Poziv za 24. susret hrvatskih plesnih ansambala

24. susret hrvatskih plesnih ansambala održat će se 01. i 02. lipnja 2013. u Zorin domu, u KarlovcuPo prvi put otvaramo mogućnost prijave plesne predstave u trajanju do 40 minuta. Prijavnice, snimke, tekst i fotografije primaju se zaključno s 15.3.2013. Prijava za Susret je važeća ukoliko je podmirena članarina HSK-u za 2013. godinu.

 

 

 

 

 

Ove godine uvodimo i neke novosti kako bi Susret učinili zanimljivijim za sve sudionike. Susret ponovno organiziramo u dva dana, nastavljamo plesnu suradnju sa Slovenijom i Češkom, dajemo mogućnost ansamblima da prikažu svoj rad u vidu izložbi i prezentacija. Stoga molimo ansamble koji u tekućoj godini slave svoju obljetnicu da nam se pravovremeno jave. 

Nastavljamo i sa Razglednicom Hrvatskog sabora kulture gdje će nastupiti najbolji ansambli i skupine sa svih 9 državnih susreta koje HSK organizira tokom godine u cijeloj Hrvatskoj. Prema tome, dvije najbolje plesne skupine, po ocjeni stručnog povjerenstva (u sastavu Vlasta Kaurić, Vladimira Vrhovšek i Tihomir Kološić), sudjelovat će na toj manifestaciji.

Ri Dance, Razglednica Hrvatskog sabora kulture 2012.

Također želimo podsjetiti na određene propozicije Susreta kako bi se izbjegle nepotrebne programske i organizacijske poteškoće. Dobna granica je 12, što znači da najmlađi plesač može imati 12 godina. Prijavljuju se 3 točke u trajanju do 5 minuta svaka putem prijavnice (na dnu stranice) od kojih će komisija odabrati najkvalitetnije. Uz nju se dostavlja i snimka (DVD ili youtube) ali u kostimima u kojima se nastupa. Uz to je potrebno priložiti i tekst o ansamblu, (do 1/2 stranice, A4, tahoma 10) kao i fotografiju za potrebe programske knjižice. Molimo da se držite odrednica o veličini i fontu slova i da šaljete fotografije u što jačoj rezoluciji (iznad 400 KB).

23. susret hrvatskih plesnih ansambala, Karlovac 2012.

Nadamo se odazivu kao i do sada, te vas do 24. Susreta srdačno pozdravljamo!

23. susret hrvatskih plesnih ansambala, Karlovac 2012.