LIKOVNI NATJEČAJ 2020.

Otvoren je LIKOVNI NATJEČAJ 2020. za 36. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta koji će ove godine zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom te mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite po prvi puta biti održani u online izdanjuPozivamo likovne stvaratelje – članove neprofesionalnih likovnih udruga/sekcija i samostalne neprofesionalne likovne stvaratelje (koji nisu članovi likovnih udruga/sekcija) da pošalju svoje radove na natječaj HSK-a putem kojega će biti odabrana djela za prvu online izložbu i virtualni Susret likovnih stvaralaca u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

REZULTATI KNJIŽEVNOG NATJEČAJA 2020.

Na ovogodišnjem književnom natječaju sudjelovalo je ukupno 110 autora sa čak 430 književnih djela (358 poetskih radova, 53 prozna rada i 19 dramskih djela) na štokavskom, kajkavskom i čakavskom narječju.  Prosudbeno povjerenstvo djelovalo je u sastavu: Miroslav Mićanović, književnik, dr. art., dr. sc. Mira Muhoberac, teatrologinja, kazališna kritičarka, akademska dramaturginja i redateljica te Dorta Jagić, pjesnikinja i spisateljica. Pročitavši sve pristigle radove, Povjerenstvo je odabralo sudionike 39. Susreta hrvatskih zavičajnih književnika koji će ove godine po prvi puta biti održan u ONLINE izdanju. Više o održavanju Susreta i rezultate natječaja pronađite u nastavku.

Opširnije...

Radionica: ONLINE PUTOVANJE U SREDIŠTE KRATKE PRIČE

Prva književna online radionica "Online putovanje u središte kratke priče" uspješno je održana 22. i 23. svibnja 2020. Na dvodnevnom "putovanju" s HSK-om i književnikom Miroslavom Mićanovićem sudjelovalo je više od 30 polaznika radionice. U nastavku pročitajte kako je bilo.

Opširnije...

USPJEŠNO ODRŽANA 1. ONLINE LIKOVNA RADIONICA

Uspješno je završena PRVA ONLINE RADIONICA HSK-a! Po prvi puta educirali smo naše likovne stvaratelje iz raznih krajeva Hrvatske putem online radionice. 40-ak polaznika pod vodstvom akademske slikarice Olene Sokolovske usavršavalo je svoja slikarska umijeća u tehnici akvarela, uz brojne savjete, video vježbe, samostalan rad na temelju predložaka, stručnu analizu nastalih radova, a imali smo čast i uživo pratiti nastajanje likovnoga rada voditeljice Olene Sokolovske. 

Opširnije...

KNJIŽEVNI I LIKOVNI NATJEČAJI I SUSRETI U 2020.

Dragi književni i likovni stvaratelji, i u 2020. godini Hrvatski sabor kulture organizira Susret hrvatskih zavičajnih književnika i Susret likovnih stvaralaca. U nastavku pronađite pravila Susreta i informacije o terminima raspisivanja natječaja.

Opširnije...

REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA 2019.

Održan 35. Susret likovnih stvaralaca u Krapini!

Opširnije...

38. SUSRET HRVATSKIH ZAVIČAJNIH KNJIŽEVNIKA I SEMINAR

Stihovi, riječi, rime, priče, eseji, pripovijetke pa i poneka gluma mogla se čuti u subotu s 3. kata Zvonimirove 17. U Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture okupili su se po 38. puta amaterski književnici iz cijele Hrvatske kako bi predstavili svoja umjetnička ostvarenja.

Opširnije...

ODRŽAN LIKOVNI SEMINAR U POPOVAČI

Popovača je tijekom vikenda 23. i 24. ožujka 2019. bila centar likovnog stvaralaštva. Likovnjaci iz čitave Hrvatske okupili su se ondje kako bi usavršili svoj talent u tehnici ulje na platnu. Uz vodstvo akademske slikarice Aleksandre Gorete još jednom je nastao niz kvalitetnih slikarskih radova.

Opširnije...

PREDSTAVLJENA OSMA KNJIGA IZ KNJIŽEVNE BIBLIOTEKE HSK-A

Nakon uspješno održane promocije knjige „Cipele od senja“ u rodnoj Koprivnici, autorica Zdenka Čavić predstavila je zbirku i u Velikoj dvorani svog nakladnika Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE "GRAD V SREDINI SVETA"

U listopadu 2018. godine izdana je knjiga „Grad v sredini sveta“ autora Aleksandra Horvata, koji je nekoliko puta pohvaljen na Susretima hrvatskih zavičajnih književnika HSK-a, a jedna od pjesama sa Susreta se nalazi i u knjizi. Promocija knjige održana je 22. veljače 2019. u Zagrebu u Velikoj dvorani HSK-a.

Opširnije...