HRSK

Ples / Suvremeni ples / Novosti

Poziv za 24. susret hrvatskih plesnih ansambala

24. susret hrvatskih plesnih ansambala održat će se 01. i 02. lipnja 2013. u Zorin domu, u KarlovcuPo prvi put otvaramo mogućnost prijave plesne predstave u trajanju do 40 minuta. Prijavnice, snimke, tekst i fotografije primaju se zaključno s 15.3.2013. Prijava za Susret je važeća ukoliko je podmirena članarina HSK-u za 2013. godinu.

Opširnije
Svjetski dan plesa, 29.4.2012.

Jedna od glavnih zadaća Međunarodnog plesnog odbora (International Dance Committee) koji djeluje pri svjetskom ITI- ju je stvaranje okvira za dijalog i suradnju velike svjetske plesne zajednice te promicanje plesne umjetnosti i jačanje njezinog kulturnog i političkog položaja na međunarodnoj razini. IDC s tom je namjerom 1982. godine ustanovio i Svjetski dan plesa koji se obilježava svake godine 29. travnja. 

Opširnije
23. susret hrvatskih plesnih ansambala

Objavljen natječaj za sudjelovanje na 23. susretu hrvatskih plesnih ansambala i 1. međunarodnom festivalu plesnih ansambala "4 RIVERS 2012."

Više na stranici Susret.

Opširnije
2. šibenski plesni festival

Od 30. srpnja do 5. kolovoza na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku i ovog ljeta održat će se 2. šibenski plesni festival. 

Opširnije
2. svjetsko prvenstvo u plesu

Ovim putem pozivamo sve plesne klubove, udruge i grupe da sudjeluju na „2. svjetskom prvenstvu u plesu“. Kako već dugi niz godina IDF federacija organizira natjecanja u različitim državama, i sve do prošle 2011. godine natjecanje je bilo samo u moderno-sportskom plesu, IDF federacija je odlučila otvoriti novi ogranak gdje će se moći natjecati i oni koji se bave ostalim oblicima plesa koji nisu samo sportskog karaktera, kao: ballet, jazz dance, funky, moderan ples i suvremeni ples.

Organizator eventa: KUD „TASA“-plesni studio Art Dance pod okriljem INTERNATIONAL DANCE FEDERATION (IDF)

Opširnije
11. Požeški plesokaz

Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja tradiciju okupljanja i druženja plesača iz  Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije u sklopu projekta POŽEŠKOG PLESOKAZA koji će se održati  jedanaestu godinu uzastopno  uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Požege, Požeško – slavonske županije te Turističke zajednice Grada Požege. Očekuje se nastup plesnih grupa iz 19 hrvatskih gradova: Zagreba, Varaždina, Čakovca, Siska, Jastrebarskog, Koprivnice, Slavonskog Broda, Osijeka, Pazina  Šibenika, Karlovca, Đakova,  Virovitice, Splita, Rijeke, Pule, Zadra, Velike Gorice i Požege. Nadamo se i ove godine gostima iz susjednih nam država Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Opširnije
4 rivers 2012

1. međunarodni festival plesnih ansambala "4 Rivers 2012", lipanj, Karlovac

Opširnije
Step by step na Svjetskom prvenstvu u stepu, Riesa,Njemačka

Od. 30. 11. - 04. 12. 2011.g. u odličnoj organizaciji svjetske show dance federacije IDO koja broji 70 zemalja članica i koja ove godine slavi 30 godina rada održano je, u Riesi (Njemačka), Svjetsko prvenstvo u Stepu i Show dancu za djecu, juniore i seniore. Na Svjetskom prv. u stepu Hrvatsku su zastupali plesači iz Plesnog studija "Step by Step" iz Zagreba i plesnog kluba "Step& Jazz" iz Dubrovnika.

Opširnije
Gostovanje Plesne skupine "The Spirit" u Ljubljani

Slijedom dugogodišnje uspješne suradnje s Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti putem recipročnih sudjelovanja plesnih ansambala na državnim susretima, a po odabiru selektora, ove je godine Plesna skupina „The Spirit“ iz Pazina predstavljala Hrvatsku na Festivalu plesne ustvarjalnosti mladih „Živa 2011“.

Opširnije
22. susret hrvatskih plesnih ansambala

 

Kako su Susreti hrvatskih plesnih ansambala danas jedan od važnijih godišnjih manifestacija plesnog amaterizma u Hrvatskoj i prilično objektivni pokazatelj uspješnosti i razvojnog potencijala pojedinih plesnih izričaja, ali i općih trendova u razvoju amaterske plesne umjetnosti u Hrvatskoj, bilo je važno nastaviti dugogodišnju tradiciju održavanja Susreta. Stoga smo uz pomoć Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca i Zajednice ZAKUD-a Karlovačke županije 18.6.2011., u dvorani Doma oružanih snaga RH „Zrinski“ u Karlovcu, organizirali 22. susret hrvatskih plesnih ansambala.

Opširnije
VRH