HRSK

Kazalište / Novosti

Uspješno završen 53. FHKA

U nedjelju, 26. svibnja 2013. u Starom Gradu na Hvaru uspješno je završen 53. festival hrvatskih kazališnih amatera koji je ove godine održan u Slavonskom Brodu, od 17. do 19. svibnja i u Starom Gradu na Hvaru, od 24. do 26. svibnja u 65. godini djelovanja Hrvatskog sabora kulturePročitajte kako je protekao ovogodišnji Festival i koje su kazališne skupine i glumci osvojili nagrade na ovogodišnjem Festivalu.

Opširnije
Seminar "Od ideje do predstave", Sinj, 1. i 2. 6.

Seminar namijenjen voditeljima, redateljima i glumcima amaterskih kazališta i udruga pod nazivom „Od ideje do predstave“ u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a u suradnji sa Zajednicom amaterskih kazališta Splitsko-dalmatinske županije održan je 1. i 2. lipnja u Sinjskom pučkom kazalištu (S. Gunjače 1, Sinj).

Opširnije
Program 53. festivala hrvatskih kazališnih amatera

Završene su županijske smotre i pojedinačna selektiranja za 53. FHKA koji će ove godine biti održan u Slavonskom Brodu, od 17. do 19. 5. i u Starom Gradu na Hvaru, od 24. do 26. 5. u 65. godini djelovanja Hrvatskog sabora kulture. Donosimo raspored igranja predstava kazališnih družina koje su izborile svoj nastup na ovogodišnjem Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Programski letak možete preuzeti na dnu stranice.

Opširnije
Održan kazališni seminar u Virju, 4. i 5. svibnja 2013.

Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke  županije i Glumišnom družinom Virje organizirao je seminar namijenjen voditeljima, redateljima i glumcima amaterskih kazališta i udruga, te dramskim stvarateljima. Seminar je održan u Virju, 4. i 5. svibnja 2013. u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara pod stručnim vodstvom redateljice Nine Kleflin i teatrologinje i kazališne kritičarke dr. sc. Sanje Nikčević.

Opširnije
Svjetski dan kazališta, 27.3.2013.

Povodom Svjetskog dana kazališta 2013. izdvajamo hrvatsku poruku prof. dr. sc. Sanje Nikčević, predsjednice Stručnog savjeta za kazalište u Hrvatskom saboru kulture.

Opširnije
53. festival hrvatskih kazališnih amatera, svibanj 2013.

53. festival hrvatskih kazališnih amatera 2013. godine bit će održan u 2 grada: Slavonskom Brodu, od 17. do 19.5 i u Starom Gradu na Hvaru, od 24. do 26.5. 2013.

Opširnije
8. Međunarodni festival amaterskih kazališta

8. Međunarodni festival amaterskih kazališta «Jadran 2012.» održan je u Starom Gradu na Hvaru od 16. do 20. svibnja 2012.

Opširnije
Brođani na "51. Linhartovom srečanju"

Višegodišnja suradnja Hrvatskog sabora kulture i Javnog sklada Slovenije uspješno je ove godine nastavljena i na području kazališnog amaterizma. Tako je na 52. FHKA gostovalo Šentjakobsko gledališče iz Ljubljane kao najbolja kazališna skupina na 50. Linhartovom srečanju, a na 51. Linhartovo srečanje išao je ansambl Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog Broda s predstavom „Dekameron“ Giovannia Boccaccia.

Opširnije
Gostovanja najboljih predstava s FHKA 2012.

Gostovanja najboljih predstava s Festivala hrvatskih kazališnih amatera 2012. na područjima od posebne državne skrbi

Opširnije
Seminari za voditelje i glumce amaterskih kazališta

Ove godine Hrvatski sabor kulture priredio je dva dvodnevna seminara: proljetni u Sinju (za područje Dalmacije) i jesenski u Slavonskom Brodu (za područje Slavonije).

Opširnije
VRH