KOPRIVNIČANI IGRALI U BUGOJNU

Prošlogodišnji pobjednici Festivala hrvatskih kazališnih amatera - skupina Kaotis teatralis Dramskog studija Ludens teatra predstavila se pobjedničkom predstavom "Ispod površine" bosansko-hercegovačkoj publici u Bugojnu na 47. Teatarskom festivalu Fedra.

Hrvatski sabor kulture nastavlja i njeguje uspješnu međunarodnu kulturnu suradnju s Kulturno-sportskim centrom (KSC) Bugojno – BiH razmjenom najboljih predstava kazališnih amatera Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U 2019. godini suradnja je nastavljena gostovanjem skupine Kaotis teatralis Dramskog studija Ludens teatra iz Koprivnice na 47. Teatarskom festivalu „Fedra“, najstarijem festivalu amaterskih kazališta u Bosni i Hercegovini, koji je održan od 13. do 20. srpnja 2019. u organizaciji KSC-a Bugojno u suradnji s Teatrom „Fedra“.

Mladi i talentirani glumci Hrvatsku su predstavili s predstavom „Ispod površine“ čiji je tekst nastao kolektivnim autorstvom skupine, a režiju potpisuje Karlo Kučanda. Predstava je na 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera dobila nagradu za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju te posebnu nagradu povjerenstva za kolektivnu igru.

Predstava „Ispod površine“ odigrana je 19. srpnja 2019. s početkom u 19:00 sati u kazališnoj dvorani Kulturno-sportskog centra Bugojno.


U natjecateljskom programu 47. „Fedre“ nastupilo je 8 odabranih amaterskih kazališta BiH prema odabiru selektora, a festivalski program obogatilo je nekoliko revijalnih predstava i programa.