MEĐUNARODNI KAZALIŠNI FESTIVAL

Održan 15. Međunarodni festival amaterskih kazališta po drugi puta u čakovečkom Centru za kulturu. Tri iznimne predstave, predstavnici Srbije, Slovenije i Hrvatske nasmijale su i rasplakale publiku, a po završetku Festivala dodijeljen je i Grand Prix Grada Čakovca kao nagrada publike.

Kraj rujna obilježit će Međunarodni festival amaterskih kazališta s najboljim kazališnim predstavama iz regije. Predstavnici Slovenije, Srbije i Hrvatske 28. rujna zaigrat će na čakovečkim „daskama koje život znače“.

Međunarodni festival amaterskih kazališta bio je dio velikog Festivala hrvatskih kazališnih amatera punih 13 godina, a od prošle godine je premijerno održan u Čakovcu, što se pokazalo izuzetno dobrim potezom budući da je Čakovec centar regije koja broji najviše kazališnih amaterskih skupina.

Uz predstavnike 59. Festivala hrvatskih kazališnih amatera – Priločku amatersku scenu s predstavom „Glumci“ čiji je glavni glumac ponio nagradu za svoju ulogu – na 15. Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta predstavit će se i Poetski teatar iz Obrenovca (Srbija) s višestruko nagrađivanom predstavom "Migrantkinja Lejl ili daleko je Hajdelberg". Na 57. Linhartovom srečanju koji se održava svake godine u Postojni u Sloveniji najuspješnija predstava bila je „Petelinji zajtrk“ Franca Ferija Lainščeka u izvedbi Šentjakobskog gledališča i Gledališča Toneta Čufarja iz Jesenica. Ista predstava ponijela je kući i nagradu za mušku ulogu.

Tijekom cijelog dana publika će moći uživati u izvrsnim ostvarenjima, a ulaz na predstave je besplatan. Materijalnu potporu Festivala u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije osigurali su Ministarstvo kulture RH, Grad Čakovec i Međimurska županija.

Program potražite na dnu stranice.