ODRŽAN LIKOVNI SEMINAR U POPOVAČI

Popovača je tijekom vikenda 23. i 24. ožujka 2019. bila centar likovnog stvaralaštva. Likovnjaci iz čitave Hrvatske okupili su se ondje kako bi usavršili svoj talent u tehnici ulje na platnu. Uz vodstvo akademske slikarice Aleksandre Gorete još jednom je nastao niz kvalitetnih slikarskih radova.

Gotovo 30 sudionika usavršilo je tehniku slikanja uljem na platnu na proljetnom seminaru u Popovači.

 

Hrvatski sabor kulture u suorganizaciji s Popovačkom udrugom likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“ i Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije prošli je vikend organizirao seminar-radionicu pod nazivom „SLIKANJE ULJEM NA PLATNU“. 23. i 24. ožujka 2019. u Domu kulture u Popovači (Trg grofa Erdödyja 19) okupilo se 28 sudoinika iz svih krajeva Hrvatske.

 

Prekrasan i osunčan vikend u Popovači okupio je 28 sudionika iz cijele Hrvatske koji su usavršavali tehnike slikanja uljem na platnu. Seminar su otvorili organizatori: Marija Pukec Žigić ispred PULS "Moslavački štrk" te Katarina Dimšić, stručna suradnica za kazalište, književnu i likovnu kulturu ispred Hrvatskog sabora kulture. Prisutne je pozdravio i gradonačelnik grada Popovače Josip Mišković te poželio svim polaznicima uspješan rad. Seminar-radionica je realiziran uz pomoć Ministarstva kulture RH,a pokrovitelj seminara je Zajednica kuturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije.

Dvodnevni seminar vodila je akademska slikarica Aleksandra Goreta, voditeljica Galerije "Vjekoslav Karas" Gradskog muzeja Karlovac. Od teorijskog upoznavanja s tehnikom slikanja uljem na platnu pa sve do prakse, seminar je rezultirao brojnim kvalitetnim likovnim ostvarenjima na temu mrtve prirode.

Nakon dva dana kvalitetnog likovnog stvaranja veselimo se vidjeti kakvi nas radovi čekaju na 35. Susretu likovnih stvaralaca u Krapini!