Održana online radionica "SLIKAMO ULJEM"

Nakon uspješno održane 1. online likovne radionice te iskazanog interesa zadovoljnih sudionika, Hrvatski sabor kulture pripremio je u suradnji s akademskom slikaricom Olenom Sokolovskom novu online likovnu radionicu pod nazivom „Slikamo uljem“. Radionica je  uspješno održana 9. i 12. listopada 2020. putem ZOOM platforme.

Opširnije...

ODRŽAN ONLINE 36. SUSRET LIKOVNIH STVARALACA

U izazovnoj 2020. godini i specifičnoj epidemiološkoj situaciji, Susret likovnih stvaralaca po prvi puta je, u svom 36. izdanju, održan ONLINE uz prikaz online izložbe radova odabranih na ovogodišnjem likovnom natječaju HSK-a. Susret je u virtualnom okruženju okupio brojne hrvatske likovne udruge i autore, a u programu su uživo proglašeni ovogodišnji dobitnici priznanja i nagrada HSK-a uz javljanja i razgovore sa članovima Povjerenstva i dobitnicima nagrada. Kako je bilo pročitajte i pogledajte u nastavku.

Opširnije...

REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA 2020.

Hrvatski sabor kulture uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH organizira 36. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta koji će ove godine, kako je najavljeno, zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom te mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite po prvi puta biti održani u online izdanju. U nastavku pronađite rezultate likovnog natječaja 2020. i detaljne informacije o održavanju prvog online likovnog Susreta HSK-a.

Opširnije...

ODRŽAN ONLINE 39. SUSRET ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA

U ovoj, svima nam neobičnoj godini, susreli smo se u virtualnom svijetu stihova, kratkih priča i dramskih situacija proizašlih iz pera zavičajnih književnika na ONLINE 39. Susretu hrvatskih zavičajnih književnika koji je održan 27. lipnja 2020. putem ZOOM platforme uz prijenos uživo na Facebooku Hrvatskog sabora kulture. U bogatom i interaktivnom programu virtualno smo se susreli s brojnim zavičajnim književnicima iz raznih krajeva Lijepe naše uz odlične interpretacije samih autora i izvrsnog Roberta Kurbaše te osvrte i javljanje članova Povjerenstva koji su proglasili ovogodišnje dobitnike plaketa, pohvalnica i priznanja HSK-a. U nastavku pročitajte kako je bilo i otkrijte tko su ovogodišnji laurati i dobitnici zasluženih priznanja za književna dostignuća te pogledajte video snimku Susreta.

Opširnije...

REZULTATI KNJIŽEVNOG NATJEČAJA 2020.

Na ovogodišnji književni natječaj pristiglo je čak 430 radova (358 poetskih radova, 53 prozna rada i 19 dramskih djela) na štokavskom, kajkavskom i čakavskom narječju.  Prosudbeno povjerenstvo djelovalo je u sastavu: Miroslav Mićanović, književnik, dr. art., dr. sc. Mira Muhoberac, teatrologinja, kazališna kritičarka, akademska dramaturginja i redateljica te Dorta Jagić, pjesnikinja i spisateljica. Pročitavši sve pristigle radove, Povjerenstvo je odabralo sudionike 39. Susreta hrvatskih zavičajnih književnika koji će ove godine po prvi puta biti održan u ONLINE izdanju. Rezultate natječaja pronađite u nastavku.

Opširnije...

Radionica: ONLINE PUTOVANJE U SREDIŠTE KRATKE PRIČE

Prva književna online radionica "Online putovanje u središte kratke priče" uspješno je održana 22. i 23. svibnja 2020. Na dvodnevnom "putovanju" s HSK-om i književnikom Miroslavom Mićanovićem sudjelovalo je više od 30 polaznika radionice. U nastavku pročitajte kako je bilo.

Opširnije...

USPJEŠNO ODRŽANA 1. ONLINE LIKOVNA RADIONICA

Uspješno je završena PRVA ONLINE RADIONICA HSK-a! Po prvi puta educirali smo naše likovne stvaratelje iz raznih krajeva Hrvatske putem online radionice. 40-ak polaznika pod vodstvom akademske slikarice Olene Sokolovske usavršavalo je svoja slikarska umijeća u tehnici akvarela, uz brojne savjete, video vježbe, samostalan rad na temelju predložaka, stručnu analizu nastalih radova, a imali smo čast i uživo pratiti nastajanje likovnoga rada voditeljice Olene Sokolovske. 

Opširnije...

KNJIŽEVNI I LIKOVNI NATJEČAJI I SUSRETI U 2020.

Dragi književni i likovni stvaratelji, i u 2020. godini Hrvatski sabor kulture organizira Susret hrvatskih zavičajnih književnika i Susret likovnih stvaralaca. U nastavku pronađite pravila Susreta i informacije o terminima raspisivanja natječaja.

Opširnije...

REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA 2019.

Održan 35. Susret likovnih stvaralaca u Krapini!

Opširnije...

38. SUSRET HRVATSKIH ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA I SEMINAR

Stihovi, riječi, rime, priče, eseji, pripovijetke pa i poneka gluma mogla se čuti u subotu s 3. kata Zvonimirove 17. U Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture okupili su se po 38. puta amaterski književnici iz cijele Hrvatske kako bi predstavili svoja umjetnička ostvarenja.

Opširnije...