I dalje je na snazi obustava programa i proba udruga KUA

Poštovani,
unatoč zajedničkom zagovaranju naših članica i HSK-a da se dozvoli održavanje proba svim udrugama kulturno-umjetničkog amaterizma na način da pritom ne smije doći do kontakta između članova, odnosno na posve jednaki način kao što je dopušteno održavanje amaterskih sportskih treninga prilikom čega ne smije doći do kontakta, obavještavamo Vas kako nažalost nismo uspjeli u realizaciji navedenog.
Stoga i nadalje stoji na snazi nužna epidemiološka mjera obustave održavanja svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa i manifestacija te proba amaterskih sastava, družina i zborova.

S druge pak strane, novom Odlukom o izmjenama i dopuni Odluke (6. izmjena, stupila je na snagu 13. ožujka 2021.) dopušteno je održavanje amaterskih sportskih natjecanja na otvorenom što uz dopušteni trening amaterskih sportaša u zatvorenim prostorima postavlja temeljno pitanje jednakosti građana koji se bave amaterskim sportom u odnosu na bavljenje amaterskom kulturom koja je po pitanju održavanja programa i proba u obustavi. Uz spomenuto pitanje jednakosti građana može se postaviti dodatno pitanje razmjernosti i svrhovitosti takve Odluke.
U nastavku članka možete pronaći Odluku o izmjenama i dopuni odluke (6. izmjena) koja je stupila na snagu 13. ožujka 2021. te 5. izmjenu iste Odluke radi lakšeg praćenja nastalih izmjena.
Hrvatski sabor kulture raspravit će ovu problematiku na izvanrednoj sjednici Upravnog odbora HSK-a koja će biti održana u srijedu, 17. ožujka 2021. godine s početkom u 16 sati te Vas izvijestiti o zaključcima.