19. susret hrvatskih folklornih ansambala

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice HKUU Međimurske županije te suorganizaciji KUD-a "Kaštel" iz Pribislavca i Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP, 6. i 7. listopada 2012. održan je 19. susret hrvatskih folklornih ansambala u Centru za kulturu u ČakovcuSusret je bio financiran sredstvima Ministarstva kulture RH, Međimurske županije i Grada Čakovca. U programu je sudjelovalo 14 folklornih skupina/ansambala iz Hrvatske te gosti iz Slovenije (sveukupno 580 izvođača).

 

Sudionici Susreta:

1. KUD "BRODOSPLIT", Split
2. KUU "CERNIK", Cernik
3. KUD "DIKA", Slatina
4. KUD "ĐURMANEC", Đurmanec
5. FA "MATIJA GUBEC", Karlovac
6. KUD "METKOVIĆ", Metković
7. AFS "OZARA", Kranj (Slovenija) - gosti Susreta
8. KUD "PETAR PRERADOVIĆ", Đurđevac
9. FA "PETRINJČICA", Petrinja
10. KUU "SELJAČKA SLOGA" NEDELIŠĆE, Nedelišće
11. KUD "SELJAČKA SLOGA" PREKOPAKRA, Prekopakra
12. OGRANAK "SELJAČKE SLOGE" BUŠEVEC, Buševec
13. FA "SESVETSKA SELA", Sesvete - Zagreb
14. CTK "VARAŽDIN", Varaždin
15. FA "ZDENAC", Garešnica

Manifestaciju su, kao i prethodnih godina, medijski popratili Čakovečka televizija, List Međimurje, Međimurske novine, Radio 1, Radio Čakovec i Varaždinska televizija, a Susret je bio i dio emisije "Baština" urednice Mirjane Žugec Pavičić na 2. programu Hrvatskog radija.


Program se odvijao tijekom dva dana, svaki se ansambl/skupina predstavio sa dvije koreografije, a Susret je pratilo stručno povjerenstvo u sastavu:
• Goran Ivan Matoš
• Dražen Varga
• Ivančica Ivkanec

Po završetku Susreta, stručno je povjerenstvo sastavilo izvješće s osvrtima na sve izvedene koreografije, a za nastup na Razglednici2 Hrvatskog sabora kulture 2012. stručno povjerenstvo predložilo je KUD "Metković" iz Metkovića.