HRSK

O nama / Novosti HSK-a

Odluka Stožera civilne zaštite od 30.11. 2021.

Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 30. studenoga 2021. produžuju se postojeće mjere Odluke Stožera od 5. studenoga 2021. do 15. prosinca 2021.

Opširnije
Odluka Stožera civilne zaštite RH na snazi od 30. 10. 2021

Nužne epidemiološke mjere iz ove Odluke određuju se u trajanju do 15. studenoga 2021.

Opširnije
Posljednji pozdrav dragoj suradnici Miri Muhoberac

U četvrtak, 30. rujna 2021. iznenada nas je napustila naša draga suradnica Mira Muhoberac, istaknuta hrvatska dramaturginja, teatrologinja, kazališna i književna kritičarka, profesorica… Uvijek ćemo pamtiti njezin predan rad, profesionalalnost, ljubav prema kazalištu… Hrvatski sabor kulture izražava izrazitu zahvalnost na njezinom predanom djelovanju i doprinosu hrvatskom kazališnom i književnom amaterizmu, uz izrazite duboke sućuti koje upućujemo obitelji, prijateljima i suradnicima.

Opširnije
Prijedlog dopune Upute HZJZ-a

Dana 8. rujna 2021. Hrvatski sabor kulture dostavio je HZJZ-u i nadležnim ministarstvima, prijedlog dopuna Uputa HZJZ-a od 26. kolovoza 2021. na način da u školskim i vrtićkim dvoranama bude dopušten rad i udrugama u kulturi (plesnim klubovima, plesnim studijima i umjetničkim organizacijama), a ne samo sportskim klubovima uz pridržavanje protuepidemijskih mjera kako bi se djeci i mladima omogućilo kvalitetno sudjelovanje u kulturnim aktivnostima i kulturnom stvaralaštvu po njihovom izboru. 

Tekst prijedloga donosimo u cijelosti.

Opširnije
Održavanje amaterskih aktivnosti u zatvorenim prostorima

Novom odlukom Stožera civilne zaštite RH koja je stupila na snagu 1. rujna 2021. dopušteno je održavanje amaterskih kulturno - umjetničkih proba, izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima isključivo uz obvezu predočenja EU digitalne COVID potvrde za sve prisutne osobe (izvođače, gledatelje i dr.), dok je na otvorenom prostoru dozvoljeno održavanje istih bez obveze predočenja EU digitalne COVID potvrde, ali uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Opširnije
Pokretanje amaterskih aktivnosti u zatvorenim prostorima

Poštovane članice HSK-a,

o mogućnostima popuštanja mjera i ponovnom pokretanju amaterskih kulturnih aktivnosti u zatvorenim prostorima, ministrica kulture i medija  dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Krešimir Partl, u sklopu redovitog radnog on-line sastanka održanog 30. kolovoza 2021. godine razgovarali su s predsjednikom Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture Dejanom Buvačem i tajnikom HSK-a dr. sc. Draženom Jelavićem (izvor Ministarstvo kulture i medija RH).

Opširnije
Prijedlog ukidanja obustave održavanja amaterskih programa

Predmet: Prijedlog Hrvatskog sabora kulture u cilju ukidanja obustave održavanja amaterskih izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima

Opširnije
Izvedbe na otvorenom, probe i u zatvorenom prostoru

Novom odlukom Stožera civilne zaštite RH, od 18. lipnja 2021. (stupila je na snagu 1. srpnja 2021.) i nadalje je na snazi obustava održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima.

Izvedbe amaterskih kulturno-umjetničkih programa i manifestacija dozvoljene su isključivo na otvorenom, a probe su dozvoljene i u zatvorenom prostoru.

Opširnije
Novosti o manifestacijama HSK-a u 2021.

Usvojene su IZMJENE I DOPUNE ORGANIZACIJSKIH INFORMACIJA ZA MANIFESTACIJE HSK-a u 2021. godini na 7. sjednici Upravnog odbora održanoj 18. lipnja 2021.

Opširnije
VRH