HRSK

Kazalište / Novosti

Nominacije i nagrade 61. FHKA PRIPALE SU...

Proglašenjem festivalskih nominacija i nagrada u nedjelju, 21. studenog 2021. u Vodicama je završeno 61. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Nominacije i nagrade pripale su...

Opširnije
Otvoren je 61. FHKA! S veseljem očekujemo njegov drugi dio

Nakon prvog dijela 61. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji je uspješno održan u Vodicama protekloga vikenda, Hrvatski sabor kulture i vodički Kulturni centar pozivaju vas na drugi dio Festivala koji se narednoga vikenda, 19., 20. i 21. studenog 2021. održava u Vodicama.

Opširnije
PROGRAM 61. FESTIVALA HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA

Dragi kazalištarci, dragi ljubitelji kazališta i kazališne igre!

Pozivamo vas na Festival hrvatskih kazališnih amatera, koji se nakon prošlogodišnjeg online formata, u svom 61. izdanju ponovo vraća na vodičke daske koje život znače. U vodičkom Kulturnom centru, u koji se naši kazalištarci uvijek rado s veseljem vraćaju, zaigrat će 9 kazališnih skupina koje su u ovogodišnjoj selekciji izborile nastup na Festivalu.

Festival igra u terminima: 12. - 14. 11. te 19. - 21. 11. 2021. Zavirite u festivalski program i dođite u Vodice.

Opširnije
ODABRANE PREDSTAVE ZA 61. FHKA

Završene su selekcije predstava za 61. Festival hrvatskih kazališnih amatera (FHKA) koji će, ukoliko to dopusti epidemiološka situacija, biti održan u Vodicama 12. – 14. 11. te 19. – 21. 11. 2021. Odlukom izbornika Festivala odabrane su predstave za ovogodišnji festivalski program. Pogledajte koje će predstave zaigrati na vodičkim daskama.

Opširnije
Posljednji pozdrav dragoj suradnici Miri Muhoberac

U četvrtak, 30. rujna 2021. iznenada nas je napustila naša draga suradnica Mira Muhoberac, istaknuta hrvatska dramaturginja, teatrologinja, kazališna i književna kritičarka, profesorica… Uvijek ćemo pamtiti njezin predan rad, profesionalalnost, ljubav prema kazalištu… Hrvatski sabor kulture izražava izrazitu zahvalnost na njezinom predanom djelovanju i doprinosu hrvatskom kazališnom i književnom amaterizmu, uz izrazite duboke sućuti koje upućujemo obitelji, prijateljima i suradnicima.

Opširnije
NOVI ROKOVI I TERMINI: 61. FESTIVAL KAZALIŠNIH AMATERA

Dragi kazalištarci,
nastavno na trenutnu epidemiološku situaciju te aktualne mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, sukladno kojima je i dalje na snazi obustava održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima, te u cilju poticaja i revitalizacije rada amaterskih kazališta i skupina, produžili smo rokove za prijavu predstava i selekcija te objavljujemo nove tremine održavanja 61. Festivala hrvatskih kazališnih amatera. Nove rokove i termine doznajte u nastavku. 🎭

Opširnije
Online radionica: Režija kazališne predstave

Hrvatski sabor kulture realizirao je još jednu online kazališnu radionicu pod nazivom „Režija kazališne predstave“ koja je pod vodstvom redatelja i glumca Jasmina Novljakovića održana od 8. do 10. svibnja 2021. putem ZOOM platforme. Više od 50 kazališnih entuzijasta iz različitih krajeva Hrvatske sudjelovalo je u trodnevnom edukativnom programu. Uz savjete i komentare vodietelja, čuli smo i vrijedna iskustva i ideje sudionika.

Opširnije
ODRŽANA online radionica: Dramaturgija, režija i gluma

Još jedan edukativni HSK vikend je iza nas! 🎭Trodnevna onlina radionica “Dramaturgija, režija i gluma: (online) kazališna predstava” pod vodstvom izvrsnih voditeljica iznimnog znanja i iskustva Mire i Vesne Muhoberac okupila je zaljubljenike u kazalište željne novih ideja i znanja. Radionica je održana od 5. do 7. ožujka 2021. putem ZOOM platforme.

Opširnije
60. FHKA ODRŽAN ONLINE!

U specifičnoj i izazovnoj 2020. godini kultura u HSK-u prešla je u online medij.

60. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA ODRŽAN JE ONLINE!

Šesnaest odabranih predstava hrvatskih amaterskih kazališta i skupina krajem 2020. godine stiglo je izravno u domove kazališne publike. Blagdansko predbožićno vrijeme, od 4. do 19. prosinca, uljepšali smo emitiranjem izvrsnih dramskih ostvarenja koje nažalost u 2020. godini nismo imali priliku gledati na vodičkim daskama. No vrijedni HSK kazalištarci ovoga su puta stali pred kamere kako bi za publiku pripremili prave dramske poslastice. Zavirite u program i pogledajte promo spot Festivala... #klikninaHSKkulturu, a na HSK TV-u uživajte u izvrsnim predstavama 60. FHKA.

Opširnije
NOMINACIJE I NAGRADE 60. FHKA PRIPALE SU...

Proglašenjem nominacija i nagrada 19. prosinca 2020. završen je online 60. FESTIVAL HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA uz prijenos uživo na HSK TV-u i Facebooku HSK-a. Otkrivamo ovogodišnje laureate...

Opširnije
VRH