HRSK

Kazalište / Novosti

Posljednji pozdrav dragoj suradnici Miri Muhoberac

U četvrtak, 30. rujna 2021. iznenada nas je napustila naša draga suradnica Mira Muhoberac, istaknuta hrvatska dramaturginja, teatrologinja, kazališna i književna kritičarka, profesorica… Uvijek ćemo pamtiti njezin predan rad, profesionalalnost, ljubav prema kazalištu… Hrvatski sabor kulture izražava izrazitu zahvalnost na njezinom predanom djelovanju i doprinosu hrvatskom kazališnom i književnom amaterizmu, uz izrazite duboke sućuti koje upućujemo obitelji, prijateljima i suradnicima.

Opširnije
NOVI ROKOVI I TERMINI: 61. FESTIVAL KAZALIŠNIH AMATERA

Dragi kazalištarci,
nastavno na trenutnu epidemiološku situaciju te aktualne mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, sukladno kojima je i dalje na snazi obustava održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima, te u cilju poticaja i revitalizacije rada amaterskih kazališta i skupina, produžili smo rokove za prijavu predstava i selekcija te objavljujemo nove tremine održavanja 61. Festivala hrvatskih kazališnih amatera. Nove rokove i termine doznajte u nastavku. 🎭

Opširnije
Online radionica: Režija kazališne predstave

Hrvatski sabor kulture realizirao je još jednu online kazališnu radionicu pod nazivom „Režija kazališne predstave“ koja je pod vodstvom redatelja i glumca Jasmina Novljakovića održana od 8. do 10. svibnja 2021. putem ZOOM platforme. Više od 50 kazališnih entuzijasta iz različitih krajeva Hrvatske sudjelovalo je u trodnevnom edukativnom programu. Uz savjete i komentare vodietelja, čuli smo i vrijedna iskustva i ideje sudionika.

Opširnije
ODRŽANA online radionica: Dramaturgija, režija i gluma

Još jedan edukativni HSK vikend je iza nas! 🎭Trodnevna onlina radionica “Dramaturgija, režija i gluma: (online) kazališna predstava” pod vodstvom izvrsnih voditeljica iznimnog znanja i iskustva Mire i Vesne Muhoberac okupila je zaljubljenike u kazalište željne novih ideja i znanja. Radionica je održana od 5. do 7. ožujka 2021. putem ZOOM platforme.

Opširnije
60. FHKA ODRŽAN ONLINE!

U specifičnoj i izazovnoj 2020. godini kultura u HSK-u prešla je u online medij.

60. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA ODRŽAN JE ONLINE!

Šesnaest odabranih predstava hrvatskih amaterskih kazališta i skupina krajem 2020. godine stiglo je izravno u domove kazališne publike. Blagdansko predbožićno vrijeme, od 4. do 19. prosinca, uljepšali smo emitiranjem izvrsnih dramskih ostvarenja koje nažalost u 2020. godini nismo imali priliku gledati na vodičkim daskama. No vrijedni HSK kazalištarci ovoga su puta stali pred kamere kako bi za publiku pripremili prave dramske poslastice. Zavirite u program i pogledajte promo spot Festivala... #klikninaHSKkulturu, a na HSK TV-u uživajte u izvrsnim predstavama 60. FHKA.

Opširnije
NOMINACIJE I NAGRADE 60. FHKA PRIPALE SU...

Proglašenjem nominacija i nagrada 19. prosinca 2020. završen je online 60. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA uz prijenos uživo na HSK TV-u i Facebooku HSK-a. Otkrivamo ovogodišnje laureate...

Opširnije
Novi online seminar: SCENOGRAFIJA i KOSTIMOGRAFIJA

Hrvatski sabor kulture realizirao je još jedan online kazališni seminar pod nazivom „Scenografija i kostimografija kao važni segmenti kazališne predstave“ koji je pod vodstvom kostimografkinje i plesne pedagoginje Jasminke Petek Krapljan i scenografa Lea Vukelića  održan od 20. do 22. studenog 2020. putem ZOOM platforme. 

Opširnije
Objavljen Zbornik SZ skupa Kazališni amaterizam u Hrvatskoj

Objavljen je Zbornik sa stručno-znanstvenog skupa "Kazališni amaterizam u Hrvatskoj" koji je u prigodi 60. obljetnice Festivala hrvatskih kazališnih amatera održan online 11. srpnja 2020. uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Opširnije
OTKAZAN 60. FHKA U VODICAMA

Nastavno na značajno pogoršanje epidemiološke situacije održavanje 60. Festivala hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama (6. - 8. 11. & 13. - 15. 11. 2020.) nažalost je OTKAZANO. 

Žao nam je što je ovako nepovoljna, neizvjesna i rizična situacija zatekla Festival u jubilarnom 60. izdanju, no nadamo se da ćemo ga održati online i time učiniti kvalitetan dramski program dostupnim široj zainteresiranoj publici koja će odabrane predstave imati priliku pogledati iz sigurnosti svojih domova. Popis predstava i skupina koje su odlukom izbornika ušle u festivalski program pronađite u nastavku. Više informacija objavljujemo uskoro.

Opširnije
JUBILARNI 60. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

Bliži se jubilarni 60. Festival hrvatskih kazališnih amatera koji će ove godine, obzirom na specifičnu epidemiološku situaciju, biti održan u novim terminima: 6. - 8. 11. te 13. - 15. 11. 2020. u Vodicama. Županijske smotre i selekcije završene su 4. listopada 2020., a u tijeku je video selekcija predstava. Rezultati selekcija bit će objavljeni do 13. listopada 2020. 

Opširnije
VRH