HRSK

Ples / Folklor / Novosti

16. smotra koreografiranog folklora BBŽ Županije

Pozivamo Vas  na 16. SMOTRU KOREOGRAFIRANOG FOLKLORA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE, koja će se održati u 17 sati, u nedjelju, 28. 04. 2013. u Domu kulture u Bjelovaru.


Opširnije
Seminar za voditelje dječjih folklornih skupina, Koprivnica

U skladu s programom rada i aktivnostima ZKUU na stručnom osposobljavanju voditelja, nastavljamo sa pred nekoliko godina započetim stručnim seminarima za voditelje i koreografe folklornih ansambala Koprivničko-križevačke županije. 
Za početak ove godine, dogovorili smo jednodnevni seminar na temu 
DJEČJI FOLKLOR KOPRIVNIČKE PODRAVINE 


Opširnije
10. smotra dječjeg folklora KKŽ

Nakon održane 15. županijske smotre folklora, 13.4.2013. u Novigradu Podravskom, ovaj vikend, 21.4.2013. pozivamo Vas na 10. smotru dječjeg folklora Koprivničko-križevačke županije.

Opširnije
Županijske smotre folklora Bjelovarsko-bilogorske županije

Pozivamo Vas na vikend folklora u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga BBŽ-a, Bjelovarsko-bilogorske županije i KUD-ova domaćina.

Opširnije
Narodna baština Zadarskih otoka i priobalja

Hrvatski sabor kulture u suradnji sa ZAKUD-om Zadarske županije a pod pokroviteljstvom Zadarske županije organizira seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom

NARODNA BAŠTINA ZADARSKIH OTOKA I PRIOBALJA

U Zadru, 27. i 28.4.2013. (Narodni muzej Zadar -Poljana pape Aleksandra III, b.b.) s početkom u 10.00 sati

Prijave se primaju do 25.4.2013.

Opširnije
11. tradicionalni koncert ZAKUD-a Karlovačke županije

najuspješnijih udruga, članica ZAKUD-a Karlovačke županije, održat će se 13. travnja 2013. godine u Gradskom kazalištu „Zorin dom“ u Karlovcu, s početkom u 19:00 sati 

 

Opširnije
2. županijski kulturni mozaik

U povodu proslave dana županije Zajednica kulturnih udruga Požeško-slavonske županije poziva na 2. županijski kulturni mozaik koji će se 13.4.2013. održati u Češkom domu u Prekopakri s početkom u 18.00 sati.

Opširnije
15. smotra folklora Koprivničko-križevačke županije

XV  ŽUPANIJSKA  SMOTRA  FOLKLORA, NOVIGRAD PODRAVSKI, 13.travnja 2013.SPORTSKA DVORANA OSNOVNE ŠKOLE prof. BLAŽ MAĐER u 15,00 SATI

Opširnije
Tradicijska kultura Zadarske županije

U organizaciji ZAKUD-a Zadarske županije i pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture održana je 5.4.2013. prva u nizu tribina o tradicijskoj kulturi Zadarske županije.

Opširnije
Narodni plesovi Podravine, Međimurja i Hrvatskog zagorja

Hrvatski sabor kulture, Zajednica AKUU Krapinsko-zagorske županije i KUD Zabok organiziraju seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom

NARODNI PLESOVI PODRAVINE, MEĐIMURJA I HRVATSKOG ZAGORJA

U Zaboku, 20. i 21.4.2013. (Osnovna škola Ksaver Šandor Gjalski, Đački put 1) s početkom u 9.00 sati

Voditelji seminara bit će Andrija Ivančan i Senka Jurina koji će kroz plesnu građu sudionicima približiti narodnu baštinu spomenutih krajeva. Korepetitori su Marijan Makar i Petra Vukić.

Prijave do 15.4.2013.

Sudionicima seminara slobodni smo ponuditi i mogućnost kupnje knjiga I. Ivančana: Narodni plesovi Međimurja i Narodni plesovi Podravine 1, 2 i 3  po jedinstvenoj cijeni od 150,00 kn po kompletu.

Opširnije
VRH