Međunarodni dan plesa 2015

Od 1982. pod pokroviteljstvom UNESCO-a slavi se Svjetski dan plesa koji se obilježava 29. travnja. Svake godine na taj se dan diljem svijeta šalje poruka poznate osobe iz svijeta plesa.

Opširnije...

Poziv na 26. susret hrvatskih plesnih ansambala

Pozivamo Vas da se prijavite na Natječaj i izborite svoje mjesto na 26. Susretu hrvatskih plesnih ansambala. Rok za prijavu je produžen do 17.4.2015. 

Opširnije...

Plesna djelatnost u 2015

Drage članice i oni koji će to postati,

dopustite da Vas upoznamo s novostima na području plesne djelatnosti Hrvatskog sabora kulture u 2015. godini. Stručni savjet za ples u sastavu Vlasta Kaurić (predsjednica), Rajko Pavlić (član) i Tihomir Kološić (član) predložio je, a Upravni odbor HSK na 12. sjednici i prihvatio, Pravila Susreta hrvatskih plesnih ansambala. 26. susret hrvatskih plesnih ansambala biti će održan 6. i 7. 6. 2015. u Velikoj Gorici. Suorganizator i domaćin je Plesni klub Megablast iz Velike Gorice. Službeni Natječaj biti će uskoro obznanjen na našoj web stranici i facebook profilu.

Opširnije...

Poziv na iskaz interesa

Hrvatski sabor kulture kao organizator Susreta hrvatskih plesnih ansambala poziva Vas na iskaz interesa za suorganizaciju 26. Susreta hrvatskih plesnih ansambala. Predviđeni termin Susreta je 6. i 7. 6. 2015. 


Opširnije...

25. susret hrvatskih plesnih ansambala

25. susret hrvatskih plesnih ansambala održan je 7. i 8. lipnja 2014. u Karlovcu. Više informacija možete pronaći u izborniku Ples/Suvremeni ples/Susret.

Opširnije...

13. godišnja produkcija Plesne radionice Ilijane Lončar

Pozivamo Vas na 13. godišnju produkciju Plesne radionice Ilijane Lončar koja će se  25. i 26.5.2013. održati u Gradskom kazalištu Požega.

Opširnije...

Program 24. susreta hrvatskih plesnih ansambala

 

Kako je do Susreta ostalo nešto manje od mjesec dana vrijeme je da objavimo i konačan program.

Opširnije...

Izabrane koreografije za 24. shpa

Stručno povjerenstvo 24. susreta hrvatskih plesnih ansambala, između pristiglih prijava na natječaj, izabralo je 48 koreografija koje će biti prikazane 1. i 2.6.2013. u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu.

Opširnije...

Go out and dance, Svjetski dan plesa, 29.4.2013.

Jedna od glavnih zadaća Međunarodnog plesnog odbora (International Dance Committee) koji djeluje pri svjetskom ITI- ju je stvaranje okvira za dijalog i suradnju velike svjetske plesne zajednice te promicanje plesne umjetnosti i jačanje njezinog kulturnog i političkog položaja na međunarodnoj razini. IDC s tom je namjerom 1982. godine ustanovio i Svjetski dan plesa koji se obilježava svake godine 29. travnja. 

Opširnije...

Kreativni ples

Hrvatski sabor kulture u suradnji s Plesnom radionicom Ilijane Lončar poziva Vas na seminar za voditelje i plesače pod nazivom:

KREATIVNI PLES

Seminar će se održati 11. i 12.05.2013. u Požegi, (dvorana Plesne radionice Ilijane Lončar - Dubrovačka 65 a, Požega (bivša Color trgovina)

Prijave se primaju do 30.4.2013.


 

Opširnije...