HRSK

Ples / Folklor / Arhiva

21. susret folkloraša

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, 11. i 12. listopada 2014. godine u Centru za kulturu u Čakovcu te 25. i 26. listopada 2014. u GK Zorin dom u Karlovcu, održan je 21. susret hrvatskih koreografiranih folklornih ansambala i izvornih folklornih skupina. Susret se po prvi puta odvaja u dvije kategorije; kategorija koreografiranog folklora u Čakovcu i kategorija izvornog folklora u Karlovcu. Suorganizatori su bili Zajednica HKUU Međimurske županije, Hrvatsko društvo skladatelja HDS-ZAMP, KUD "Kaštel" Pribislavec, Karlovačka županija i ZAKUD Karlovačke županije, a supokrovitelji Međimurska županija i Grad Čakovec. 

Opširnije
Održan seminar u Virovitici

Hrvatski sabor kulture u suradnji s Gradom Virovitica i Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Virovitičko-podravske županije organizirao je seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom"Folklorna baština Bilogore" koji je od 7. do 8. ožujka 2015. održan u prostorijama Doma oružanih snaga RH u Virovitici. 

Opširnije
Seminar "Folklorna baština Hrvatskog zagorja"

Hrvatski sabor kulture, u suradnji sa Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD-om "Klaruš" iz Maruševca, organizirao je seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom "Folklorna baština Hrvatskog zagorja", koji je 10. svibnja 2014. održan u prostorijama Doma kulture Čalinec, u općini Maruševec.

Opširnije
20. susret hrvatskih folklornih ansambala

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, 19. i 20. listopada 2013. godine u Centru za kulturu u Čakovcu, održan je 20. susret hrvatskih folklornih ansambalaSusret se održao u prigodi 65. obljetnice Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj, a deseti put u Gradu Čakovcu, u suorganizaciji Zajednice HKUU Međimurske županije, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP i KUD-a Kaštel Pribislavec, te supokroviteljstvo Međimurske županije i Grada Čakovca.

Opširnije
19. susret hrvatskih folklornih ansambala

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice HKUU Međimurske županije te suorganizaciji KUD-a "Kaštel" iz Pribislavca i Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP, 6. i 7. listopada 2012. održan je 19. susret hrvatskih folklornih ansambala u Centru za kulturu u ČakovcuSusret je bio financiran sredstvima Ministarstva kulture RH, Međimurske županije i Grada Čakovca. U programu je sudjelovalo 14 folklornih skupina/ansambala iz Hrvatske te gosti iz Slovenije (sveukupno 580 izvođača).

 

Opširnije
Narodni plesovi Podravine, Međimurja i Hrvatskog zagorja

Hrvatski sabor kulture u suradnji s Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije i KUD-om Zabok organizirao je seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom "Narodni plesovi Podravine, Međimurja i Hrvatskog zagorja", koji se 20. i 21. travnja 2013. održao u prostorijama Osnovne škole "Ksaver Šandor Gjalski" u Zaboku. 

Opširnije
Narodna baština Zadarskih otoka i priobalja

Nakon vrlo uspješnog seminara pod nazivom Narodna baština Ravnih kotara i Bukovice, održanog 16. i 17.3.2013. godine u suradnji s Narodnim muzejom grada Zadra i ZAKUU Zadarske županije, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije, nastavili smo dalje s prezentacijom etnografske građe Zadarske županije. Novi seminar pod nazivom "Narodna baština Zadarskih otoka i priobalja", održao se 27. i 28. travnja 2013. godine također u prostorijama Narodnog muzeja u Zadru.

Opširnije
"Narodna baština Ravnih kotara i Bukovice"

Kako je obrazovanje jedna od bitnih djelatnosti Hrvatskog sabora kulture, a i zbog iskazanog zanimanja od strane Zadarske županije i naših članica s tog područja, ponovili smo tematiku prošlogodišnjeg seminara održanog u Gospiću. Pod pokroviteljstvom Zadarske županije organizirali smo seminar pod nazivom "Narodna baština Ravnih kotara i Bukovice", koji se održao 16. i 17. ožujka 2013. u prostorijama Narodnog muzeja u Zadru.

Opširnije
Seminar za voditelje folklornih skupina, Gospić 2012.

U suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem "Dr. Ante Starčević" iz Gospića organizirali smo seminar pod nazivom "Narodna baština Ravnih kotara i Bukovice", koji se održao 05. i 06. svibnja 2012. Premda se pozivu na seminar odazvao relativno malen broj polaznika, valja spomenuti da su došli iz raznih dijelova Hrvatske, čime se potvrdila pretpostavka da zanimanje za folklornu građu iz Bukovice i Ravnih kotara postoji i u drugim sredinama, a ne samo u užem području koje okružuje spomenute regije.

Opširnije
VRH