HRSK

O nama / Novosti HSK-a

Valentina Dačnik gostuje u emisiji Ivice Ivankovića na HR1

Valentina Dačnik, stručna suradnica za plesnu kulturu HSK, na Valentinovo 14. veljače 2013., gostuje u emisiji Ivice Ivankovića "Po Vašem izboru" na Prvom programu Hrvatskog radija. 

Opširnije
Preminuo Tajnik Udruge puhačkih orkestara Marko Paić

U ime Hrvatskog sabora kulture upućujemo duboku sućut u povodu smrti gospodina Marka Paića, našeg dragog prijatelja, vrijednog dugogodišnjeg suradnika, Tajnika Udruge puhačkih orkestara Srednje i Sjeverne Dalmacije i Šibenske narodne glazbe. Neka mu je laka hrvatska zemlja!

Opširnije
Dokumentarac "Oni to rade iz ljubavi" na HR2-29.10. u 12:55h

Dokumentarna emisija pod nazivom “Oni to rade iz ljubavi” posvećena je kulturno-umjetničkom amaterskom stvaralaštvu u Hrvatskoj. U obliku istraživalačkog pothvata emisija predstavlja sve oblike amaterskog stvaralaštva i načine organiziranog djelovanje amatera. Kako je Hrvatski sabor kulture krovna udruga amatera i nositelj organiziranog amaterskog stvaralaštva u Hrvatskoj, on je ujedno i glavni lik ove emisije. Stoga je povijest, sadašnjost i budućnost kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj prezentirana kroz povijest, sadašnjost i plan razvoja Hrvatskog sabora kulture. Kakav je odnos između profesionalnog i amaterskog kulturno-umjetničkog stvaralaštva ?, u kojim se sve oblicima on manifestira ? kakva je kvaliteta amaterskog stvaralaštva u Hrvatskoj ? saznat ćete ako pogledate dokumentarac Oni to rade iz ljubavi.
Redakcija : Dokumentarni program HTV-a
Naslov emisije : ONI TO RADE IZ LJUBAVI
Trajanje emisije : 42' 45'' 
Emitiranje : 29.10.2012. u 12:55 na 2 programu HTV-a

Opširnije
Predsjednik Ivo Josipović odlikovao Josipa Jerkovića

U povodu Dana neovisnosti predsjednik Republike Ivo Josipović uručio je odlikovanja istaknutim pojedincima i udrugama. Tom prigodom odlikovan je predsjednik stručnog savjeta za vokalnu glazbu Hrvatskog sabora kulture prof. Josip Jerković.

Opširnije
Povratak Hrvatskog sabora kulture u svoje prostorije

Hrvatski sabor kulture ponosno objavljuje da je 28.6.2012. stupio u posjed svojih vlasničkih prostorija veličine cca. 300 m2 u Ulici kralja Zvonimira 17/III u Zagrebu nakon dvadesetogodišnje nemogućnosti korištenja istih. Posebnost prostorija HSK-a je i višenamjenska dvorana veličine 100 m2 (za sastanke, tribine, koncerte, seminare,...).  

Opširnije
Natječaj za stručnog suradnika HSK-a za plesnu kulturu

Natječaj HSK-a za stručnog suradnika/icu za plesnu kulturu Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije
Predstavljena knjiga Branka Kostelca u CZKIO Susedgrad

Čestitamo domaćinima i suorganizatorima Gradskim četvrtima Podsused-Vrapče i Stenjevec, kao i sudionicima programa KUD-u Stenjevec, FA-u Vrapčanci na izvanrednoj promociji knjige Branka Kostelca "Narodni plesovi i pjesme Vrapčanskog prigorja i Polja“ u prepunoj dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad.

Opširnije
Inicijativa osnivanja Zajednice KUU Splitsko-dalmatinske žu

U ponedjeljak27.2.2012., održan je sastanak zamjenika župana Splitsko-dalmatinske županije gosp. Viska Haladića i tajnika HSK-a Dražena Jelavića.

Opširnije
VRH