Poziv na prvi online seminar za voditelje folklornih skupina

Hrvatski sabor kulture uhvatio se u koštac s novonastalom situacijom i pandemijom koronavirusa koja nas je sve zatekla i onemogućila planiranu realizaciju brojnih kulturnih aktivnosti i događanja. Uz pomoć Ministarstva kulture organizirat će neke od planiranih seminara online. Ciklus online seminara i radionica, nastavljamo folklornim seminarom „Kako voditi folklornu grupu“ koji će biti održan 1. - 3. 5. 2020. Online seminar je namijenjen folklornim voditeljima, koreografima  i onima koji to žele postati. U nastavku pročitajte plan i način realizacije online seminara te pronađite upute za sudjelovanje i prijavu. Prijave su otvorene za sve zainteresirane. 

Opširnije...

Natječaj za novo folklorno koreografsko djelo

Hrvatski sabor kulture uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije raspisuje Natječaj za novo folklorno koreografsko djelo namijenjeno folklornim skupinama Cilj je potaknuti istraživanja na terenu te oblikovanje građe za scenu. Rok za prijavu je 31. 10. 2020.


Opširnije...

POZIV NA SUFINANCIRANJE NATJEČAJA ZA NOVU KOREOGRAFIJU

Hrvatski sabor kulture u svom mnogobrojnom članstvu okuplja i veliki broj folklornih amatera. Oni su organizirani u folklorne skupine, ansamble, kulturno-umjetnička društva i svoju tradicijsku baštinu predstavljaju na sceni. U želji da se potakne stvaranje novih koreografskih djela, Hrvatski sabor kulture osmislio je Natječaj kojim bi se, ovisno o financijskim sredstvima, nagradila 1 nova koreografija koja bi bila dostupna za korištenje svim članicama HSK bez naknade. 

Opširnije...

Tiskan novi priručnik Narodna nošnja Požeštine-Biškupci

Iz tiska je izašao novi priručnik za rekonstrukciju Narodne nošnje Požeštine - Biškupci autorice Dubravke Matoković. To je 32. naslov u edicijama o narodnim plesovima i nošnjama Hrvatske u izdanju Hrvatskog sabora kulture. Svečana promocija održat će se 6.2.2020. u Gradskom muzeju Požega s početkom u 18.00 sati. Srdačno ste pozvani!

Opširnije...

Folklorna djelatnost u 2020

Ljubitelji folklorne umjetnosti, organizatori županijskih smotri folklora i samostalnih pregledavanja i folklorni amateri, krećemo u novu sezonu čuvanja i prezentiranja folklorne baštine pa vas želimo informirati o važećim Pravilima susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, kao i najaviti organizaciju i sudjelovanje na seminarima za voditelje folklornih skupina u 2020. 

Opširnije...

26. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

Već tradicionalni 26. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u organizaciji Hrvatskog sabora kulture posljednja dva vikenda u listopadu predstavit će najuspješnije folkloraše iz 13 hrvatskih županija. Dana 19. listopada u Centru za kulturu u Čakovcu predstavit će se odabrane točke u kategoriji koreografiranog folklora, dok će ljepotu izvorne folklorne baštine skupine prikazati na pozornici Rafinerijskog doma u Sisku 26. listopada. 

Opširnije...

8. seminar bunjevačkog stvaralaštva u Tavankutu

Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec iz Tavankuta, ove godine organizira VIII. seminar bunjevačkog stvaralaštva koji će se od 8.-13. srpnja 2019. događati u Tavankutu. 

Opširnije...

8. seminar folklora u BiH

Udruga hrvatskih amaterskih kulturno umjetničkih društava u BiH (UHAKUD u BiH) od 2012. organizira Seminar folklora Hrvata Bosne i Hercegovine koji okuplja mnoštvo mladih iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i dijaspore. VIII. Seminar održat će se od 25. do 28. 07. 2019. u Potocima kod Mostara.

Opširnije...

Folklorni seminar u Splitu

Hrvatski sabor kulture u suradnji s KUD-om "Brodosplit" iz Splita organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom 

TRADICIJSKA BAŠTINA CETINSKE KRAJINE I OTOKA ŠOLTE

U Splitu, Put Supavla 19, 1. i 2. 6. 2019. , s početkom u 10.00 sati.

Prijave se primaju do 30.5.2019.


Opširnije...

Tradicijska baština Podravine - seminar

Hrvatski sabor kulture u suradnji s KUD-om "Virovitica" iz Virovitice organizira dvodnevni seminar za voditelje i članove folklornih skupina, društava i udruga pod nazivom 

TRADICIJSKA BAŠTINA PODRAVINE

u Virovitici, u Centru  kulture, Matije Gupca 5, 25. i 26. 5. 2019. , s početkom u 10.00 sati.

Za seminar se mogu prijaviti svi zainteresirani. Za prijavu je potrebno ispuniti priloženu prijavnicu i poslati poštom, faxom (01/4621-738) ili e-mailom na ples@hrsk.hr najkasnije do 22. svibnja 2019.

Opširnije...