Gostovanje Plesne skupine "The Spirit" u Ljubljani

Slijedom dugogodišnje uspješne suradnje s Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti putem recipročnih sudjelovanja plesnih ansambala na državnim susretima, a po odabiru selektora, ove je godine Plesna skupina „The Spirit“ iz Pazina predstavljala Hrvatsku na Festivalu plesne ustvarjalnosti mladih „Živa 2011“.

Program se odvijao u Ljubljani, u kazalištu Španski borci, od 24. do 26. 11. 2011., a kako je vidljivo iz programa, „The Spirit“ je nastupila 26.11.2011., u subotu, u sklopu plesnih minijatura kao prva koreografija u večernjem dijelu programa pod nazivom "Prelij se v plesni gib". Djevojke su odradile kvalitetan nastup i tako nastavile uspješnu suradnju dviju organizacija u vidu recipročnih gostovanja na nacionalnim susretima.

Festival je godišnji događaj u organizaciji JSKD-a od 1975. i predstavlja presjek trenutne plesne kreativnosti odabranih plesnih skupina i pojedinaca iz svih krajeva Slovenije. Ime festivala posvećeno je Živi Kraigher poznatoj pedagoginji, koreografkinji i dugogodišnjoj voditeljici Odsjeka ekspresivnog plesa u SGBŠ u Ljubljani, jednoj od utemeljiteljica suvremenog plesa u Sloveniji i njegove naknadne implementacije u širem obliku.