50. SUSRET HRVATSKIH PJEVAČKIH ZBOROVA

50. Susret hrvatskih pjevačkih zborova održan je dana 7. i 8. listopada 2017. u Gradu Rovinju u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. Ovaj ugledan zborski festival nacionalna je manifestacija koju od 1968. godine organizira Hrvatski sabor kulture sa ciljem predstavljanja najvrjednijih ostvarenja amaterskog zborskog pjevanja u Republici Hrvatskoj. 

Opširnije...

49. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Susret hrvatskih pjevačkih zborova zborski je festival od nacionalne važnosti s dugogodišnjom tradicijom koji na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske zborove s više od 500 pjevača. Ova razglednica hrvatskog zborskog amaterizma zamišljena je kao natjecanje i susret ljubitelja zborskog pjevanja koju Hrvatski sabor kulture kontinuirano održava od 1968. godine, s ciljem okupljanja i poticanja amatera i njihovog sustavnog razvoja.

49. izdanje Susreta održano je 8.-9. listopada 2016. godine, po prvi puta u Gradu Rovinju, uz pokroviteljstvo Istarske županije i materijalnu potporu Ministarstva kulture RH. Uz Hrvatski sabor kulture, organizaciju Susreta ove su godine potpisali Maistra d.d. i Hrvatsko društvo skladatelja, dok su supokrovitelji bili Grad Rovinj i Turistička zajednica Grada Rovinja. Susret je i ove godine snimio i medijski popratio Hrvatski radio.  

Opširnije...

48. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Dana 24. i 25. listopada 2015. u Novigradu-Cittanova održan je 48. Susret hrvatskih pjevačkih zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Susret je ostvaren u suorganizaciji Hrvatskog sabora kulture, Katedre Čakavskog sabora za glazbu Novigrad, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, Lagune Novigrad d.d., uz supokroviteljstvo Istarske županije, Grada Novigrada-Cittanova i Turističke zajednice Grada Novigrada.

Opširnije...

47. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske dana 18. i 19. listopada 2014. godine održan je 47. Susret hrvatskih pjevačkih zborova.  Na Susretu je tijekom dvodnevnog programa nastupilo ukupno 16 zborova s oko 600 pjevača, od kojih su 13 izborili svoje mjesto u natjecateljskom dijelu programa putem županijskih smotri i samostalnih preslušavanja, dok su kao gosti programa nastupili združeni mješoviti zborovi „Joakim Rakovac“ i „Mosaico“ ZT iz Poreča i vokalna skupina „Gallina“ iz Ljubljane.

Opširnije...

46. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske 12. i 13. listopada 2013. godine u Novigradu - Cittanova održan je 46. Susret hrvatskih pjevačkih zborova.

Opširnije...

45. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske 20. i 21. listopada 2012. godine u Novigradu - Cittanova održan je 45. Susret hrvatskih pjevačkih zborova.U suorganizaciji ovogodišnjeg Susreta već su tradicionalno sudjelovali Katedra Čakavskog sabora za glazbu Novigrad, Hrvatsko društvo skladatelja HDS-ZAMP, Laguna Novigrad d.d., dok su supokrovitelji Susreta bili Istarska županija, Grad Novigrad-Cittanova i Turistička zajednica Grada Novigrada.

Opširnije...

Seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava

 

U Karlovcu se 11. i 12. svibnja 2012., u prostorijama Doma Hrvatske vojske Zrinski (Marina Držića 4), u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a u suradnji s mješovitim zborom Chorus Carolostadien održao seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava. Seminar je vodio dirigent Sebastjan Vrhovnik.

 

Opširnije...

44. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

44. Susret hrvatskih pjevačkih zborova održao se 22. i 23. listopada 2011. godine već tradicionalno u Novigradu - Cittanova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Opširnije...

Seminar 2011., Križevci

Seminar je održan 21. 5. u Križevcima u prostorijama Glazbene škole „Albert Štriga“ u suradnji sa ravnateljicom Glazbene škole Brankom Špoljar i Hrvatskim pjevačkim društvom „Kalnik“ iz Križevaca.

Opširnije...

43. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

43. Susret hrvatskih pjevačkih zborova održao se 2. i 3. listopada 2010. godine u Novigradu - Cittanova. Susretu je prethodilo sveukupno 17 selekcija od toga sedam županijskih smotri održanih u Karlovcu, Križevcima, Zaprešiću, Zaboku, Sv. Mariji, Varaždinu i Čazmi te deset samostalnih koncerata održanih u Osijeku, Rijeci, Pazinu, Petrinji, Valpovu, Splitu, Stankovcima, Šibeniku, Zagrebu te Puli na kojima je nastupilo sveukupno 59 pjevačkih zborova.

Opširnije...