Ljetni tečaj francuskog tradicijskog plesa u Požegi

U cilju njegovanja i promocije francuske kulture u Republici Hrvatskoj, Kulturna udruga "Quadrivium" iz Zagreba i Turistička zajednice grada Požege organiziraju tečaj francuskog tradicijskog plesa u gradu Požegi.


Opširnije...

Održan seminar u Maruševcu

Hrvatski sabor kulture u suradnji sa Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD-om "Klaruš" iz Maruševca, organizirao je seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom "Folklorna baština Hrvatskog zagorja", koji je 10. svibnja 2014. održan u prostorijama Doma kulture Čalinec, u općini Maruševec. Više u izborniku Ples/Folklor/Seminar-radionice

Opširnije...

30. smotra folklora "Na Neretvu misečina pala"

Od 22. do 25. svibnja 2014. u Metkoviću će se održati program 30. smotre folklora Na Neretvu misečina pala.

Opširnije...

Seminar "Folklorna baština Hrvatskog zagorja"

Hrvatski sabor kulture, u suradnji sa Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije i KUD-om "Klaruš" iz Maruševca organizira seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom FOLKLORNA BAŠTINA HRVATSKOG ZAGORJA, koji će biti održan 10. svibnja 2014. u općini Maruševec (Dom kulture Čalinec).

Opširnije...

Folklorna djelatnost HSK u 2014.

Ovom prilikom željeli bismo Vas obavijestiti o novostima koje će se 2014. godine događati u folklornoj djelatnosti Hrvatskog sabora kulture.

Opširnije...

Održan seminar "Folklorna baština Karlovačke županije"

Hrvatski sabor kulture i Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije organizirali su, pod pokroviteljstvom Karlovačke županije, seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom "Folklorna baština Karlovačke županije", koji je održan 13. i 14. prosinca 2013.

Opširnije...

Seminari u Karlovačkoj županiji

Temeljem sporazuma koji su 15.11.2013. potpisali Karlovačka županija, Hrvatski sabor kulture i ZAKUD Karlovačke županije pozivamo vas na sljedeće seminare:

7. i 8.12.2013. - “Hrvatska vokalna tradicijska kultura; vokalna glazbena tradicija Karlovačke županije  - božićne vokalne tradicije"Glazbena škola u Karlovcu, Augusta Cesarca 3- voditelj dr.sc. Joško Ćaleta - početak u 10.00 sati

13. i 14.12.2013. - Folklorna baština Karlovačke županijePlesni centar Studio 23 u Karlovcu, Jurja Haulika 24voditelj Ivica Ivanković, prof. - početak u 17.00 sati

Opširnije...

20. susret hrvatskih folklornih ansambala

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, koji ove godine slavi 65. godina aktivnog rada, i Zajednice HKUU Međimurske županije te suorganizaciji KUD-a "Kaštel" iz Pribislavca i Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP održat će se 19. i 20. listopada 2013., jubilarni 20. susret hrvatskih folklornih ansambala u Centru za kulturu Čakovec u Čakovcu. Ove godine je i 10 godina kako se Susret održava u ovom Gradu. Susret je financiran sredstvima Ministarstva kulture RH, Međimurske županije i Grada Čakovca, a Hrvatsko društvo skladatelja u ovom projektu sudjeluje treću godinu zaredom.

Opširnije...

Smotra folklora Zadarske županije

Od jučer u Zadru možete biti dio velikog i raznolikog događanja u organizaciji Zadarske županije i Narodnog muzeja Zadar, a pod zajedničkim nazivom Smotra folklora Zadarske županije. Supokrovitelji su Turistička zajednica grada Zadra i Hrvatski sabor kulture. Od 28.8. - 31.8.2014. možete vidjeti nastupe KUD-ova na županijskoj smotri, sudjelovati na radionicama ili zaigrati Memory. 

Opširnije...

29. smotra folklora Na Neretvu misečina pala

Danas započinje 29. smotra folklora Na Neretvu misečina pala. Manifestacija se tradicionalno događa u Metkoviću i traje do 26.5.2013.

Opširnije...