Pravila 27. Susreta tamburaških orkestara i sastava

Na 14. sjednici Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture održanoj 20. prosinca 2019. godine usvojena su Pravila 27. Susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava koji će biti održan u Dugom Selu, 14. (orkestri) i 15. (sastavi) studenoga 2020. godine.

Usvojene su izmjene Pravila koje se tiču selekcije za 27. Susret na način: 

Sudionici će biti odabrani sa županijskih smotri (ukoliko budu održane), a ansambli iz županija u kojima smotre neće biti održane bit će odabrani za Susret na temelju video snimaka prijavljenih programa (šalju se poveznicom).

 

Ujedno Vas obavještavamo da smo prolongirali datum selekcije tamburaških orkestara i sastava koja će biti realizirana putem županijskih smotri (ukoliko budu održane) ili pomoću video snimaka i to zaključno do 11. listopada 2020.
Stoga vas molimo da nam prijavnice za 27. Susret dostavite na adresu elektroničke pošte tajnik@hrsk.hr najkasnije do 27. rujna 2020., a poveznicu na video snimke do najkasnije 11. listopada 2020.

Kako su neke udruge započele s radom na izradi skupih video snimki za prijavu svojih izvedbi na manifestacije u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, ovim pojašnjenjem želimo dodatno istaknuti da video snimke mogu biti izrađene kvalitetnijim pametnim telefonom koji zasigurno posjeduju neki od vaših članova te po tom pitanju nije potrebno trošenje dodatnih sredstava udruga posebice u ovim okolnostima, odnosno HSK-a ne traži nikakve skupe video produkcije izvedbi vaših udruga, dovoljno će biti da nam uz prijavnicu pošaljete i poveznicu na audio-video dokumentarnu snimku iz koje će selektor moći dobiti uvid u elemente vrednovanja, a koji se traže u pravilima pojedinih manifestacija.
Na dnu stranice možete pronaći poveznice za Pravila, Prijavnicu i Obrazac obavijesti o održavanju smotre.