19. susret hrvatskih folklornih ansambala

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice HKUU Međimurske županije te suorganizaciji KUD-a "Kaštel" iz Pribislavca i Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP, 6. i 7. listopada 2012. održan je 19. susret hrvatskih folklornih ansambala u Centru za kulturu u ČakovcuSusret je bio financiran sredstvima Ministarstva kulture RH, Međimurske županije i Grada Čakovca. U programu je sudjelovalo 14 folklornih skupina/ansambala iz Hrvatske te gosti iz Slovenije (sveukupno 580 izvođača).

 

Opširnije...

Narodni plesovi Podravine, Međimurja i Hrvatskog zagorja

Hrvatski sabor kulture u suradnji s Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije i KUD-om Zabok organizirao je seminar za voditelje folklornih skupina pod nazivom "Narodni plesovi Podravine, Međimurja i Hrvatskog zagorja", koji se 20. i 21. travnja 2013. održao u prostorijama Osnovne škole "Ksaver Šandor Gjalski" u Zaboku. 

Opširnije...

Narodna baština Zadarskih otoka i priobalja

Nakon vrlo uspješnog seminara pod nazivom Narodna baština Ravnih kotara i Bukovice, održanog 16. i 17.3.2013. godine u suradnji s Narodnim muzejom grada Zadra i ZAKUU Zadarske županije, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije, nastavili smo dalje s prezentacijom etnografske građe Zadarske županije. Novi seminar pod nazivom "Narodna baština Zadarskih otoka i priobalja", održao se 27. i 28. travnja 2013. godine također u prostorijama Narodnog muzeja u Zadru.

Opširnije...

"Narodna baština Ravnih kotara i Bukovice"

Kako je obrazovanje jedna od bitnih djelatnosti Hrvatskog sabora kulture, a i zbog iskazanog zanimanja od strane Zadarske županije i naših članica s tog područja, ponovili smo tematiku prošlogodišnjeg seminara održanog u Gospiću. Pod pokroviteljstvom Zadarske županije organizirali smo seminar pod nazivom "Narodna baština Ravnih kotara i Bukovice", koji se održao 16. i 17. ožujka 2013. u prostorijama Narodnog muzeja u Zadru.

Opširnije...

Seminar za voditelje folklornih skupina, Gospić 2012.

U suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem "Dr. Ante Starčević" iz Gospića organizirali smo seminar pod nazivom "Narodna baština Ravnih kotara i Bukovice", koji se održao 05. i 06. svibnja 2012. Premda se pozivu na seminar odazvao relativno malen broj polaznika, valja spomenuti da su došli iz raznih dijelova Hrvatske, čime se potvrdila pretpostavka da zanimanje za folklornu građu iz Bukovice i Ravnih kotara postoji i u drugim sredinama, a ne samo u užem području koje okružuje spomenute regije.

Opširnije...

Na Neretvu misečina pala

Opširnije...

18. Susret hrvatskih folklornih ansambala

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Zajednice HKUU Međimurske županije i KUD-a „Kaštel“ Pribislavec, a uz suorganizaciju Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP, te pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH i supokroviteljstvo Grada Čakovca i Međimurske županije, održan je 18. susret hrvatskih folklornih ansambala u Centru za kulturu u Čakovcu, 29. i 30.10. 2011.

Opširnije...

Poziv na 12. smotru narodnog stvaralaštva

Opširnije...

Seminari 2011.

Opširnije...

17. Susret hrvatskih folklornih ansambala

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Zajednice HKUU Međimurske županije i KUD-a „Kaštel“ Pribislavec održan je 17. susret hrvatskih folklornih ansambala u Centru za kulturu u Čakovcu, 23. i 24.10. 2010.

Opširnije...