HRSK

O nama / Novosti HSK-a

Dostava popisa udruga bez prostornih uvjeta za rad

Nastavno na zaključak sa sastanka održanog 24. veljače 2022. godine s predstavnicima Ministarstva kulture i medija RH, dana 29. ožujka 2022. nakon provedene ankete Hrvatski sabor kulture dostavio je državnom tajniku gospodinu Krešimiru Partlu popis udruga KUA koje nemaju prostorne uvjete za svoj rad, a pritom im iste nisu dodijeljene niti od jedinica lokalne samouprave, a sve kako bi Ministarstvo kulture i medija RH pomoglo u rješavanju spomenutog problema.

Opširnije
Monografija HSK-a i poziv na donaciju

Obavještavamo Vas da smo u završnoj fazi realizacije monografije „Sedam desetljeća Hrvatskog sabora kulture“, eminentne hrvatske muzikologinje i glazbene kritičarke Erike Krpan. Budući da je još potrebno osigurati značajna sredstva za njeno tiskanje, pozivamo Vas da temeljem Odluke o donaciji za redovnu djelatnost HSK-a participirate u realizaciji ovog jedinstvenog monografskog izdanja.

Opširnije
Ukidanje EU COVID potvrda

Obavještavamo Vas da je s 18. ožujka 2022. ukinuta obveza posjedovanja EU digitalnih COVID potvrda za održavanje amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi i proba, odnosno dopušteno je održavanje amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi i proba uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ-a. 

Opširnije
Suradnja sa Savezom hrvatskih društava u Sloveniji

U Hrvatskom domu u Ljubljani, 10. ožujka 2022., Hrvatski sabor kulture predstavio je Savezu hrvatskih društava u Sloveniji svoj program rada za 2022. godinu te je dogovoreno produbljenje zajedničke suradnje na očuvanju i razvoju hrvatskog kulturno-umjetničkog amaterizma.

 

Opširnije
Odluka Stožera od 28. 2. 2022.

Odlukom Stožera civilne zaštite RH (stupila na snagu 1. ožujka 2022.) dopušteno je održavanje amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ-a, s time da je za održavanje izvedbi, programa i manifestacija u zatvorenim prostorima uvjet da svi prisutni (izvođači, gledatelji i dr.) posjeduju EU digitalne COVID potvrde.

Opširnije
Natječaj za stručnog suradnika

Dana 14. veljače 2022. objavljen je natječaj za radno mjesto stručnog suradnika/ce za plesnu kulturu Saveza udruga-Hrvatskog sabora kulture (zamjena na godinu dana - do povratka djelatnice s roditeljskog dopusta). Natječaj vrijedi do 4. ožujka 2022.

Opširnije
ODLUKA STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE RH OD 31. 1. 2022.

Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 31. siječnja 2022., a koja je stupila na snagu s 1. veljače 2022., produžuju se postojeće mjere do 28. veljače 2022.

Opširnije
Natječaj za tajnika/cu HSK-a

Dana 31. siječnja 2022. objavljen je natječaj za radno mjesto tajnika/ce Saveza udruga-Hrvatskog sabora kulture.

Natječaj je vrijedio do 10. veljače 2022.

Opširnije
Rezultati natječaja za suradnika za glazbenu kulturu

Hrvatski sabor kulture objavio je natječaj za radno mjesto "stručni/a suradnik/ica za glazbenu kulturu" na neodređeno vrijeme.

Opširnije
Odluka Stožera od 8. 1. 2022.

Nova odluka Stožera civilne zaštite RH donesena 8. siječnja 2022. stupila je na snagu 11. siječnja 2022.

 

Opširnije
VRH