HRSK

Glazba / Tamburaški orkestri i sastavi / Novosti

Seminar pod vodstvom Dražena i Petra Varge u Vukovaru

SEMINAR ZA VODITELJE I ČLANOVE TAMBURAŠKIH ORKESTARA I SASTAVA održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a  u suradnji s tamburašima HKGD-a “DUNAV“ Vukovar dana 10. i 11. ožujka 2018. u VukovaruSeminar je vodio Dražen Varga uz asistenta Petra Vargu u prostorijama HKGD-a na  Adresi: J.J.Strossmayera 20, 32000 VUKOVAR.

Opširnije
24. Susret tamburaša, 4. i 5. 11. 2017.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 4. i 5. studenoga 2017. održan je 24. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Opširnije
Seminar Dražena i Petra Varge održan u Zagrebu

SEMINAR ZA VODITELJE I ČLANOVE TAMBURAŠKIH ORKESTARA I SASTAVA održan je pod vodstvom Dražena Varge i asistenta Petra Varge u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, dana 25.-26.3.2017. u Zagrebu. Prvi dio Seminara (25.3.2017.) održan je u prostorijama Osnovne škole Šestine (Adresa: Podrebernica 13, 10 000 Zagreb) u suradnji s učenicima Osnovne škole Šestine, dok je drugi dio Seminara održan u prostorijama Hrvatskog sabora kulture (Adresa: Ulica Kralja Zvonimira 17) u suradnji s tamburaškom sekcijom KUD-a „Klas“ iz Podsuseda.

Opširnije
23. susret tamburaških orkestara i sastava, 5.-6.11.2016.

 U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 5. i 6. studenoga 2016. održan je 23. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.
              

Opširnije
SEMINAR ZA VODITELJE TAMBURAŠKIH ORKESTARA 2016.

SEMINAR ZA VODITELJE I ČLANOVE TAMBURAŠKIH ORKESTARA I SASTAVA održan je 2. i 3. 4. 2016. u Zaboku u prostorijama Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku (Adresa: Đački put 1, Zabok). Seminar su osmislili i vodili iskusni i nagrađivani pedagog Dražen Varga i Petar Varga uz pomoć dva dječja demonstracijska tamburaška orkestra: Tamburaškog orkestra KUD-a Klas iz Podsuseda i Tamburaškog orkestra Osnovne glazbene škole „Ksaver Šandor Gjalski“ iz Zaboka.

Opširnije
22. susret tamburaških orkestara i sastava

       U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 3. i 4. listopada 2015. održan je 22. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Opširnije
Seminar za voditelje i članove KUD-ova 2015.

Seminar za voditelje koncertnih tamburaških orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, održan je dana 18. i 19. travnja 2015. u Slavonskom Brodu, pod vodstvom Mihaela Ferića i Nikole Novosela. Ovaj je seminar ostvaren u suradnji s Folklornim ansamblom Broda, u Radničkom domu. Seminar je proširen, osim na voditelje orkestara i na voditelje i na članove kulturno umjetničkih udruga s obzirom na potrebe terena, te zainteresiranost udruga.

Opširnije
Seminar za tamburaše u Draganiću

Hrvatski sabor kulture i Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije zajednički su održali Seminar za tamburaše i voditelje tamburaških orkestara i sastava pod pokroviteljstvom Karlovačke županije dana 6. i 7. prosinca 2014. godine u prostorijama Kulturnog centra Draganić, na adresi: Draganići 6, 47201 Draganić.

Seminar je održan u suradnji s tamburaškim orkestrom i sastavom KUD-a Sv. Juraj iz Draganića, pod vodstvom dirigenata Stjepana Fortune i Matije Fortune.

Opširnije
21. susret tamburaških orkestara i sastava, 4.-5.10.2014.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 4. i 5. listopada 2014. održan je 21. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Opširnije
Odabrani članovi Savjeta za tamburašku glazbu HSK

Upravni odbor Hrvatskog sabora kulture na 11. sjednici održanoj 24. svibnja 2014. (na temelju članka 43. Statuta Hrvatskog sabora kulture i Javnog poziva od 27.2.2014.) donio je ODLUKU o imenovanju članova Stručnih savjeta Hrvatskog sabora kulture. Članovi Stručnih savjeta imenuju se na četiri godine.

Opširnije
VRH