WEBINAR: UČINKOVIT I ZABAVAN NAČIN VOĐENJA ZBORSKE PROBE

Hrvatski sabor kulture održao je online glazbeni seminar za zborovođe i pjevače „UČINKOVIT I ZABAVAN NAČIN VOĐENJA ZBORSKE PROBE“ u terminu 4. i 5. srpnja 2020. pod vodstvom Marka Skorina putem ZOOM aplikacije. Riječ je o programu osmišljenom prema Javnom pozivu Hrvatskog sabora kulture za predlaganje online autorskih i originalnih umjetničko-edukativnih seminara i/ili radionica namijenjenih voditeljima amaterskih kulturno-umjetničkih udruga u cilju poboljšanja njihovog rada u uvjetima socijalne distance, kao i ovladavanja digitalnom tehnologijom u svrhu dodatnog rada s pjevačima i zborovima.

Opširnije...

Webinar: VOKALNA TEHNIKA U UVJETIMA SOCIJALNE DISTANCE

Online glazbeni seminar „Vokalna tehnika u uvjetima socijalne distance“ uspješno je održan od 8. do 11. svibnja 2020. pod vodstvom slovenske sopranistice i vokalne pedagoginje Martine Burger. Obzirom na velik broj zborova i malih vokalnih sastava u RH (u članstvu HSK trenutno je 295 pjevačkih zborova, 135 malih vokalnih sastava i 137 izvornih malih vokalnih sastava) kao i njihov onemogućen rad u doba pandemije koronavirusa, Hrvatski sabor kulture i Martina Burger prilagodili su program seminara zborskim dirigentima i pjevačima i njihovom radu na vokalnoj tehnici u uvjetima socijalne distance ostvarujući ga putem web platforme Zoom (https://zoom.us).

Opširnije...

50. SUSRET HRVATSKIH PJEVAČKIH ZBOROVA

50. Susret hrvatskih pjevačkih zborova održan je dana 7. i 8. listopada 2017. u Gradu Rovinju u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. Ovaj ugledan zborski festival nacionalna je manifestacija koju od 1968. godine organizira Hrvatski sabor kulture sa ciljem predstavljanja najvrjednijih ostvarenja amaterskog zborskog pjevanja u Republici Hrvatskoj. 

Opširnije...

49. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Susret hrvatskih pjevačkih zborova zborski je festival od nacionalne važnosti s dugogodišnjom tradicijom koji na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske zborove s više od 500 pjevača. Ova razglednica hrvatskog zborskog amaterizma zamišljena je kao natjecanje i susret ljubitelja zborskog pjevanja koju Hrvatski sabor kulture kontinuirano održava od 1968. godine, s ciljem okupljanja i poticanja amatera i njihovog sustavnog razvoja.

49. izdanje Susreta održano je 8.-9. listopada 2016. godine, po prvi puta u Gradu Rovinju, uz pokroviteljstvo Istarske županije i materijalnu potporu Ministarstva kulture RH. Uz Hrvatski sabor kulture, organizaciju Susreta ove su godine potpisali Maistra d.d. i Hrvatsko društvo skladatelja, dok su supokrovitelji bili Grad Rovinj i Turistička zajednica Grada Rovinja. Susret je i ove godine snimio i medijski popratio Hrvatski radio.  

Opširnije...

48. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

Dana 24. i 25. listopada 2015. u Novigradu-Cittanova održan je 48. Susret hrvatskih pjevačkih zborova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Susret je ostvaren u suorganizaciji Hrvatskog sabora kulture, Katedre Čakavskog sabora za glazbu Novigrad, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, Lagune Novigrad d.d., uz supokroviteljstvo Istarske županije, Grada Novigrada-Cittanova i Turističke zajednice Grada Novigrada.

Opširnije...

47. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske dana 18. i 19. listopada 2014. godine održan je 47. Susret hrvatskih pjevačkih zborova.  Na Susretu je tijekom dvodnevnog programa nastupilo ukupno 16 zborova s oko 600 pjevača, od kojih su 13 izborili svoje mjesto u natjecateljskom dijelu programa putem županijskih smotri i samostalnih preslušavanja, dok su kao gosti programa nastupili združeni mješoviti zborovi „Joakim Rakovac“ i „Mosaico“ ZT iz Poreča i vokalna skupina „Gallina“ iz Ljubljane.

Opširnije...

46. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske 12. i 13. listopada 2013. godine u Novigradu - Cittanova održan je 46. Susret hrvatskih pjevačkih zborova.

Opširnije...

45. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske 20. i 21. listopada 2012. godine u Novigradu - Cittanova održan je 45. Susret hrvatskih pjevačkih zborova.U suorganizaciji ovogodišnjeg Susreta već su tradicionalno sudjelovali Katedra Čakavskog sabora za glazbu Novigrad, Hrvatsko društvo skladatelja HDS-ZAMP, Laguna Novigrad d.d., dok su supokrovitelji Susreta bili Istarska županija, Grad Novigrad-Cittanova i Turistička zajednica Grada Novigrada.

Opširnije...

Seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava

 

U Karlovcu se 11. i 12. svibnja 2012., u prostorijama Doma Hrvatske vojske Zrinski (Marina Držića 4), u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a u suradnji s mješovitim zborom Chorus Carolostadien održao seminar za dirigente zborova i malih vokalnih sastava. Seminar je vodio dirigent Sebastjan Vrhovnik.

 

Opširnije...

44. Susret hrvatskih pjevačkih zborova

44. Susret hrvatskih pjevačkih zborova održao se 22. i 23. listopada 2011. godine već tradicionalno u Novigradu - Cittanova u organizaciji Hrvatskog sabora kulture pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Opširnije...