HRSK

Glazba / Zborovi / Novosti

Objavili smo Pravila Susreta zborova 2021.

Unatoč teškim okolnostima za sve pjevače i zborove početkom 2021. godine, Hrvatski sabor kulture pripremio je Pravila 54. Susreta hrvatskih pjevačkih zborova kojeg ćemo, ovisno o situaciji održati u živo u Rovinju krajem rujna 2021.

Ovogodišni Susret ponovno smo namijenili revijalnim programima koje će zborovi moći oblikovati prema svojim mogućnostima! 

Novost Susreta mogućnost je prijave za selekciju pjevačkih udruga Hrvata izvan RH koji se biraju putem video selekcija.

Opširnije
21. Festival Europa Cantat u Ljubljani

21. Festival Europa Cantat u Ljubljani bit će održan od 16. do 25. srpnja 2021. u Ljubljani.
Registracije za Festival otvorene su do 15. veljače 2021

Opširnije
Uspješno održan ONLINE 53. Susret hrv. pjevačkih zborova

Zagreb, 26. siječnja - 53. Susret hrvatskih pjevačkih zborova održan je u online okruženju u subotu, 23. siječnja 2021. u 19 sati, a predstavio je osam pjevačkih zborova s više od 230 pjevača. Susret je održan pod pokroviteljstvom Istarske županije i materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH te uz suorganizaciju Hrvatskog društva skladatelja i pomoć Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu.

Online 53. Susret hrvatskih pjevačkih zborova dostupan je za pregled na HSK TV-u te putem Facebook i Youtube kanala. 

Opširnije
PRAVILA SUSRETA ZBOROVA 2020.

Dragi dirigenti i pjevači, pozivamo Vas da se pripremite za 53. Susret hrvatskih pjevačkih zborova dana

U nastavku pronađite PRAVILA i PRIJAVNICU za Susret! 

Opširnije
Uspješno završio 52. Susret zborova u Rovinju!

52. izdanje Susreta hrvatskih pjevačkih zborova u bogatom dvodnevnom natjecateljsko-revijalnom programu okupilo je prošlog vikenda u Rovinju više od 500 pjevača i 13 zborova

Opširnije
PRAVILA SUSRETA ZBOROVA 2019.

Dragi dirigenti i pjevači, pozivamo Vas da se pripremite za 52. Susret hrvatskih pjevačkih zborova dana koji će se u listopadu održati u Gradu Rovinju

U nastavku pronađite PRAVILA Susreta! 

Opširnije
Seminar za zborske dirigente u novom terminu!

Pozivamo Vas na sudjelovanje na jednodnevnom Seminaru za zborske dirigente koji će biti održan pod vodstvom dirigenta Luke Vukšića u prostorijama Hrvatskog sabora kulture i u dvorani Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, umjesto dana 27. listopada 2018. - u nedjelju 25. studenog 2018.

Seminar će biti ostvaren uz potporu Grada Zagreba, a u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz suradnju Akademskog zbora 'Ivan Goran Kovačić' koji oboje ove godine slave 70. obljetnicu djelovanja. 

Opširnije
51. Susret zborova po treći puta u Rovinju!

6. i 7. 10. 2018. bit će održano 51. izdanje jednog od najvažnijih zborskih festivala u Hrvatskoj. 51. Susret hrvatskih pjevačkih zborova ove će godine okupiti 18 zborova iz 13 hrvatskih županija s više od 650 pjevača. Zborovi će se osim u natjecateljskom dijelu u dvorani Adris, predstaviti i u revijalnom programu na glavnom rovinjskom trgu i prekrasnom hotelu Lone. 

Opširnije
Prijava smotri i samostalnih preslušavanja za 51. SHPZ

U pripremama za 51. Susret hrvatskih pjevačkih zborova koji će ove godine biti održan 6. i 7. 10. 2018. u Rovinju, ovim putem podsjećamo organizatore županijskih i regionalnih smotri koji to još nisu napravili da nam čim prije prijave termin održavanja Smotri pjevačkih zborova HSK-u radi pravovremene organizacije selekcije. 

Opširnije
Pravila Susreta hrvatskih pjevačkih zborova 2018

Dragi zboraši, nakon uspješno održanog jubileja, najavljujemo održavanje 51. izdanja Susreta hrvatskih pjevačkih zborova dana 6.-7. listopada 2018. godine u Gradu Rovinju

U nastavku pronađite PRAVILA Susreta i dodatne informacije! 

Opširnije
VRH