29. susret hrvatskih plesnih ansambala

U godini obilježavanja 70-te obljetnice rada i postojanja Hrvatski sabor kulture, 23. i 24. lipnja 2018., u Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, organizirao je 29. susret hrvatskih plesnih ansambala.  Susret se po četvrti puta održavao u Velikoj Gorici, a suorganizatori su bili Plesni klub Megablast i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Materijalnu potporu pružili su Ministarstvo kulture RH, Grad Velika Gorica, TZ Grada Velike Gorice i Zagrebačka županija. Medijski pokrovitelj bio je City Radio.

Opširnije...

Asimetrični Jazz dance - seminar

Hrvatski sabor kulture kao krovna udruga kulturno umjetničkog amaterizma u RH okuplja i amaterske plesne ansamble u Hrvatskoj (56). Veliku pozornost pridaje i edukaciji voditeljskog i plesačkog kadra. U uskoj suradnji s domaćim i preporučenim stranim pedagozima, koreografima i plesačima podiže kvalitetu obrazovanja amatera kao i njihovih izvedbi prikazanih na Susretu hrvatskih plesnih ansambala. 

Opširnije...

28. susret hrvatskih plesnih ansambala

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, 17. i 18. lipnja 2017. godine u Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, održan je 28. susret hrvatskih plesnih ansambalaNa Susretu je tijekom dva dana nastupilo 250 mladih plesača unutar 16 plesnih skupina iz Hrvatske te 3 gostujuće iz Slovenije, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Susret se po treći puta održavao u Velikoj Gorici u sklopu manifestacije Velikogoričke večeri, a suorganizatori su bili Plesni klub Megablast i Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Materijalnu potporu pružili su Grad Velika Gorica, TZ Grada Velike Gorice i Zagrebačka županija. Susret je medijski pratio City Radio, a sponzor u vidu poklon bona za najuspješniju skupinu bio je Obrt za proizvodnju "Svjetlost u krpici" vl. Milene Jurmić iz Zagreba.

Opširnije...

27. susret hrvatskih plesnih ansambala

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Grada Velika Gorica, 18. i 19. lipnja 2016. godine u Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, održan je 27. susret hrvatskih plesnih ansambala

Opširnije...

Physical release - seminar za plesače s Brankom Bankovićem

Kako je Hrvatski sabor kulture jedini koji na ovakav način okuplja amaterske plesne ansamble u Hrvatskoj (53), veliku pozornost pridaje i edukaciji voditeljskog i plesačkog kadra. U uskoj suradnji s domaćim i preporučenim stranim pedagozima, koreografima i plesačima pokušava podići kvalitetu obrazovanja amatera kao i njihovih izvedbi prikazanih na Susretu hrvatskih plesnih ansambala.

Opširnije...

SUVREMENE PLESNE TEHNIKE S MAŠOM KOLAR I IDOM JOLIĆ

Kako je Hrvatski sabor kulture jedini koji na ovakav način okuplja amaterske plesne ansamble u Hrvatskoj (56), veliku pozornost pridaje i edukaciji voditeljskog i plesačkog kadra. U uskoj suradnji s domaćim i preporučenim stranim pedagozima, koreografima i plesačima pokušava podići kvalitetu obrazovanja amatera kao i njihovih izvedbi prikazanih na Susretu hrvatskih plesnih ansambala.

Opširnije...

Radionice - seminari pod vodstvom Svena Bahata

Kako je Hrvatski sabor kulture jedini koji na konstantan način okuplja amaterske plesne ansamble u Hrvatskoj (49), veliku pozornost pridaje i edukaciji voditeljskog i plesačkog kadra. Slijedom toga organizirana su dva jednodnevna seminara – radionice za voditelje i plesače plesnih skupina, grupa i ansambala, 31.10.2015. u Zagrebu (prostorije Plesne škole Harmony) i 14.11.2015. u Karlovcu (prostorije Studija za plesnu edukaciju i umjetničko stvaralaštvo STUDIODVADESETTRI). 

Opširnije...

26. susret hrvatskih plesnih ansambala

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Grada Velika Gorica, 6. i 7. lipnja 2015. godine u Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, održan je 26. susret hrvatskih plesnih ansambala.

Opširnije...

Seminar "Etno pokret - Etno poetika"

Hrvatski sabor kulture, u suradnji sa Zajednicom amaterskih kulturno umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije i Plesnim centrom "STUDIO 23", organizirao je seminar za voditelje i plesače suvremenog i društvenog plesa pod nazivom "Etno pokret – etno poetika", koji je 14. i 15. lipnja 2014. održan u prostorijama Plesnog centra "STUDIO 23", u Karlovcu.


Opširnije...

25. susret hrvatskih plesnih ansambala

Hrvatski sabor kulture u suradnji sa ZAKUD-om Karlovačke županije, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Grada Karlovca, 7. i 8. lipnja 2014. u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu, organizirao je 25. susret hrvatskih plesnih ansambala.

 

Opširnije...