Step by step na Svjetskom prvenstvu u stepu, Riesa,Njemačka

Od. 30. 11. - 04. 12. 2011.g. u odličnoj organizaciji svjetske show dance federacije IDO koja broji 70 zemalja članica i koja ove godine slavi 30 godina rada održano je, u Riesi (Njemačka), Svjetsko prvenstvo u Stepu i Show dancu za djecu, juniore i seniore. Na Svjetskom prv. u stepu Hrvatsku su zastupali plesači iz Plesnog studija "Step by Step" iz Zagreba i plesnog kluba "Step& Jazz" iz Dubrovnika.

 

Plesači plesnog kluba „Step by Step“ postigli su sjajne rezultate u svim dobnim kategorijama. U dječjoj konkurenciji do 11 godina Maja i Petra Zajec osvojile su brončanu medalju u paru, mala grupa „Step-hip-hop“ sa 7 plesača osvojili su srebrnu medalju, a formacija „Taxi“ zlatno odličje- sve u koreografiji Jasminke Zajec. U juniorskoj izrazito jakoj konkurenciji od 12-15g, juniorski trio (Fran Žuglić, Tamy Zajec i Laura Čehulić) osvojili su 5 mjesto, formacija 4., a mala grupa  „Americano“ osvojila je  brončanu medalju- sve u koreografiji Štefice Steković. U seniorskoj tradicionalno najjačoj konkurenciji posebno zapažena i efektna formacijska koreografija  „2 Cellos for Jackson“  bila je 7., mala grupa „Proud Marry“ 6. , a par Marko Šobak i Vendy Zajec 4. 

 

Na natjecanju je sudjelovalo oko 4000 natjecatelja iz 35 zemalja (od Japana, Južne Afrike, Amerike i Kanade, te naravno većine Europskih zemalja) sa 4 kontinenta čime je ovo natjecanje postalo najveće natjecanje u plesu na svijetu.