Pravila 27. Susreta tamburaških orkestara i sastava

Na 14. sjednici Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture održanoj 20. prosinca 2019. godine usvojena su Pravila 27. Susreta hrvatskih tamburaških orkestara i sastava koji će biti održan u Dugom Selu, 14. (orkestri) i 15. (sastavi) studenoga 2020. godine.

Usvojene su izmjene Pravila koje se tiču selekcije za 27. Susret na način: 

Sudionici će biti odabrani sa županijskih smotri (ukoliko budu održane), a ansambli iz županija u kojima smotre neće biti održane bit će odabrani za Susret na temelju video snimaka prijavljenih programa (šalju se poveznicom).

 

Opširnije...

TAMBURAŠKI SEMINAR U SL. BRODU

Seminar za voditelje i članove tamburaških orkestara i sastava održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a u suradnji s Folklornim ansamblom Broda dana 7. i 8. ožujka 2020. u Radničkom domu u Slavonskom Brodu. Seminar su vodili Dražen Varga i Petar Varga, a bio je namijenjen polaznicima koji do sad nisu imali priliku voditi tamburaški orkestar, kao i glazbenicima, učiteljima glazbe, glazbenim amaterima i drugima.

Opširnije...

Rezultati 26. Susreta tamburaških orkestara i sastava

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 2. i 3. studenoga 2019. održan je 26. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

 

 Opširnije...

Seminar za voditelje i članove tamburaških ansambala 2019.

Seminar za voditelje i članove tamburaških orkestara i sastava održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a  u suradnji s HPD-om "Rodoljub" Virovitica dana 9. i 10. 3. 2019. u Virovitici. Seminar su vodili Dražen Varga i Petar Varga u prostorijama nekadašnjeg Vatrogasnog doma i Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitica.

Opširnije...

Održan 25. Susret hrvatskih tamburaša

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 3. i 4. studenoga 2018. održan je 25. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. 

Opširnije...

Seminar pod vodstvom Dražena i Petra Varge u Vukovaru

SEMINAR ZA VODITELJE I ČLANOVE TAMBURAŠKIH ORKESTARA I SASTAVA održan je u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a  u suradnji s tamburašima HKGD-a “DUNAV“ Vukovar dana 10. i 11. ožujka 2018. u VukovaruSeminar je vodio Dražen Varga uz asistenta Petra Vargu u prostorijama HKGD-a na  Adresi: J.J.Strossmayera 20, 32000 VUKOVAR.

Opširnije...

24. Susret tamburaša, 4. i 5. 11. 2017.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 4. i 5. studenoga 2017. održan je 24. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Opširnije...

Seminar Dražena i Petra Varge održan u Zagrebu

SEMINAR ZA VODITELJE I ČLANOVE TAMBURAŠKIH ORKESTARA I SASTAVA održan je pod vodstvom Dražena Varge i asistenta Petra Varge u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, dana 25.-26.3.2017. u Zagrebu. Prvi dio Seminara (25.3.2017.) održan je u prostorijama Osnovne škole Šestine (Adresa: Podrebernica 13, 10 000 Zagreb) u suradnji s učenicima Osnovne škole Šestine, dok je drugi dio Seminara održan u prostorijama Hrvatskog sabora kulture (Adresa: Ulica Kralja Zvonimira 17) u suradnji s tamburaškom sekcijom KUD-a „Klas“ iz Podsuseda.

Opširnije...

23. susret tamburaških orkestara i sastava, 5.-6.11.2016.

 U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 5. i 6. studenoga 2016. održan je 23. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.
              

Opširnije...

SEMINAR ZA VODITELJE TAMBURAŠKIH ORKESTARA 2016.

SEMINAR ZA VODITELJE I ČLANOVE TAMBURAŠKIH ORKESTARA I SASTAVA održan je 2. i 3. 4. 2016. u Zaboku u prostorijama Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku (Adresa: Đački put 1, Zabok). Seminar su osmislili i vodili iskusni i nagrađivani pedagog Dražen Varga i Petar Varga uz pomoć dva dječja demonstracijska tamburaška orkestra: Tamburaškog orkestra KUD-a Klas iz Podsuseda i Tamburaškog orkestra Osnovne glazbene škole „Ksaver Šandor Gjalski“ iz Zaboka.

Opširnije...