23. susret tamburaških orkestara i sastava, 5.-6.11.2016.

 U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 5. i 6. studenoga 2016. održan je 23. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.
              

Opširnije...

SEMINAR ZA VODITELJE TAMBURAŠKIH ORKESTARA 2016.

SEMINAR ZA VODITELJE I ČLANOVE TAMBURAŠKIH ORKESTARA I SASTAVA održan je 2. i 3. 4. 2016. u Zaboku u prostorijama Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku (Adresa: Đački put 1, Zabok). Seminar su osmislili i vodili iskusni i nagrađivani pedagog Dražen Varga i Petar Varga uz pomoć dva dječja demonstracijska tamburaška orkestra: Tamburaškog orkestra KUD-a Klas iz Podsuseda i Tamburaškog orkestra Osnovne glazbene škole „Ksaver Šandor Gjalski“ iz Zaboka.

Opširnije...

22. susret tamburaških orkestara i sastava

       U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 3. i 4. listopada 2015. održan je 22. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Opširnije...

Seminar za voditelje i članove KUD-ova 2015.

Seminar za voditelje koncertnih tamburaških orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, održan je dana 18. i 19. travnja 2015. u Slavonskom Brodu, pod vodstvom Mihaela Ferića i Nikole Novosela. Ovaj je seminar ostvaren u suradnji s Folklornim ansamblom Broda, u Radničkom domu. Seminar je proširen, osim na voditelje orkestara i na voditelje i na članove kulturno umjetničkih udruga s obzirom na potrebe terena, te zainteresiranost udruga.

Opširnije...

Seminar za tamburaše u Draganiću

Hrvatski sabor kulture i Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije zajednički su održali Seminar za tamburaše i voditelje tamburaških orkestara i sastava pod pokroviteljstvom Karlovačke županije dana 6. i 7. prosinca 2014. godine u prostorijama Kulturnog centra Draganić, na adresi: Draganići 6, 47201 Draganić.

Seminar je održan u suradnji s tamburaškim orkestrom i sastavom KUD-a Sv. Juraj iz Draganića, pod vodstvom dirigenata Stjepana Fortune i Matije Fortune.

Opširnije...

21. susret tamburaških orkestara i sastava, 4.-5.10.2014.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 4. i 5. listopada 2014. održan je 21. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

Opširnije...

Odabrani članovi Savjeta za tamburašku glazbu HSK

Upravni odbor Hrvatskog sabora kulture na 11. sjednici održanoj 24. svibnja 2014. (na temelju članka 43. Statuta Hrvatskog sabora kulture i Javnog poziva od 27.2.2014.) donio je ODLUKU o imenovanju članova Stručnih savjeta Hrvatskog sabora kulture. Članovi Stručnih savjeta imenuju se na četiri godine.

Opširnije...

Seminar za voditelje tamburaških orkestara u Samoboru

Seminar za voditelje koncertnih tamburaških orkestara, umjesto najavljenog datum 26. i 27.04. 2014. održan je dana 24. i 25. 05. 2014. u Samoboru, pod vodstvom dirigenta Siniše Leopolda. Seminar je održan u suradnji s Mlađim orkestrom Tamburaškog društva „Ferdo Livadić“, Samobor i njihovom dirigenticom Petrom Vojvodić, u prostorijama Društva na adresi: Trg Matice Hrvatske 3, Samobor (prostor unutar Glazbene škole „Ferdo Livadić“). 

Opširnije...

20. susret tamburaških orkestara i sastava, 5.10.2013.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela i KUD-a „Preporod“, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 5. listopada 2013. održan je jubilarni 20. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava kojim se obilježila 65. obljetnica djelovanja Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

Seminar za voditelje i dirigente tamburaških orkestara

Seminar za voditelje i dirigente koncertnih tamburaških orkestara u organizaciji Hrvatskog sabora kulture održao se 18. i 19. 05. 2013. godine u Križevcima, u Maloj dvorani Hrvatskog doma (dvorana Glazbene škole Alberta Štrige, II kat, A. G. Matoša 4, Križevci).

Opširnije...