HRSK

Glazba / Puhački orkestri / Arhiva

Seminar za dirigente s Mirom Saje, Rovinj, 2017.

Seminar za dirigente puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je 6. - 7. svibnja 2017. godine u Rovinju, pod vodstvom slovenskog dirigenta i profesora g. Mira Saje. Iako je održavanje Seminara bilo planirano u Kastvu u suradnji s Glazbenim društvom Spinčići, obzirom da je u međuvremenu došlo do promjene vodstva i otežanog rada orkestra, seminar se nije mogao realizirati u Kastvu, te je preseljen u grad Rovinj. Seminar je ostvaren u suradnji s Limenom glazbom Rovinj i dirigentom Giuseppeom Bartolijem u prostorijama Limene glazbe Rovinj. Program se održao uz materijalnu potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i suorganizaciju Maistre d.d.

Opširnije
Arhiva programa Susreta puhačkih orkestara

U povodu 30. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara, Hrvatski sabor kulture prikupio je i digitalizirao dostupne programske letke Susreta puhačkih orkestara Hrvatske od 1968. godine.

Programske letke prvog Susreta duhačkih orkestara održanog godine 1968. u Čakovcu u organizaciji Saveza muzičkih društava i organizacija Hrvatske, kao i prvog Susreta limenih puhačkih glazbi održanog 1973. godine u Pazinu u organizaciji Susreta radničkog kulturnog stvarlaštva pronađite u PDF formatu ispod teksta.

Obzirom na veličinu datoteka, ostale letke pronađite na linku OVDJE.

 

 

Opširnije
Seminar za dirigente s Robertom Homenom, Goričan, 2016.

Seminar za dirigente koncertnih puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održan je 3. prosinca 2016. godine u Goričanu u suorganizaciji s Puhačkim orkestrom Goričan i Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije u prostorijama Doma kulture Goričan (na adresi: Trg sv. Leonarda 40324 Goričan).

Opširnije
Izvještaj s 30. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara

U subotu i nedjelju, 11. i 12. lipnja 2016. u gradu Novom Vinodolskom održan je jubilarni 30. Susret hrvatskih puhačkih orkestara pod pokroviteljstvom Županije Primorsko-goranske, a uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice, te tvrtke Jadran d.d. Crikvenica. Nositelj organizacije 30. Susreta je Hrvatski sabor kulture.

Opširnije
Izvještaj s 29. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara

U subotu i nedjelju, 13. i 14. lipnja 2015. u gradu Novom Vinodolskom održan je 29. Susret hrvatskih puhačkih orkestara pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Županije Primorsko-goranske, a u zajedničkoj organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, Centra za kulturu grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice, Jadrana d.d. Crikvenica i Turist Booka j.d.o.o. 

Opširnije
IZVJEŠTAJ S 28. SUSRETA HRVATSKIH PUHAČKIH ORKESTARA

U subotu i nedjelju, 7. i 8. lipnja 2014. u gradu Novom Vinodolskom održan je 28. Susret hrvatskih puhačkih orkestara pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Županije Primorsko-goranske, a u zajedničkoj organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, Centra za kulturu grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice, Jadrana d.d. Crikvenica i Turist Booka j.d.o.o. Ekskluzivni sponzori susreta bili su tvrtke: Euro-Unit d.o.o., Yamaha Music Europe, Buffet Crampon i Lion Style.

Opširnije
27. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

U subotu i nedjelju, 8. i 9. lipnja 2013. u gradu Novom Vinodolskom održao se 27. Susret hrvatskih puhačkih orkestara pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Županije Primorsko-goranske, a u zajedničkoj organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Grada Novog Vinodolskog, Centra za kulturu grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ grada Novog Vinodolskog, TZ grada Crikvenice, Jadrana d.d. Crikvenica i Turističke agencije Lišanj turist d.o.o. – Hotel Lišanj. Programske odrednice Susreta pripremila je stručna služba Hrvatskog sabora kulture u suradnji sa stručnim savjetom za puhačke orkestre HSK, prof. Mladenom Tarbukom, Šimom Vulelijom, Tomislavom Fačinijem te Markom Poklepovićem.

Opširnije
26. Susret hrvatskih puhačkih orkestara

U subotu i nedjelju, 9. i 10. lipnja 2012. održao se 26. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, u Domu Kulture u Novom Vinodolskom. Susret je ostvaren je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Grada Novog Vinodolskog, Centra za kulturu grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ grada Novog Vinodolskog, Jadrana d.d. Crikvenica i Turističke agencije Lišanj turist d.o.o. – Hotel Lišanj. Pokrovitelj Susreta bila je Županija Primorsko-goranska, a supokrovitelji Grad Novi Vinodolski, TZ Primorsko-goranske županije i TZ grada Novog Vinodolskog. 

Opširnije
25. Susret hrvatskih pjevačkih orkestara

25. susret hrvatskih puhačkih orkestara održao se 11. i 12. Lipnja u Domu Kulture u Novom Vinodolskom u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Županije Primorsko-goranske.

Opširnije
Seminar 2011., Križevci

Seminar za dirigente i voditelje puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održao se u subotu i nedjelju (24. - 25. rujna 2011.) u Maloj dvorani Hrvatskog doma (dvorana Glazbene škole Alberta Štrige) u Križevcima.

Opširnije
VRH