice ZAKUD-a Karlovačke županije 18.6.2011., u dvorani Doma oružanih snaga RH „Zrinski“ u Karlovcu, organizirali 22. susret hrvatskih plesnih ansambala.

Opširnije
VRH