8. plesni cocktail

Brodski plesni studio “Cascavela” i ove godine organizira tradicionalnu plesnu manifestaciju pod nazivom 
„8.Plesni cocktail” koja će se održati 23.03.2013.g(subota) u 19 sati u Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić Mažuranić“, Trg Stjepana Miletića 12,Slavonski Brod

Opširnije...

Poziv za 24. susret hrvatskih plesnih ansambala

24. susret hrvatskih plesnih ansambala održat će se 01. i 02. lipnja 2013. u Zorin domu, u KarlovcuPo prvi put otvaramo mogućnost prijave plesne predstave u trajanju do 40 minuta. Prijavnice, snimke, tekst i fotografije primaju se zaključno s 15.3.2013. Prijava za Susret je važeća ukoliko je podmirena članarina HSK-u za 2013. godinu.

Opširnije...

Svjetski dan plesa, 29.4.2012.

Jedna od glavnih zadaća Međunarodnog plesnog odbora (International Dance Committee) koji djeluje pri svjetskom ITI- ju je stvaranje okvira za dijalog i suradnju velike svjetske plesne zajednice te promicanje plesne umjetnosti i jačanje njezinog kulturnog i političkog položaja na međunarodnoj razini. IDC s tom je namjerom 1982. godine ustanovio i Svjetski dan plesa koji se obilježava svake godine 29. travnja. 

Opširnije...

23. susret hrvatskih plesnih ansambala

Objavljen natječaj za sudjelovanje na 23. susretu hrvatskih plesnih ansambala i 1. međunarodnom festivalu plesnih ansambala "4 RIVERS 2012."

Više na stranici Susret.

Opširnije...

2. šibenski plesni festival

Od 30. srpnja do 5. kolovoza na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku i ovog ljeta održat će se 2. šibenski plesni festival. 

Opširnije...

2. svjetsko prvenstvo u plesu

Ovim putem pozivamo sve plesne klubove, udruge i grupe da sudjeluju na „2. svjetskom prvenstvu u plesu“. Kako već dugi niz godina IDF federacija organizira natjecanja u različitim državama, i sve do prošle 2011. godine natjecanje je bilo samo u moderno-sportskom plesu, IDF federacija je odlučila otvoriti novi ogranak gdje će se moći natjecati i oni koji se bave ostalim oblicima plesa koji nisu samo sportskog karaktera, kao: ballet, jazz dance, funky, moderan ples i suvremeni ples.

Organizator eventa: KUD „TASA“-plesni studio Art Dance pod okriljem INTERNATIONAL DANCE FEDERATION (IDF)

Opširnije...

11. Požeški plesokaz

Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja tradiciju okupljanja i druženja plesača iz  Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije u sklopu projekta POŽEŠKOG PLESOKAZA koji će se održati  jedanaestu godinu uzastopno  uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Požege, Požeško – slavonske županije te Turističke zajednice Grada Požege. Očekuje se nastup plesnih grupa iz 19 hrvatskih gradova: Zagreba, Varaždina, Čakovca, Siska, Jastrebarskog, Koprivnice, Slavonskog Broda, Osijeka, Pazina  Šibenika, Karlovca, Đakova,  Virovitice, Splita, Rijeke, Pule, Zadra, Velike Gorice i Požege. Nadamo se i ove godine gostima iz susjednih nam država Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Opširnije...

4 rivers 2012

1. međunarodni festival plesnih ansambala "4 Rivers 2012", lipanj, Karlovac

Opširnije...

Step by step na Svjetskom prvenstvu u stepu, Riesa,Njemačka

Od. 30. 11. - 04. 12. 2011.g. u odličnoj organizaciji svjetske show dance federacije IDO koja broji 70 zemalja članica i koja ove godine slavi 30 godina rada održano je, u Riesi (Njemačka), Svjetsko prvenstvo u Stepu i Show dancu za djecu, juniore i seniore. Na Svjetskom prv. u stepu Hrvatsku su zastupali plesači iz Plesnog studija "Step by Step" iz Zagreba i plesnog kluba "Step& Jazz" iz Dubrovnika.

Opširnije...

Gostovanje Plesne skupine "The Spirit" u Ljubljani

Slijedom dugogodišnje uspješne suradnje s Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti putem recipročnih sudjelovanja plesnih ansambala na državnim susretima, a po odabiru selektora, ove je godine Plesna skupina „The Spirit“ iz Pazina predstavljala Hrvatsku na Festivalu plesne ustvarjalnosti mladih „Živa 2011“.

Opširnije...