PRAVILA KNJIŽEVNOG I LIKOVNOG NATJEČAJA 2022.

Dragi članovi, radujemo se novoj 2022. godini, natječajima i susretima s vama. Pred nama su 41. Susret hrvatskih zavičajnih književnika i 38. Susret likovnih stvaralaca. U nastavku pronađite pravila Susreta i informacije o terminima raspisivanja natječaja.

Opširnije...

37.Susret likovnih stvaralaca i izložba najboljih u Otočcu

Najuspješnije hrvatske likovne udruge i autori okupili su se u Otočcu 23. listopada 2021. na 37. Susretu likovnih stvaralaca i pratećoj izložbi radova odabranih na godišnjem likovnom natječaju Hrvatskog sabora kulture. Domaćin i suorganizator izložbe i Susreta  Gacko pučko otvoreno učilište Otočac otvorilo je vrata brojnim hrvatskim likovnim udrugama, autorima i zaljubljenicima u likovnu umjetnost, a u svečanom programu Susreta dodijeljene su ovogodišnje nagrade, pohvale i priznanja Hrvatskog sabora kulture. Tko su ovogodišnji laureati, pročitajte u nastavku.

Opširnije...

OBJAVLJENA „IZGUBLJENA RIJEKA“ NADE VUKAŠINOVIĆ

Dvanaesto izdanje u Književnoj biblioteci HSK-a knjiga je kratkih priča „Izgubljena rijeka“ nagrađivane autorice Nade Vukašinović, članice Hrvatskog sabora kulture-a. Knjigu je uredio istaknuti hrvatski književnik Miroslav Mićanović, a za izvrsnu recenziju zaslužna je književnica Božica Jelušić. Knjiga je objavljena u 2021. godini uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, u nakladi Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA 2021.

Likovni natječaj Hrvatskog sabora kulture 2021. završen je izborom radova za 37. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta.
Članovi Prosudbenog povjerenstva likovnog natječaja HSK-a 2021.: Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja i slikar Zoran Homen, pregledavši ukupno 313 pristiglih radova: 289 radova iz 31 prijavljene likovne udruge i 24 rada samostalno prijavljenih autora, odabrali su radove za izložbu 37. Susreta likovnih stvaralaca. Rezultate natječaja pronađite u nastavku.

Opširnije...

Putopisna online radionica: S NOTESOM U RUCI

Na novoj književnoj HSK radionici okupili smo ljubitelje putovanja koji svoje utiske i doživljaje vole zabilježiti tj. vole putpisati. Online radionica „S NOTESOM U RUCI“  pod vodstvom književnika i novinara Tomislava Šovagovića uspješno je održana 25. i 26. lipnja 2021. putem ZOOM platforme.

Opširnije...

ODRŽAN 40. SUSRET HRVATSKIH ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA

Družili smo se u virtualnom svijetu stihova, priča i dramskih situacija na jubilarnom 40. Susretu hrvatskih zavičajnih književnika koji je održan u subotu, 19. lipnja 2021. putem ZOOM platforme, uz prijenos uživo na Facebooku Hrvatskog sabora kulture. I ove godine zbog specifičnih epidemioloških okolnosti i ograničenja okupljanja Susret je održan u online izdanju. Jubilarni Susret, koji je okupio brojne zavičajne književnike iz gotovo cijele Hrvatske, realiziran je prigodno u Godini čitanja uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH. 

Opširnije...

ONLINE RADIONICA - SLIKANJE AKRILOM

Iza nas je još jedna uspješna online likovna radionica - SLIKANJE AKRILOM. Slikali smo pejsaž rijeke Dobre uz izvrsne video materijale, komentare i savjete akademske slikarice Aleksandre Gorete te analizu radova vrijednih sudionika 🎨. Radionica je održana 7. i 14. lipnja 2021. putem mrežne platforme ZOOM, uz samostalan rad sudionika na vlastitom likovnom djelu. U nastavku pročitajte kako je bilo te pogledajte IZLOŽBU radova sudionika.

Opširnije...

PROMOCIJA KNJIGE MRMOR VALOVA Nine Kovačić

Deveto izdanje u Književnoj biblioteci HSK-a je haiku zbirka MRMOR VALOVA / THE MURUMUR OF WAVES nagrađivane autorice, članice HSK-a Nine Kovačić. Svoje mjesto u ovoj su zbirci našli autoričini radovi napisani u kratkim formama japanske tradicijske književnosti (haiku, senryu, haiga). Jedva dočekana promocija zbirke održana je 15. lipnja 2021. u predivnom ambijentu Art Parka na Ribnjaku s početkom u 18 sati. U nastavku pogledajte kako je bilo na promociji te pročitajte odlične recenzije i osvrte na ovu vrijednu haiku zbirku.

Opširnije...

REZULTATI KNJIŽEVNOG NATJEČAJA 2021.

Na ovogodišnjem književnom natječaju sudjelovalo je ukupno 120 autora sa čak 459 književnih djela (395 pjesama, 48 proznih radova i 16 dramskih djela) na štokavskom, kajkavskom i čakavskom narječju. U nastavku pronađite rezultate natječaja i otkrijte koji su autori svojim poetskim, proznim i dramskim radovima izborili sudjelovanje na 40. Susretu hrvatskih zavičajnih književnika koji će 19. lipnja 2021. biti održan u online izdanju.

Opširnije...

OBJAVLJEN LIKOVNI NATJEČAJ 2021.

Otvoren je natječaj za ovogodišnji 37. Susret likovnih stvaralaca koji će, ukoliko to dopusti epidemiološka situacija i propisane mjere, biti održan 23. listopada 2021. u izložbenom prostoru suorganizatora - Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac gdje će od 17. 9. do 23. 10. 2021. biti postavljena izložba Susreta. Pošaljite svoje radove na natječaj jer možda će baš vaš rad biti dio izložbe ovogodišnjeg Susreta. Više informacija o prijavama i uvjetima natječaja pronađite u nastavku.
***U slučaju nastavka loše epidemiološke situacije i strogih mjera, realizacija Susreta i izložbe bit će prilagođena online formatu.

Opširnije...