27. susret hrvatskih plesnih ansambala

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Grada Velika Gorica, 18. i 19. lipnja 2016. godine u Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, održan je 27. susret hrvatskih plesnih ansambala

Opširnije...

Physical release - seminar za plesače s Brankom Bankovićem

Kako je Hrvatski sabor kulture jedini koji na ovakav način okuplja amaterske plesne ansamble u Hrvatskoj (53), veliku pozornost pridaje i edukaciji voditeljskog i plesačkog kadra. U uskoj suradnji s domaćim i preporučenim stranim pedagozima, koreografima i plesačima pokušava podići kvalitetu obrazovanja amatera kao i njihovih izvedbi prikazanih na Susretu hrvatskih plesnih ansambala.

Opširnije...

SUVREMENE PLESNE TEHNIKE S MAŠOM KOLAR I IDOM JOLIĆ

Kako je Hrvatski sabor kulture jedini koji na ovakav način okuplja amaterske plesne ansamble u Hrvatskoj (56), veliku pozornost pridaje i edukaciji voditeljskog i plesačkog kadra. U uskoj suradnji s domaćim i preporučenim stranim pedagozima, koreografima i plesačima pokušava podići kvalitetu obrazovanja amatera kao i njihovih izvedbi prikazanih na Susretu hrvatskih plesnih ansambala.

Opširnije...

Radionice - seminari pod vodstvom Svena Bahata

Kako je Hrvatski sabor kulture jedini koji na konstantan način okuplja amaterske plesne ansamble u Hrvatskoj (49), veliku pozornost pridaje i edukaciji voditeljskog i plesačkog kadra. Slijedom toga organizirana su dva jednodnevna seminara – radionice za voditelje i plesače plesnih skupina, grupa i ansambala, 31.10.2015. u Zagrebu (prostorije Plesne škole Harmony) i 14.11.2015. u Karlovcu (prostorije Studija za plesnu edukaciju i umjetničko stvaralaštvo STUDIODVADESETTRI). 

Opširnije...

26. susret hrvatskih plesnih ansambala

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Grada Velika Gorica, 6. i 7. lipnja 2015. godine u Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, održan je 26. susret hrvatskih plesnih ansambala.

Opširnije...

Seminar "Etno pokret - Etno poetika"

Hrvatski sabor kulture, u suradnji sa Zajednicom amaterskih kulturno umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije i Plesnim centrom "STUDIO 23", organizirao je seminar za voditelje i plesače suvremenog i društvenog plesa pod nazivom "Etno pokret – etno poetika", koji je 14. i 15. lipnja 2014. održan u prostorijama Plesnog centra "STUDIO 23", u Karlovcu.


Opširnije...

25. susret hrvatskih plesnih ansambala

Hrvatski sabor kulture u suradnji sa ZAKUD-om Karlovačke županije, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Grada Karlovca, 7. i 8. lipnja 2014. u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu, organizirao je 25. susret hrvatskih plesnih ansambala.

 

Opširnije...

24. susret hrvatskih plesnih ansambala

1. i 2. lipnja 2013. u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu održan je 24. susret hrvatskih plesnih ansambala.
Ovo događanje smo, uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Grada Karlovca, organizirali u suradnji sa Zajednicom amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije.

Opširnije...

"Kreativni ples"

Hrvatski sabor kulture u suradnji s prof. Ilijanom Lončar i njenom Plesnom radionicom organizirao je seminar za voditelje  i plesače suvremenog i društvenog plesa pod nazivom "Kreativni ples", koji se 11. i 12. svibnja 2013. održao u prostorima Plesne radionice Ilijane Lončar u Požegi. Na seminaru je sudjelovalo desetak polaznica iz Slavonskog Broda, Osijeka i Đakova.

Opširnije...

23. susret hrvatskih plesnih ansambala

2. lipnja 2012. u karlovačkom Domu oružanih snaga RH "Zrinski" održan je 23. susret hrvatskih plesnih ansambala i 1. međunarodni plesni festival "4 RIVERS".

Opširnije...