HRSK

Ples / Folklor / Novosti

Folklorna djelatnost HSK u 2014.

Ovom prilikom željeli bismo Vas obavijestiti o novostima koje će se 2014. godine događati u folklornoj djelatnosti Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije
Održan seminar "Folklorna baština Karlovačke županije"

Hrvatski sabor kulture i Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije organizirali su, pod pokroviteljstvom Karlovačke županije, seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom "Folklorna baština Karlovačke županije", koji je održan 13. i 14. prosinca 2013.

Opširnije
Seminari u Karlovačkoj županiji

Temeljem sporazuma koji su 15.11.2013. potpisali Karlovačka županija, Hrvatski sabor kulture i ZAKUD Karlovačke županije pozivamo vas na sljedeće seminare:

7. i 8.12.2013. - “Hrvatska vokalna tradicijska kultura; vokalna glazbena tradicija Karlovačke županije  - božićne vokalne tradicije"Glazbena škola u Karlovcu, Augusta Cesarca 3- voditelj dr.sc. Joško Ćaleta - početak u 10.00 sati

13. i 14.12.2013. - Folklorna baština Karlovačke županijePlesni centar Studio 23 u Karlovcu, Jurja Haulika 24voditelj Ivica Ivanković, prof. - početak u 17.00 sati

Opširnije
20. susret hrvatskih folklornih ansambala

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, koji ove godine slavi 65. godina aktivnog rada, i Zajednice HKUU Međimurske županije te suorganizaciji KUD-a "Kaštel" iz Pribislavca i Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP održat će se 19. i 20. listopada 2013., jubilarni 20. susret hrvatskih folklornih ansambala u Centru za kulturu Čakovec u Čakovcu. Ove godine je i 10 godina kako se Susret održava u ovom Gradu. Susret je financiran sredstvima Ministarstva kulture RH, Međimurske županije i Grada Čakovca, a Hrvatsko društvo skladatelja u ovom projektu sudjeluje treću godinu zaredom.

Opširnije
Smotra folklora Zadarske županije

Od jučer u Zadru možete biti dio velikog i raznolikog događanja u organizaciji Zadarske županije i Narodnog muzeja Zadar, a pod zajedničkim nazivom Smotra folklora Zadarske županije. Supokrovitelji su Turistička zajednica grada Zadra i Hrvatski sabor kulture. Od 28.8. - 31.8.2014. možete vidjeti nastupe KUD-ova na županijskoj smotri, sudjelovati na radionicama ili zaigrati Memory. 

Opširnije
29. smotra folklora Na Neretvu misečina pala

Danas započinje 29. smotra folklora Na Neretvu misečina pala. Manifestacija se tradicionalno događa u Metkoviću i traje do 26.5.2013.

Opširnije
16. smotra koreografiranog folklora BBŽ Županije

Pozivamo Vas  na 16. SMOTRU KOREOGRAFIRANOG FOLKLORA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE, koja će se održati u 17 sati, u nedjelju, 28. 04. 2013. u Domu kulture u Bjelovaru.


Opširnije
Seminar za voditelje dječjih folklornih skupina, Koprivnica

U skladu s programom rada i aktivnostima ZKUU na stručnom osposobljavanju voditelja, nastavljamo sa pred nekoliko godina započetim stručnim seminarima za voditelje i koreografe folklornih ansambala Koprivničko-križevačke županije. 
Za početak ove godine, dogovorili smo jednodnevni seminar na temu 
DJEČJI FOLKLOR KOPRIVNIČKE PODRAVINE 


Opširnije
10. smotra dječjeg folklora KKŽ

Nakon održane 15. županijske smotre folklora, 13.4.2013. u Novigradu Podravskom, ovaj vikend, 21.4.2013. pozivamo Vas na 10. smotru dječjeg folklora Koprivničko-križevačke županije.

Opširnije
Županijske smotre folklora Bjelovarsko-bilogorske županije

Pozivamo Vas na vikend folklora u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga BBŽ-a, Bjelovarsko-bilogorske županije i KUD-ova domaćina.

Opširnije
VRH