HRSK

Ples / Folklor / Novosti

Narodna baština Zadarskih otoka i priobalja

Hrvatski sabor kulture u suradnji sa ZAKUD-om Zadarske županije a pod pokroviteljstvom Zadarske županije organizira seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom

NARODNA BAŠTINA ZADARSKIH OTOKA I PRIOBALJA

U Zadru, 27. i 28.4.2013. (Narodni muzej Zadar -Poljana pape Aleksandra III, b.b.) s početkom u 10.00 sati

Prijave se primaju do 25.4.2013.

Opširnije
11. tradicionalni koncert ZAKUD-a Karlovačke županije

najuspješnijih udruga, članica ZAKUD-a Karlovačke županije, održat će se 13. travnja 2013. godine u Gradskom kazalištu „Zorin dom“ u Karlovcu, s početkom u 19:00 sati 

 

Opširnije
2. županijski kulturni mozaik

U povodu proslave dana županije Zajednica kulturnih udruga Požeško-slavonske županije poziva na 2. županijski kulturni mozaik koji će se 13.4.2013. održati u Češkom domu u Prekopakri s početkom u 18.00 sati.

Opširnije
15. smotra folklora Koprivničko-križevačke županije

XV  ŽUPANIJSKA  SMOTRA  FOLKLORA, NOVIGRAD PODRAVSKI, 13.travnja 2013.SPORTSKA DVORANA OSNOVNE ŠKOLE prof. BLAŽ MAĐER u 15,00 SATI

Opširnije
Tradicijska kultura Zadarske županije

U organizaciji ZAKUD-a Zadarske županije i pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture održana je 5.4.2013. prva u nizu tribina o tradicijskoj kulturi Zadarske županije.

Opširnije
Narodni plesovi Podravine, Međimurja i Hrvatskog zagorja

Hrvatski sabor kulture, Zajednica AKUU Krapinsko-zagorske županije i KUD Zabok organiziraju seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom

NARODNI PLESOVI PODRAVINE, MEĐIMURJA I HRVATSKOG ZAGORJA

U Zaboku, 20. i 21.4.2013. (Osnovna škola Ksaver Šandor Gjalski, Đački put 1) s početkom u 9.00 sati

Voditelji seminara bit će Andrija Ivančan i Senka Jurina koji će kroz plesnu građu sudionicima približiti narodnu baštinu spomenutih krajeva. Korepetitori su Marijan Makar i Petra Vukić.

Prijave do 15.4.2013.

Sudionicima seminara slobodni smo ponuditi i mogućnost kupnje knjiga I. Ivančana: Narodni plesovi Međimurja i Narodni plesovi Podravine 1, 2 i 3  po jedinstvenoj cijeni od 150,00 kn po kompletu.

Opširnije
Tradicijska kultura Zadarske županije

Zajednica Kulturno umjetničkih udruga Zadarske županije započinje s organizacijom niza tribina pod nazivom: „Tradicijska kultura u zadarskoj županiji“. 

Prva, pod nazivom Prezentacija tradicijske kulture priobalja i otočja zadarske županije, održati će se 5.4.2013. od 16 – 18,30 sati, u Medijalnoj dvorani gradske knjižnice Zadar, Ul. Stjepana Radića 11. Predavač na tribini je profesor filozofije i diplomirani etnolog Livio Marijan, a demonstratori članice ZAKUD-a. 

 


Opširnije
Narodni plesovi Hrvatskog zagorja

Zajednica amaterskih kulturno - umjetničkih udruga Krapinsko - zagorske županije organizira seminar za voditelje folklornih sekcija i ansambala na temu Narodni plesovi Hrvatskog zagorja.

Seminar će se održati 23.3.2013.,subota, u Osnovnoj školi "Ksaver Šandor Gjalski" u Zaboku s početkom u 10.00 sati. Voditeljica je gđa. Senka Jurina.

Opširnije
Seminar za voditelje folklornih skupina, Zadar

Hrvatski sabor kulture i ove godine nastavlja s obrazovanjem svojih članica. Za voditelje folklornih skupina, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije, organiziramo dvodnevni seminar na temu Narodna baština Ravnih Kotara i Bukovice. Seminar će se održati 16. i 17. ožujka 2013. u Zadru.

Opširnije
Pravila susreta hrvatskih folklornih ansambala

Pozivamo Vas na jubilarni 20. susret hrvatskih folklornih ansambala koji će se 19. i 20. listopada 2013. održati u Čakovcu i objavljujemo Pravila susreta!

Opširnije
VRH